Gasparotto: “Ik heb goed gedoseerd”
zondag 14 maart 2010 om 20:22

Gasparotto: “Ik heb goed gedoseerd”

Enrico Gasparotto was vandaag de snelste in de vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico. De renner van Astana was de beste in een sprint met vier. Met uitzicht op de Muur van Murano had hij het echter niet meer verwacht.

“Ik dacht dat het klaar was op drie kilometer van de streep toen ik de brede weg en de klim zag liggen,” zei de Italiaan achteraf, “Maar gelukkig heb ik goed gedoseerd en kon ik tot over de top van de klim vohouden en had ik genoeg over toen Garzelli langzij kwam.”

Verder gaf Gasparotto aan dat zijn moeilijke jaar bij Lampre in 2009 hem ook veel geleerd heeft. “Je leert veel meer als je wedstrijden verliest dan als je wedstrijden wint. Lampre liet me de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik rijden en nu denk ik dat ik wat kan doen in de klassiekers.”

De oud nationaal kampioen denkt ook dat hij een rol kan spelen in Milaan-San Remo. “Bij Astana hebben we Iglinksy, Bazayev, Davis en mijzelf. We zullen proberen er een harde wedstrijd van te maken vanaf de beklimming van de Manie. Ik weet ook dat andere teams zoals Aqua & Sapone en het Katusha-team van Pozzato op eenzelfde wijze willen rijden. We gaan zeker aanvallen.”

RIDE Magazine