Gallopin: “Ik heb in Vlaanderen meer kans op succes dan in de Ardennen”

woensdag 8 februari 2017 om 18:33
Gallopin: “Ik heb in Vlaanderen meer kans op succes dan in de Ardennen”

Foto: Sirotti

Tony Gallopin wil dit jaar zijn geluk beproeven in de Vlaamse klassiekers. De renner van Lotto Soudal koos de voorbije seizoenen ervoor om te pieken in de heuvelklassiekers, maar aan La Dernière Heure legt de Fransman uit dat hij het anders aan wil gaan pakken.

Gallopin wil het in 2017 over een andere boeg gooien. “Afgelopen jaar was ik tijdens de Ardennenklassiekers ziek. Ik realiseerde mij toen dat ik de Vlaamse wedstrijden miste. Daarom heb ik besloten om terug te gaan en mij daar weer op te richten. Vooral omdat ik denk dat ik daar meer kansen heb,” stelt hij.

Hij verwacht in de Vlaamse koersen een grotere kans op succes. “Ik heb het gevoel dat het in de Ardennen voor mij altijd moeilijk zal zijn om te winnen tegen de beste puncheurs van het peloton. De Vlaamse wedstrijden zijn meer open. Natuurlijk zal het op papier moeilijk worden om Peter Sagan en Greg Van Avermaet te verslaan. Maar in de Vlaamse wedstrijden zijn er meer verrassingen, is er meer beweging en komt er meer tactiek bij kijken. Sagan en Greg zijn nu de beste renners, maar toen Tom Boonen en Fabian Cancellara domineerden, wonnen zij ook niet elk jaar de topklassiekers. Je moet erin geloven en je bent zeker niet op voorhand verslagen.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

Rouvoet 8 februari 2017 om 18:38

Wordt gezellig bij Lotto Soudal. Roelandts, Debusschere, Greipel, Gallopin, Bennoot

thombvb 8 februari 2017 om 18:50

En dan vol op Wellens in de Waalse klassiekers? Of misschien Vervaeke?

bartqw 8 februari 2017 om 18:57

Heeft lotto nu niet te veel renners voor de Vlaamse klassiekers? Gaan er nu juist niet mensen tegen elkaar rijden ipv voor elkaar?

lemmens 8 februari 2017 om 19:17

Niet per se te veel voor de Vlaamse klassiekers, maar wel te weinig voor de Ardense klassiekers. Vanendert presteert al een aantal jaar helemaal niets meer (waarom ze hem houden is mij een raadsel), en Wellens is erg onvoorspelbaar. Met Gallopin erbij heb je toch wat meer zekerheid in die koersen.

Jan Blokland 8 februari 2017 om 19:19

Nee, ik denk dat dit wel een goede zet is van Lotto.
Bij Quickstep is het min of meer vergelijkbaar met Boonen, Terpstra, Stybar, Gaviria, Gilbert, Kittel, Trentin en met Alaphilippe en Brambilla voor de Ardennenklasiekkers zullen ze toch aardig wat tegenwicht kunnen bieden op deze manier.
Dus het is zeker niet te veel zou ik zeggen, maar juist een must.

Thijs E 8 februari 2017 om 19:19

Hele sterke ploeg, met veel potentie voor een top 10 plek. Als ze het tactisch aanpakken en zich voor elkaar willen opofferen dan kan er meer.

lorenzvdg 8 februari 2017 om 19:28

Gallopin is zo een all rounder die volgens mij zowel in de Ardennen als in Vlaanderen sterke wedstrijden kan rijden maar winnen lijkt me te hoog gegrepen. Lotto zal er in elk geval wel staan met een zeer sterk blok. Gallopin, Greipel, Roelandts, Debusschere, Benoot, De Bie, Hofland, Maes, Sieberg en Wallays lijken me hun sterkste blok, er vallen er dan vanzelf wel 2 tussenuit.

nederbelg 8 februari 2017 om 19:30

Er zijn nu eenmaal meer Vlaamse dan Ardense klassiekers, en door de aard v h parcours met een onvoorspelbaarder koersverloop bovendien, dus goeie inschatting. Maakt heel benieuwd naar de ploegtactiek, dat wel.

RRobson 8 februari 2017 om 19:41

Ik kan me bij hem toch niet van de indruk ontdoen dat hij het zelf niet goed weet. Hij kan goed tijdrijden, goed klimmen, heeft een goede sprint, kan wel een kassei verteren en is vrij explosief. Dat maakt van hem een subtopper in heel wat verschillende soorten koersen, maar hij behoort nergens tot de top. Zou hij niet beter zijn carrière gericht plannen door zich te proberen specialiseren in één domein? Mij lijkt hij nog steeds het meest geschikt voor de heuvelklassiekers, en ik vind het wat makkelijk en flets dat hij na tegenvallende resultaten in de Ardennen vorig jaar (toen hij nota bene ziek bleek te zijn) weer wat anders wil proberen. Zeker omdat hij die goede sprint heeft en kan afwachten terwijl zijn ploegmaat Wellens anticipeert. In Vlaanderen lijkt het me echter evident dat hij in de pikorde na Roelandts, Benoot en Debusschere komt. Gallopin, toch een renner van wie ik pakweg 4 jaar geleden verwachtte dat hij ondertussen toch al een mooier palmares bij elkaar gefietst zou hebben.

TykkeThor 8 februari 2017 om 20:08

Ik geef hem toch meer kans in de Ardennen getuige zijn prestaties in San Sébastian en de touretappe naar Huy. Hij zegt zelf dat hij ziek is geweest tijdens de Ardense klassiekers, dus hoe heeft hij zich daar ooit goed kunnen testen?

Baukema Tomoulin 8 februari 2017 om 20:12

Ik ben groot fan van Tony. Volgens mij kan hij alles wat hij wil! Tony wordt vast de eerste die PR, LBL & Tour in 1 jaar wint

djerkson 8 februari 2017 om 20:47

Roelandts, Debusschere en Benoot zijn toch meer ervaren op kasseien, ik zie ze zich niet wegcijferen voor hem. Allemaal al podia of topuitslagen in de zware klassiekers. Vraag is of Gallopin zijn kansen wil opofferen. Greipel heeft enkel winstkansen in de Scheldeprijs of Kuurne, sinds Gent-Wevelgem langer is geworden is dat niet meer voor de echte topsprinter weggelegd.

Japsie 8 februari 2017 om 20:48

Wel bizar, zo’n grote ploeg en dan gewoon geen ronderenner en geen heuvelrenner voor de Ardennen.

Covadonga 8 februari 2017 om 21:03

@Jan
Je vergeet D. Martin.

delgado 8 februari 2017 om 21:09

@Lorenzo
De Bie kan je schrappen, aangezien die zich op de Ardennenklassiekers gaat richten.

Maar de plaatsen worden in elk geval wel duur ja.

tvm 8 februari 2017 om 21:44

Hij heeft dan wel mooi de verkenning met het team gemist voor de E3 etc.
Ik vind het een interessante renner die inderdaad nergens echt in uitblinkt maar wel op alle vlakken een subtopper is. Misschien wel het meest complete renner van het hele peloton. Op Valverde na dan.

sjoerdtjen 8 februari 2017 om 22:04

Snap zijn gedachte goed dat er voor de Ardennen meer renners zijn die dat werk echt veel beter aankunnen dan Gallopin (specialisten die er uit springen). Echter zijn er voor het Vlaamse werk zoveel kandidaten, ook binnen zijn ploeg dat ik vrees dat hij zijn kansen verkeerd inschat. Debuschere en Roelandts kunnen beter aankomen, ze hebben Bennoot al.. Had hem liever in de Ardennen oorlog zien maken om de koersen hard te maken.

Lalsacien 8 februari 2017 om 22:36

Ik ben benieuwd

LyndaLid 9 februari 2017 om 08:05

@ covadonga

En Gilbert.

tvm 9 februari 2017 om 10:52

@ LyndaLid

En Vakoc.

assen 9 februari 2017 om 12:57

Gallopin?!? En Hofland dan?!? Gaat ie Hofland ondersteunen?

lorenzvdg 9 februari 2017 om 13:46

@assen: Ik denk niet dat Hofland erg veel ondersteuning zal krijgen. Hij zal hem vooral mogen sparen in koersen als Kuurne-Brussel-Kuurne in de hoop dat er met een groep wordt gesprint, en zelfs dan zal het eerder voor Debusschere zijn afhankelijk van wie hem het beste voelt (en dan moet Greipel ook gelost zijn, wat volgens mij geen evidentie zal gaan worden). In het belangrijkste Vlaamse werk zal het toch om Roelandts en Benoot gaan draaien.

Headlines

Materiaalzone

Populair