Geen breuken voor Barguil na valpartij in Catalonië

zondag 31 maart 2019 om 14:55
Geen breuken voor Barguil na valpartij in Catalonië

foto: ASO

Warren Barguil kan opgelucht ademhalen. De klimmer was betrokken bij de zware valpartij in de slotetappe van de Ronde van Catalonië, maar de Fransman heeft geen breuken opgelopen. Dat laat zijn werkgever Arkéa-Samsic weten.

Wel heeft Barguil schade aan de knie en elleboog. Voor de 27-jarige renner was de Ronde van Catalonië de eerste wedstrijd sinds zijn zware crash in Parijs-Nice. De klimmer speelde deze week geen rol van betekenis in het klassement. Hij stond voor aanvang van de slotetappe op een 38e plaats, op ruim een kwartier van Miguel Ángel López.

Barguil kent niet zijn beste seizoensstart. In Parijs-Nice kwam hij zwaar ten val in de tweede etappe naar Bellegarde. Even werd er gevreesd voor een halswervelbreuk, maar de aanvaller bleek ‘slechts’ last te hebben van een whiplash. “Het had een stuk erger gekund”, zo vertelde hij enkele weken geleden.

Meerdere slachtoffers 
Overigens was Barguil niet het enige slachtoffer in de slotetappe van de Catalaanse rittenkoers. Ook Romain Bardet, Simon Geschke en Marc Soler gingen tegen de vlakte. Zowel bij Bardet als Geschke wordt er gevreesd voor een sleutelbeenbreuk.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair