Gaviria drukt wiel als eerst over de meet in Polen, Hofland vijfde
foto: Sirotti
woensdag 13 juli 2016 om 18:31

Gaviria drukt wiel als eerst over de meet in Polen, Hofland vijfde

De tweede etappe in de Ronde van Polen is een prooi geworden voor Fernando Gaviria. De jonge sprinter van Etixx-Quick-Step was de beste in Katowice en zorgt voor de tweede ritzege van zijn ploeg in twee dagen. Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) werd vijfde.

Een grote kopgroep met onder meer Bob Jungels, Michal Kwiatkowski, Simon Yates en Tom Leezer was geen lang leven beschoren. Zij werden afgelost door een vijftal minder bekende namen: Kozhatayev, Aregger, Koch, Owsian en Detko sloegen een gat van om en nabij de twee minuten. Op 25 kilometer van de finish was het liedje van de vijf uit.

De sprintersploegen konden zich vervolgens voorbereiden op de massaspurt in Katowice. Orica-BikeExchange nam de leiding in dienst van Caleb Ewan. Etixx-Quick-Step zette daar in de laatste kilometer een eigen treintje naast voor Fernando Gaviria. In de aflopende sprint wist Elia Viviani zich er ook nog tussen te gooien, maar Gaviria had de beste jump op de eindstreep. De Colombiaan neemt tevens de leiderstrui over van zijn ploegmaat Davide Martinelli.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2016 18:37
Viviane reed veruit de beste sprint maar Gaviria werd beter gebracht. Arndt en Ewan sprinten zittend, vooral bij eerstgenoemde ziet dat er raar uit.

Hofland en Arndt werden ook erg slecht gebracht. Hofland zat op 5 kilometer al alleen terwijl Arndt moeizaam naar voren kon komen. Giant lijkt het echt verleert terwijl ze hardrijders als de Kort, Waeytens, Walscheid en Ludvigsson mee hebben genomen.
13 juli 2016 18:48
Intxausti duidelijk nog niet de oude, vandaag laatste op 8 minuten.
13 juli 2016 18:54
@Teamnl hofland had tot sowieso 3 km voor de meet iemand bij zich
13 juli 2016 19:28
@TeamNl
Onzin verhaal dat Hofland op 5 km alleen zat want er was sowieso 1 andere renner van TLJ bij hem. Ik denk dat het Battaglin was gezien het (stoppel)baardje maar weet het niet zeker.
TLJ kwam helaas alleen veel te vroeg met de grote trein op kop.
Daardoor kwam Hofland op het laatst al snel met 1 andere TLJ renner te zitten en mist hij ook de echte topsprint in de laatste 1,5km zoals Groenewegen die volgens mij wel heeft.
Hofland kroop ook nog eens achter Arndt en dat was nmm de verkeerde keus.
Hij had beter indien mogelijk achter 1 van de 3 top finishers kunnen zitten.
Maar desondanks toch een goede prestatie van hem achter de top 3 tw Gaviria, Viviani en Ewan.
Vrijdag in de 4e etappe zijn er nmm voor hem meer kansen op een overwinning.
13 juli 2016 19:34
Waar kan ik een livestream zien want ik heb hem nergens kunnen ontdekken?
13 juli 2016 19:47
Nou laat het op 3 km zijn geweest. Dan nog is dat te weinig tegen mannen als Ewan, Viviani en Gaviria.
13 juli 2016 21:19
@peervaneynthoven Op deze Poolse site wordt het live uitgezonden: http://sport.tvp.pl/
Volgens mij kan je de etappe ook terug kijken of hebben ze samenvattingen. Mijn Pools is verder niet heel goed, maar ik heb vandaag de laatste km's op deze site gekeken.
13 juli 2016 22:45
De nieuwe Sagan
14 juli 2016 00:10
Zoals hierboven ook al opgemerkt zal Beñats herstel nog we even duren helaas. In Slovenië al één na laatst en nu ook weer steendood laatste. Nu is vier maanden ook een extreem korte herstelperiode voor klierkoorts, ik hoop niet dat hij zich over de kop werkt dit seizoen. In dat opzicht heb ik liever dat hij de Vuelta skipt, hoe sneu ook voor die jongen. Dit seizoen als verloren beschouwen en volgend jaar ouderwets knallen in Itzulia en de Giro.
14 juli 2016 08:34
Wanneer gaan we hem in de Tour zien?
Niet zolang hij bij Kittel in de ploeg rijdt?
14 juli 2016 10:04
@Parijs is nog ver:
Ik denk dat hij het op pure snelheid de komende jaren nog niet gaat redden tegen Kittel.
14 juli 2016 10:57
TeamNL: Nou en
14 juli 2016 17:38
@Rhohan
Dat denk ik ook niet. Maar ik zou hem toch graag zien in "de grootste ronde".

Reacties zijn gesloten.