Gallopin hakt de knoop door: “Mijn toekomst ligt in het rondewerk”

Door , vrijdag 21 december 2018 om 13:07
Gallopin hakt de knoop door: “Mijn toekomst ligt in het rondewerk”

foto: Sirotti

Tony Gallopin weet het zeker: zijn toekomst ligt in het rondewerk. Dit laat de Fransman van AG2R La Mondiale weten in een interview met Cyclingnews. De 30-jarige allrounder zal komend seizoen in de Giro d’Italia worden uitgespeeld als mede-kopman.

Gallopin schippert al jaren tussen de klassiekers en het rondewerk. In beide disciplines weet hij uit te blinken. Zo won hij in 2013 de Clásica San Sebastián, maar eindigde hij dit jaar ook als elfde in de Vuelta a España. Voor aanvang van het nieuwe seizoen heeft de Fransman de knoop echter doorgehakt.

“Ik wil me graag meer focussen op het rondewerk, om uit te blinken in de grote rondes. Mijn voorkeur gaat nu uit naar etappekoersen”, aldus Gallopin. Op basis waarvan heeft de allrounder zijn keuze gemaakt? “Ik word steeds minder explosief, wat je nodig hebt in de klassiekers.”

“Genoot veel meer van de Vuelta”
“Daarnaast moet je in dat soort wedstrijden enorm veel risico nemen. Ik merk gewoon dat rittenkoersen mij beter liggen. De klassiekers zijn absoluut speciaal, maar ik voel dat het met mijn kwaliteiten realistischer is om te mikken op top-10 in rittenkoersen. Ik heb dit jaar veel meer genoten van de Vuelta dan van de klassiekers.”

Tony Gallopin wint in de voorbije Vuelta – foto: Sirotti

Gallopin zal zijn seizoen beginnen in eigen land, met de GP La Marseillaise en de Ster van Bessèges. Hierna volgen Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Hij zal met de Ronde van Vlaanderen nog wel één klassieker rijden, maar Gallopin richt zijn pijlen vooral op de Giro d’Italia, waar hij het kopmanschap zal delen met Alexis Vuillermoz.

Maar of hij daar voor een klassement gaat, is nog maar de vraag. “Ik weet dat ik in een grote ronde misschien top-10 kan rijden, maar waarschijnlijk geen top-5. Ik moet realistisch zijn: het niveau ligt heel erg hoog. Misschien ga ik in de Giro voor het klassement, maar ik wil ook graag een etappe winnen. Het zal een kwestie van aanhaken worden.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Baik-Baik 21 december 2018 om 13:21

Als hij veel meer geniet van het rijden voor het klassement dan de klassiekers, zoals hij aangeeft, dan maakt hij uiteraard de juiste keuze.

hartstikkebedankt 21 december 2018 om 13:32

Ik zie in een grote ronde binnen AG2R misschien toch meer een Zubeldia top-10 voor mij voor Vuillermoz en een Gallopin die een rit wint als basis voor een top-15.

Chaba 21 december 2018 om 13:36

Echte typische alleskunner die je nooit mag onderschatten maar ook iemand die net even dat klein beetje specialisme mist.

SolitaryShell 21 december 2018 om 13:37

Hij gaat voor de rondes, maar of hij daar toptien kan rijden twijfelt hij over, dus gaat hij wellicht voor wat etappes en proberen aan te haken.

Klinkt als een veelbelovende exercitie.

ivo001 21 december 2018 om 13:56

Voor de etappekoersen van een week is het misschien een prima keuze, als een betere versie van Spilak.
Maar denk dat hij verder veel meer van nut kan zijn als meesterknecht van Bardet of iets dergelijks. Zie voor hem een vergelijkbare rol als Reichenbach voor Pinot.

hartstikkebedankt 21 december 2018 om 14:02

Ik vind Gallopin nog wel een stukje beter dan Reichenbach maar puur qua rolvervulling zou het misschien kunnen in een aantal wedstrijden in het jaar. Daarnaast verdient hij ook eigen kansen.

Qua vergelijking met Spilak moet ik ook nog maar zien of Gallopin ooit de Ronde van Zwitserland of Romandië zal gaan winnen. Wel een veel leukere renner vind ik, Gallopin t.o.v. Spilak, maar toch meer een punchtype.

Brabander 21 december 2018 om 14:22

Reichenbach vind ik fantastisch. Dat is toch echt de opperknecht.
Verder is Gallopin wel een hele interessante renner. Maar de vraag bij hem is wel altijd: wat is het nu precies voor renner? Hij verraste me wel in de Vuelta moet ik zeggen, na toch een wat mindere periode.

west 21 december 2018 om 14:22

Gaat nooit podium rijden in een Grand Tour en een monument zit er ook niet in, maar Parijs-nice of Zwitserland moet kunnen. Net zo goed als de Amstel of het Canadese tweeluik binnen zijn mogelijkheden ligt.

josi 21 december 2018 om 14:46

Hij wint een etappe in de Vuelta en besluit dat hij zich dus beter op een top-10 in rittenkoersen kan richten. Ik kan hem niet helemaal volgen. In middelzware rittenkoersen van een week zie ik hem wel meespelen, maar in het grote rondewerk is een nipte top-10-klassering echt wel zijn plafond.

vevie 21 december 2018 om 15:12

Maar dat geeft hij toch ook aan? Hij zegt ook dat hij realistisch moet zijn en dat wellicht n top 10 mogelijk is. Hij geeft gewoon zelf al een eerlijke analyse over zijn mogelijkheden

Jean Dumas 21 december 2018 om 16:31

Etappes in het rondewerk, wellicht een keer voor de bergtrui. Dat moet het zijn.

Titaantje 21 december 2018 om 17:09

Hij heeft juist zoveel kwaliteiten voor eendaagse koersen, hij is goed heuvelop en snel aan de meet. Maar goed, als hij blij is dan is het prima. Hij is in elk geval realistisch, top 5 gaat hem niet zo snel worden in het klassement.

Samlambeej 21 december 2018 om 19:57

Die laatste passage zegt toch genoeg.. Twijfelt en onrealistisch.

Headlines

Materiaalzone

Populair