Gebroken sleutelbeen voor Gerben Thijssen

dinsdag 18 mei 2021 om 13:47
Gebroken sleutelbeen voor Gerben Thijssen

foto: Cor Vos

Gerben Thijssen is een tijdje uit de roulatie. De rappe man van Lotto Soudal heeft namelijk zijn sleutelbeen gebroken en moet onder het mes. “Ik ga nu heel hard werken om nog sterker terug te komen”, laat Thijssen weten via Instagram.

“Ik had meer verwacht van het eerste deel van het seizoen”, schrijft Thijssen, die aan zijn tweede volledige seizoen bezig is voor Lotto Soudal. De 22-jarige Belg heeft dit seizoen al 25 koersdagen in de benen, maar wist nog niet echt uit te blinken in het tenue van zijn werkgever.

Thijssen moet het voorlopig doen met een achtste plaats in de tweede etappe van de Ster van Bessèges en een negende stek in de slotrit van de Ronde van Valencia. De rappe man maakte vorig jaar nog indruk in de Vuelta a España met een tweede plek in de sprintersrit naar Aguilar de Campoo, achter Pascal Ackermann.

Thijssen brak eind 2019 ook al eens zijn sleutelbeen na een zware valpartij tijdens de Zesdaagse van Gent. De beloftevolle sprinter brak toen ook drie ribben en verder kwamen er drie hersenbloedingen aan het licht. Thijssen wist na een lange revalidatie echter weer terug te keren op zijn oude niveau.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Vinyakke 18 mei 2021 om 14:23

Ai, zonde! Ze vallen daar wel als vliegen bij lotto. Gilbert, marczynski, Frison, Malecki, Cras, Thijssen, Sweeny, Verschaeve, Vervloesem,… allemaal al enkele weken op non-actief om verschillende redenen. En dan tel ik D Buyst & Ewan nog niet mee ;)

0
Joop Bahamontes 18 mei 2021 om 14:30

En dat was nog wel een ernstig geval van knie tegen tafelpoot :)

0
Melkzuur 18 mei 2021 om 15:11

Die “nog” in de zin “Ik ga nu heel hard werken om nog sterker terug te komen” zal hem hier op WielerFlits zwaar worden aangerekend. Er was een maand of 9 geleden nog een jonge, Belgische renner die net hetzelfde zei, en het kot was toen te klein.

0
Ajvenema 18 mei 2021 om 15:31

3 hersenbloedingen???

0
Thoin 19 mei 2021 om 09:22

Hij had op drie verschillende plaatsten in zijn hersenen een bloeding als gevolg van de klap op zijn hoofd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone