Geen breuken voor Jules na zware valpartij in Luxemburg

vrijdag 7 juni 2019 om 08:29
Geen breuken voor Jules na zware valpartij in Luxemburg

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Justin Jules: de renner van Wallonie-Bruxelles heeft aan zijn zware crash in de Ronde van Luxemburg geen breuken overgehouden. De Franse sprinter kwam ten val in de eindsprint van de eerste rit-in-lijn naar Hautcharage, maar finishte nog wel als tweede.

Jules probeerde zijn landgenoot Christophe Laporte te remonteren aan de rechterkant van de weg, toen de 32-jarige renner in contact kwam met de coureur van Cofidis. Hierdoor kon hij de uitstekende nadars niet meer ontwijken, waardoor hij op hoge snelheid crashte.

Jules wist wonderwel nog als tweede te finishen, maar hij moest vervolgens worden afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor verder onderzoek. Gelukkig voor Jules heeft hij geen breuken overgehouden aan zijn zware smak. De schade bleef beperkt tot enkele kneuzingen en hechtingen.

Na afloop was er veel te doen over de gevaarlijke aankomst. Zo uitte Oliver Naesen kritiek op de organisatie. “Met veilige hekken zoals op de foto, zou Justin Jules nooit zijn gecrasht. Dit had echt catastrofaal kunnen aflopen”, is de renner van AG2R La Mondiale streng. Jules zal vandaag niet aan de start staan van de tweede etappe.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Chaba 7 juni 2019 om 09:29

Komt hij echt goed, flinke heftige val op hoge snelheid.

0
Luke 7 juni 2019 om 10:22

Onvoorstelbaar dat dit type dranghekken nog bij de finish van een koers geplaatst mogen worden. Amateurisme ten top!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone