Geen ernstige kwetsuren voor Lars Boom

donderdag 26 maart 2015 om 11:38
Geen ernstige kwetsuren voor Lars Boom

foto: Sirotti

Lars Boom heeft geen ernstige schade opgelopen door zijn val in Dwars door Vlaanderen. Boom heeft slechts een paar schaafwonden overgehouden aan zijn optreden in de Vlaamse semiklassieker: “Mijn voorwiel gleed weg”, aldus de renner van Astana. “Balen, want ik voelde me echt heel goed”, zo verklaarde Boom tegenover De Telegraaf.

Volgens de Kazakse ploeg heeft hun kopman voor het klassieke voorjaar slechts enkele schaafwonden aan arm en rug overhouden aan de ongelukkige valpartij. Boom was zeker niet het enige ‘slechtoffer’ tijdens de natte editie van Dwars door Vlaanderen. De Belg Stijn Devolder viel tegelijkertijd met hem en was zelfs even buiten bewustzijn. Ploegleider Dirk Demol wilde de renner dan ook direct uit koers halen: “Maar hij zei ‘Neen, ik ga door, ik rij deze wedstrijd uit.’ Ja, Stijn is een harde kerel. Zijn hele linkerkant ligt open en hij was een tijdje duizelig. We moeten misschien de E3 Harelbeke overslaan, maar hopelijk is dat alles. We zullen zien”, aldus Demol tegen Het Nieuwsblad.

Nederlands kampioen Sebastiaan Langeveld hield aan het glibberige avontuur in Vlaanderen een zere knie over: “Ik ben ook onderuit gegaan en heb daar wat pijn aan mijn linkerknie aan overgehouden. Volgens mij valt het mee”, aldus Langeveld.

Lees ook:
Zwitser Aregger naar ziekenhuis na zware val
Van Emden weken uit de roulatie met schouderblessure
Nizzolo geeft op in dwars door vlaanderen na val

Dit artikel delen:

22 Reacties

Brummel 26 maart 2015 om 11:48

jammer voor Boom, hij was mooi op dreef.

Ongelofelijk dat de ploegleider Devolder nog liet rijden na even buiten bewustzijn te zijn geweest. Renners zouden beter tegen zichzelf beschermd moeten worden door de ploeg.

hiddenz 26 maart 2015 om 11:48

Gelukkig! Als Boom in goede doen naar vlaanderen en roubaix kan kunnen we als Nederlanders gewoon een kanshebber bijschrijven.

off: Wat een dwaas is die de Mol, als devolder daadwerkelijk buiten bewustzijn is geweest haal je hem toch direct uit koers. Hoe graag devolder zelf ook door wilt gaan. Kan je wel zeggen dat het een harde is, maar zeker in DdV haal je hem dan gewoon uit koers.

Utrecht19 26 maart 2015 om 11:55

@ Hiddenz, Het moet eigenlijk helemaal niet uitmaken voor een renner/ploegleider of het maar ddv is. Buiten bewustzijn is gewoon altijd uit koers halen voor eigen veiligheid ook in Ronde van Vlaanderen of de Tour de France.

KnightBiker 26 maart 2015 om 11:57

Het is wel niet de eerste keer dat Boom op een cruciaal moment waarop hij op dreef is een fout maakt, terwijl die doorbraak overwinning in de keien-klassiekers zo broodnodig is. Een koers als deze moet Boom waarschijnlijk echt een keer winnen om in Parijs Roubaix/ronde van vlaanderen goed te kunnen afronden.

@Brummel – meestal is het goed om na een valpartij weer op de fiets te kruipen, het voorkomt dat je heup en rug verkeerd gaan staan en alles vast en stijf word.
Ook voor oppervlakkige wonden is frisse lucht veel beter dan gaasjes en pleisters. (maar bij een hersenschudding is het wel weer serieus uitkijken.)

pirazzi 26 maart 2015 om 11:58

Devolder heeft de finish niet gehaald (DNF), dat blijkt niet duidelijk uit het artikel.

hiddenz 26 maart 2015 om 11:58

@utrecht19, eens hoor, ik kan me niet voorstellen dat een devolder na zo’n val nog een rol van betekening zou hebben kunnen spelen. Echter zou ik me kunnen voorstellen dat mocht iets dergelijks, een froome of een contador, twee dagen voor parijs overkomen je hem weer op de fiets zou zetten. idd voorde gezondheid slecht, maar die beslissing zou ik persoonlijk verdedigbaar vinden. Een arts waarschijnlijk niet…

Wheely 26 maart 2015 om 12:00

Boom had nog bijna die motor en Devolder over zich heen gehad, stond daar in het weiland bij te komen van zijn val en ziet vervolgens de een na de ander op hem afgeschoten worden.

Hoop op een sterk voorjaar voor hem, zag er krachtig uit.

nickdt 26 maart 2015 om 12:02

Oke. Langeveld ook gevallen. Verklaard wel waarom die ineens weg was.

LyndaLid 26 maart 2015 om 12:07

Dit is echt volgens mij al de vijfde keer dat Boom valt of pech heeft op een cruciaal moment waarop ie een van de sterksten in koers is/lijkt. Kan me twee keer Roubaix herinneren, de Omloop, vorig jaar ná de omloop zijn val in Parijs-Nice… Het zal echt toeval zijn, want hij kan natuurlijk heel goed sturen maar het is wel frappant en erg jammer voor hem (en zijn fans zoals ik).

dikkechaap 26 maart 2015 om 12:13

Ik hoop op veel regen in PR. Stybar vs Boom, een mooi gevecht!

schipperaar 26 maart 2015 om 12:15

Als er iemand kan sturen is hij het wel, leek me een redelijk flauwe bocht en afdaling. Dat SKY hun mateiaal nog niet aangepast hebben is verbazingwekkend, hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen en hoeveel slepen ze er nog mee in hun val?

Widukind 26 maart 2015 om 12:23

Even tussen haakjes. Het is toch volstrekt onverantwoordelijk om iemand die buiten bewustzijn is geweest weer op de fiets te zetten?? Zijn daar geen regels tegen?

Turtlehead 26 maart 2015 om 12:26

@Scipperaar: Sky??

Berggeit1988 26 maart 2015 om 12:32

Boom zal er staan in PR!
@dikkechaap, inderdaad hopen op een mooi gevecht tussen hem Stybar/Terpstra, Vanmarcke en Cancellara!

schipperaar 26 maart 2015 om 12:43

@th
Foutje, bedankt. Renners die bang zijn om te vallen, vallen nog eerder maar dat een wiel zomaar wegglijdt zou toch vraagtekens moeten oproepen.

Tutu888 26 maart 2015 om 12:52

@LyndaLid
Ik denk inderdaad toeval. De val van gisteren had met glad wegdek te maken. En Parijs-Nice vorig jaar was in het peloton, kan iedereen overkomen. Alleen die valpartij in de Omloop was een fout toen hij samen met Boonen op een vierkante centimeter probeerde te fietsen.

luckyloek 26 maart 2015 om 12:57

Er lag gewoon modder op de weg. Niet zo gek dat je voorwiel weg glijd in een natte afdaling dan. Zelf al heb je nog zoveel controle over je fiets.

52voor11achter 26 maart 2015 om 13:08

@Widukind
Helemaal mee eens. Dit is totaal de verkeerde benadering. Buiten bewustzijn betekent klaar voor vandaag, niet dat quasi stoere geleuter.

woutersluis 26 maart 2015 om 13:29

Ja echt bi zar dat devolder gewoon doorfietst. Er valt toch niks meer te winnen op zo’n dag, puur stoerdoenerij. het is gewoon onverantwoordelijk en zo’n dirk de mol moet die vent gewoon netjes van zn fiets houden

Romāns Vainšteins 26 maart 2015 om 13:37

Van alle te pletter vallende renners lijkt me Devolder wel zo’n beetje de allerlastigste om bij de fiets weg te houden. Natuurlijk volkomen zinloos om door te rijden, men had beter moeten weten.

west 26 maart 2015 om 13:58

Het probleem me wielrennen is dat je bij iedere valpartij een onafhankelijke “arts” zou moeten hebben om te bepalen of iemand weer mag opstappen, min of meer net als bij Rugby of F1. Echter, dat is helaas onhaalbaar. En hier stond toevallig een camera op. Als je van alle niet geregistreerde valpartijen in alle wedstrijden, ook de kleintjes, kijkt bij hoeveel valpartijen er iemand een paar minuten met z’n ogen dicht blijft liggen…. daar wordt je denk ik eng van.

Daan° 26 maart 2015 om 16:44

Gelukkig maar, hij was tijdens DDV goed in vorm!

Headlines

Materiaalzone

Populair