Gaviria opnieuw de snelste in Colombia Oro y Paz
© Maximiliano Blanco
woensdag 7 februari 2018 om 20:00

Gaviria opnieuw de snelste in Colombia Oro y Paz

Fernando Gaviria heeft in de Colombia Oro y Paz (2.1) nog maar eens zijn snelle benen getoond. De Colombiaan van Quick Step-Floors spurtte na ruim 180 kilometer naar de zege in Palmira, opnieuw voor Manzana Postobon-renner Juan Sebastián Molano en de Italiaan Matteo Malucelli (Androni-Sidermec-Bottecchia). Gaviria mag zich door zijn ritzege nog steviger in de leiderstrui hijsen.

In tegenstelling tot gisteren, toen zich direct na de start een kopgroep formeerde, bleef de wedstrijd vandaag door het hoge tempo in het eerste wedstrijduur gesloten. Dit stelde leider Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) in staat om na ruim dertig kilometer bij de tussensprint enkele bonificatieseconden te sprokkelen, voor Andrea Guardini (Bardiani-CSF) en Tao Geoghegan Hart (Sky).

Pas na zestig kilometer wisten zes renners weg te rijden: Juan Felipe Osorio (Manzana Postobon), Juan Sebastian Arango (nationale selectie), German Tivani (Trevigiani Phonix-Hemus 1896), Weimar Roldán (Medellin-Inder), Adrián Richeze (Agrupacion Virgen De Fatima) en Carlos Julián Quintero (Orgullo Paisa). De zes koplopers werden de gehele etappe in bedwang gehouden door het peloton, dat hengelde naar een tweede massasprint. 

Op acht kilometer van la meta werden de twee overgebleven vluchters, Osorio en Tivani, ingerekend door het peloton. Het waren vervolgens EF Education First-Drapac powered by Cannondale en Movistar, de ploegen van respectievelijk Rigoberto Urán en Nairo Quintana, die het initiatief namen. Op vier kilometer van de meet was het echter Quick Step-Floors dat de koers in handen nam. In een chaotische finale bleek Gaviria in de eindsprint opnieuw over de snelste benen te beschikken.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2018 20:04
En dat is twee vandaag voor QS. Die zitten straks in mei al aan de 100 overwinningen.
7 februari 2018 20:06
@HoofdisVrijD

Voorlopig 'pas' 6 zeges dit jaar. Vorig jaar op deze dag al 10 zeges. 60% van vorig jaar dus. Statistisch komen ze dit jaar dus maar op 34 zeges uit

Deze ronde is zo geschreven op eigen zeges. 3x Gaviria en 3x Quintana. Totaal geen interessante ronde tot nu toe en verwacht er ook niet veel van. Sorry voor mijn negativiteit
7 februari 2018 20:11
Verrassend.
7 februari 2018 20:12
@piet lut
3x Gaviria lijkt wel te lukken, maar 3x Quintana zou me toch verbazen. Het parcours was er trouwens voor de startlijst.
7 februari 2018 20:57
' EF Education First - Drapac powered by Cannondale '
Het moet niet veel gekker worden, succes om dit iedere keer zo te blijven noemen. Ik zou het lekker bij 'EF Education First' houden..
7 februari 2018 21:13
Als QSF de helft van het aantal overwinningen van vorig jaar haalt mogen ze heel erg blij zijn.
7 februari 2018 21:18
ze gaan nog altijd veel overwinningen hebben. de kwaliteit gaat iets anders zijn
7 februari 2018 21:41
Ik blijf QS toch de meest "sprankelende" ploeg vinden. Vorig jaar bijv. de coup op de muur in de RVV, op 90 km van de meet, de waaier in rit 4 van de giro, Trentin die in de 1e rit van de Vuelta, het gat laat vallen voor Lampaerts,... De tegenpool van Sky, zeg maar.
7 februari 2018 21:54
@ Arry
Nog korter. EF de afkorting van Education First. Echt stompzinnig eerst de afko. dan de hele naam.
7 februari 2018 22:04
Fringale, dat klopt. Ze rijden vaak aggresief en tonen iniatief.
7 februari 2018 22:25
@kwibus/fringale
Sky neemt ook overal het initiatief. In iedere ronde rijden ze de halve dag vooraan. Om hen hier als tegenpool neer te zetten, slaat nergens op en is pure skybashing.
7 februari 2018 22:42
Molano lijkt op die foto trouwens een gigantische lange dunne duim te hebben!?
7 februari 2018 23:12
Covadonga misschien een keer een koers kijken? en dan opletten of een ploeg de wedstrijd saaier of leuker maakt?
8 februari 2018 08:44
Heel sympathiek van Cannondale (ik blijf ze Cannondale noemen) en Movistar (ik noem Reynolds tegenwoordig Movistar) om als WT-team op kop te gaan rijden, maar waarom in godsnaam? Ongeveer de traagste selecties qua sprinters van het hele peloton en het is niet alsof er geen mogelijkheden meer komen voor Uran en Quintana om een minuutje of wat terug te pakken op de dikste van de broers Richeze?
8 februari 2018 11:48
@Covadonga : ik beweer niet dat Sky haar verantwoordelijkheid niet neemt, maar dat je de ploeg bezwaarlijk met een verrassende en attractieve stijl kan associeren

Reacties zijn gesloten.