Geblesseerde renners Lotto Soudal aan de beterende hand

dinsdag 12 februari 2019 om 14:32
Geblesseerde renners Lotto Soudal aan de beterende hand

foto: Cor Vos

De afgelopen periode meldden Tim Wellens, Jelle Wallays, Harm Vanhoucke, Rasmus Iversen, Caleb Ewan en Tiesj Benoot zich om uiteenlopende redenen in de ziekenboeg van Lotto Soudal. Gelukkig voor de Belgische WorldTour-ploeg zijn al deze renners weer aan de beterende hand.

Jelle Wallays 
Benoot en Wallays kwamen allebei ten val tijdens de Vuelta a San Juan. Laatstgenoemde was er het ergst aan toe: in zijn medisch dossier werd gewag gemaakt van een hersenschudding, een breukje in de bovenkaak, één tand kwijt, één tand gebroken, één tand los, een snijwonde in de lip en diverse schaafwonden in het gezicht.

Servaas Bingé, ploegdokter van Lotto Soudal, laat weten dat de 29-jarige Belg enorm gemotiveerd is om zo snel mogelijk zijn rentree te maken. “Wallays heeft een aantal consulten gehad bij verschillende specialisten. Er zijn nog enkele tandheelkundige ingrepen nodig, maar hij fietst voorlopig al rustig op de rollen.”

Ewan laat verstandskiezen trekken
Benoot blesseerde zijn pols na een crash in de Argentijnse rittenkoers. “Hij heeft de nodige onderzoeken gehad in Argentinië waaruit bleek dat de schade heel goed meevalt. Tiesj is momenteel samen met Jens Keukeleire op hoogtestage in de Sierra Nevada, waar hij zijn geplande trainingsprogramma kan afwerken.”

Caleb Ewan moest zijn verstandskiezen laten trekken – foto: Cor Vos

Wellens moest vanwege ziekte verstek laten gaan voor de Ster van Bessèges, terwijl de jonge Vanhoucke tijdens de Trofeo Andratx – Lloseta noodgedwongen moest opgeven door een infectie. Maar ook het herstel van deze Belgische renners verloopt volgens Bingé voorspoedig: “Tim is volledig hersteld van de virale infectie en heeft de trainingen hervat. Ook Harm is opnieuw goed aan het trainen.”

Caleb Ewan, sprintkopman van de wit-rode formatie, ging na de Cadel Evans Great Ocean Road Race onder het mes om zijn verstandskiezen te trekken. “Dat is een vervelende ingreep en daarom lieten we de operatie zo snel mogelijk plaatsvinden zodat zijn geplande wedstrijdschema niet in het gedrang komt.” Bingé heeft er vertrouwen in dat de operatie geen gevolgen heeft voor de resultaten van de pocketsprinter. “Caleb is alweer aan het trainen aan de intensiteit waaraan hij zonder die operatie zou hebben getraind.”

Iversen langer in de lappenmand 
De enige renner die voorlopig nog niet aan koersen mag denken is Rasmus Iversen. De 21-jarige Deen brak zijn sleutelbeen tijdens de Trofeo Ses Salines-Felanitx, zijn eerste koers voor Lotto Soudal. “Hij is geopereerd en krijgt momenteel vanuit de ploeg oefeningen die hij thuis uitvoert. Ik verwacht dat hij binnenkort de trainingen rustig kan hervatten. Pas wanneer hij enkele trainingsritten in de buitenlucht heeft gedaan, kunnen we definitief evalueren wanneer hij opnieuw wordt ingezet”, besluit Bingé.

Dit artikel delen:

5 Reacties

AWestie 12 februari 2019 om 14:53

Ik snap niet helemaal waarom er is gekozen voor deze kopjes. Onder ‘Jelle Wallays’ staat iets over Wallays (en een beetje Benoot) en daarna staat er iets over Benoot, Wellens én Ewan onder het kopje ‘Ewans verstandskiezen’.
OT: LS heeft aardig wat goede mannen die nu niet wedstrijdfit/competitief zijn. En dan is Campenaerts nu ook ergens in zuidelijk Afrika op een berg aan het fietsen. Jammer.

0
trickstuff 12 februari 2019 om 22:31

Geen touw aan vast te knopen inderdaad, lijkt sprake van volstrekte willekeur door een amateurjournalist met goede bedoelingen.
Wel fijn dat er aandacht is voor het onderscheid tussen .nl en .be. Op die laatste spiegelsite staat ‘beterhand’ in de titel.
Spijtig voor Wallays, toch een nuttige knecht voor Vlaamse koersen.

0
Jean Dumas 12 februari 2019 om 18:03

De vraag is: waarom is er zoveel aan de hand?

0
ChassePatat77 13 februari 2019 om 09:36

Omdat Tiesj Benoot erop gevallen is! ;-)

0
Domestique 12 februari 2019 om 21:38

Harde stiel toch…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone