Geen breuken voor Emma Norsgaard na zware val in Tour Femmes

vrijdag 29 juli 2022 om 09:21
Geen breuken voor Emma Norsgaard na zware val in Tour Femmes

foto: Cor Vos

Bij Emma Norsgaard zijn geen breuken geconstateerd na haar zware valpartij in de Tour de France Femmes. De Deense renster van Movistar lag donderdag bij de massale crash in de vijfde etappe en er werd gevreesd voor breuken, maar dat is in het ziekenhuis uitgesloten.

Movistar laat weten dat Norsgaard de komende 24 uur onder observatie zal blijven in het ziekenhuis, om eventuele na-effecten te monitoren. De 23-jarige sprintster had na haar valpartij namelijk pijn aan haar hoofd, halswervels en linkerschouder. Vooral vanwege de hoofdpijn werd besloten dat Norsgaard niet verder kon gaan in de Tour Femmes.

De opgave van Norsgaard is een flinke aderlating voor kopvrouw Annemiek van Vleuten, die hoopt de Tour de France Femmes te winnen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

martini151 29 juli 2022 om 10:20

Ik blijf het toch een bijzonder fenomeen vinden dat de een afstapt zonder echt zware blessures en de ander met gebroken botten gewoon een ronde uitfietst.

Is dat psychologisch? Of heeft het te maken met pijnstilling?

0
AnderJ 29 juli 2022 om 10:50

Ziet je opmerking specifiek op Norsgaard of algemener? Ik neem aan dat laatste, want flinke hoofdpijn na een flinke val (die Norsgaard kennelijk had) kan duiden op een hersenschudding (of erger) waarmee je niet zou moeten doorfietsen.

Verder kan ik ik me in het algemeen voorstellen dat de combinatie ploegarts/ploegleider ook veel verschil maakt. De basishouding van (veel) profs is terug de fiets op te stappen na een val. Ik kan me voorstellen dat uitstappen vaak gepaard gaat met enige druk van met name de ploegarts.

0
Vinokourov90 29 juli 2022 om 11:26

De pijngrens per persoon verschilt ook aanzienlijk.

0
Vierkante Wielen 29 juli 2022 om 15:14

Pijngrens is zeker een factor maar een breuk hoeft niet altijd pijnlijker te zijn dan kneuzing. Ik had bijvoorbeeld meer last van zwaar gekneusde ribben dan toen ik ze brak.

Ook reageert een lichaam anders op een val, soms loopt je lijf helemaal leeg maar het kan ook zo zijn dat je direct vol adrenaline zit en dat de pijn onderdrukt.

Ik vind het verder wel slim dat ze Norsgaard niet hebben laten doorrijden, vooral als ze zoveel hoofdpijn had want met hersenletsel moet je gewoon voorzichtig zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone