Gaviria brengt nacht door in ziekenhuis

Gaviria brengt nacht door in ziekenhuis

foto: Sirotti

donderdag 25 januari 2018 om 09:05

Fernando Gaviria heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis. Na zijn valpartij in de vierde etappe van de Vuelta a San Juan besloot zijn ploeg Quick-Step Floors hem ter observatie in het ziekenhuis te laten.

Op Twitter meldt de Vuelta a San Juan in een medisch rapport dat de Colombiaanse sprinter geen breuken heeft opgelopen. Wel zou er sprake zijn van een lichte hersenschudding en meerdere schaafwonden. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt ploegleider Davide Bramati dat het er in eerste instantie niet goed uitzag. “Zijn helm was in 27 stukken.”

Verwondingen
Ploegarts José Ibarguen verwacht dat Gaviria vandaag na nieuwe tests uit het ziekenhuis ontslagen zal worden. “Hij heeft niet enkel een diepe vleeswonde aan de linkerknie die gelukkig niet gehecht moet worden, maar hij is ook overal geschaafd. Van de handen tot de rug. Op het eerste moment was hij ook wat duizelig”, vertelt hij.

De valpartij deed zich voor nadat het peloton met een sterke zijwind te maken kreeg. “Het peloton ging echt hard toen ineens gevallen werd. Het was een harde klap. Gaviria wou nog wel verder, maar na tien minuten heb ik besloten dat er géén risico’s genomen werden. In eerste instantie werd hij overgebracht naar het ziekenhuis aan de finish, maar de organisatie besloot de vier renners die na de valpartij moesten opgeven, over te vliegen naar San Juan. Daar werd hij netjes verzorgd”, legt Ibarguen uit.

Andere betrokkenen
Naast Gaviria bezochten ook Rubén Ramos, Manuel Belletti en Ricardo Escuela het ziekenhuis. Ramos en Belletti zijn al uit het ziekenhuis ontslagen. Escuela, het grootste slachtoffer van de valpartij, bleef ook een nacht in het ziekenhuis ter observatie. Hij was direct na de valpartij even buiten bewustzijn en lijkt er met een hoop schaafwonden en een lichte hersenschudding vanaf te komen. Peter Stetina, tevens betrokken bij de valpartij, deelt op Twitter mee dat het voor hem met drie hechtingen gedaan was.

Update 19.00: Gaviria en Escuela verlaten ziekenhuis
De organisatie van de Vuelta a San Juan heeft in een medische update prijsgegeven dat Gaviria en Escuela inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen zijn.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Secondant 25 januari 2018 om 09:53

Gelukkig lijkt dus alle schade mee te vallen. Wat huidschade en een lichte hersenschudding houden Gaviria niet te lang uit koers. Mooi, met het oog op zijn seizoensplanning.

0
Wheely 25 januari 2018 om 11:36

Lang leve de helm.

0
Vlinder 25 januari 2018 om 12:16

@Wheely; zeg dat wel ja, je moet er toch niet aan denken wat er was gebeurd als hij geen helm zou hebben gedragen. In 27 stukken, pfff! Onbegrijpelijk dat sommige mensen het nut van een helm nog steeds niet inzien.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone