Geen Giro d’Italia voor verrassende ritwinnaar Pöstlberger

woensdag 25 april 2018 om 19:56
Geen Giro d’Italia voor verrassende ritwinnaar Pöstlberger

foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari

Lukas Pöstlberger zal in de komende Giro d’Italia zijn verrassende ritzege van vorig jaar geen vervolg kunnen geven. De 26-jarige Oostenrijker van BORA-hansgrohe laat op social media weten dat hij volgende week vrijdag niet aan de start staat van de Italiaanse rittenkoers. Hij stond nochtans op de voorlopige startlijst.

“Mijn vorm is niet waar die zou moeten zijn vlak voor een grote ronde, na de gezondheidsproblemen van de afgelopen weken”, meldt Pöstlberger. “Mentaal en fysiek waren deze weken een echte achtbaan voor mij. Het is een echte ontgoocheling dat ik niet aan het verstrek kan staan van deze prachtige koers – ik was er zo graag bij geweest. Ik ga weer helemaal opnieuw beginnen, om de PöstiPower later dit seizoen terug te vinden.”

De Oostenrijker was vorig jaar de eerste rozetruidrager van de Giro d’Italia. Hij verraste in Olbia het peloton met een late uitval in de slotkilometer.

Dit artikel delen:

5 Reacties

woutie 25 april 2018 om 20:07

Heb hem dit jaar ook wel gemist in de voorjaarklassiekers

jsprunk 25 april 2018 om 20:44

Soms is de scheiding tussen wat in Wielerflits kort hoort en wat niet me volstrekt onduidelijk.
Maar jammer voor Lukas.

Titaantje 25 april 2018 om 22:38

Haha de PostiPower. Heerlijk. Zou zich op de ardennen richten maar had blijkbaar niet de vorm. Weet iemand de redenen? Hopelijk knokt hij zich weer terug. De PostiPower kan een mooie schakel in de Sagan sprint voorbereiding zijn.

Romāns Vainšteins 25 april 2018 om 22:58

PöstiPower

Goede bijnaam

'Pösti Fantösti' ook leuk

Mwielerfan 26 april 2018 om 11:55

Postipower, geweldig!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair