Geen breuken voor Froome: Brit van start in tweede etappe

zondag 27 juni 2021 om 08:47
Geen breuken voor Froome: Brit van start in tweede etappe

foto: Cor Vos

Update

Chris Froome was zaterdag in de openingsetappe van de Tour de France een van de slachtoffers van een massale valpartij op goed zeven kilometer van de finish. De Brit leek niet meer op de fiets te stappen, maar was uiteindelijk nog in staat om de finish te bereiken.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De viervoudige Tourwinnaar, die meer dan veertien minuten moest toegeven op ritwinnaar Julian Alaphilippe, liet na afloop meteen enkele scans maken. Al snel bleek dat de renner van Israel Start-Up Nation geen breuken heeft overgehouden aan zijn buiteling, maar Froome heeft wel veel blauwe plekken en last van zwellingen.

“Ik hoop nu op een goede nachtrust en dan kijken we morgen hoe de zaken ervoor staan, vooraleer ik een beslissing zal nemen in samenspraak met de medische staf. Bedankt voor de vele berichten en steunbetuigingen”, liet de Britse klimmer gisteren na de finish weten via social media.

Rit om snel te vergeten 
Voor Israel Start-Up Nation was de rit naar Landerneau er eentje om snel te vergeten. De Israëlische formatie zag niet alleen Froome tegen de grond gaan. Ook de Zwitser Reto Hollenstein was betrokken bij de massale val en klaagde na afloop over trauma aan de borstkas. Klassementsrenner Michael Woods kwam ook niet ongeschonden uit de strijd: de Canadees verloor aan de streep bijna negen minuten op de dagwinnaar.


Update 10.05 uur

Chris Froome zal vandaag weer een rugnummer opspelden voor de tweede etappe naar Mûr-de-Bretagne. De Britse ronderenner laat via social media weten klaar te zijn voor ‘ronde twee van de Tour.’ Froome had zaterdag na de massale valpartij op goed acht kilometer van de meet last van blauwe plekken en zwellingen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

lescargot 27 juni 2021 om 09:43

De beste man was mIsschien niet in vorm, ik had hem toch liever gewoon zien lossen…jammerlijk einde dit.

0
Dumoulinke 27 juni 2021 om 09:55

Mijn gevoel zegt dat Froome diep van binnen hoopt dat de ploeg hem uit koers haalt. Hij weet donders goed dat hij deze Tour niets meer kan brengen (wat ook zonder val het geval zou zijn geweest trouwens). Maar met zijn exorbitante salaris zal hij zelf nooit dit voorstel durven doen. En eerlijk gezegd denk ik ook wel dat we zo dadelijk te horen krijgen dat hij niet van start gaat.

0
de winnaars 27 juni 2021 om 10:29

Die start wel , en zal afstappen ….

0
IlPirata 27 juni 2021 om 11:35

Zit hem weer niet mee en al zijn inspanningen van de laatste 2 jaar zijn te waarderen.
Maar had hij niet gewoon beter zoals bv. Contador tijdig met pensioen kunnen gaan en genieten van zijn centjes. Wielerproject opzetten en zelf ook lekker recreatief fietsen, had allemaal zoveel makkelijker geweest. Israël had hij gewoon niet meer moeten doen, geld had hij toch al. Maar hij wil waarschijnlijk heel erg graag bij de legendes staan van de TdF met 5 eindzeges. Dat gaat hem toch niet meer worden, moet voor hem toch ook wel duidelijk zijn nu onderhand.

0
Marco 27 juni 2021 om 11:56

Ik hoop dat hij deze tour ergens doorheen komt en bvb in de derde week als hij al op 3 uur staat met een vlucht mee mag en nog iets kan laten zien

0
Groetjesaandevoetjes 27 juni 2021 om 12:09

Hopen op een rare vlucht waarin hij de overwinning pakt en daarna meteen stoppen. Is het enige nog enigzins realistische afscheid dat we kunnen verzinnen voor deze legende.

0
vroege vlucht 27 juni 2021 om 13:22

Dat heb ik ook met Cavendish. Na dit seizoen mooi met pensioen. Overwinningen gepakt, iedereen herinnert je overwinningen en je wederopstanding. Meer zit er niet in. Zo maak je ook weer ruimte voor nieuw talent.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone