Fusie tussen Tour des Fjords en Tour of Norway

Fusie tussen Tour des Fjords en Tour of Norway

Fabio Jakobsen won dit jaar etappe 1 van de Tour des Fjords - foto: © Luc Claessen / Getty Images

vrijdag 29 juni 2018 om 19:33

De Tour des Fjords en de Tour of Norway slaan de handen ineen. Beide Noorse rittenkoersen gaan vanaf volgend jaar verder als een wedstrijd van zes dagen. De organisatoren bevestigen aan ProCycling.no dat vandaag het plan officieel bij de UCI is ingediend.

We hebben onze ronde in het westen van Noorwegen gehad, terwijl de Ronde van Noorwegen zich op het midden en het oosten van Noorwegen heeft gericht”, zegt Roy Hegreberg van de Tour des Fjords. “We beslaan door de samenwerking heel het zuiden van Noorwegen en hebben de mogelijkheid om zelfs grotere gebieden aan te doen wanneer de koers zes dagen zal duren.”

“Dit zal ons aantrekkelijker maken”, voegt Birger Hungerholdt, een van de sponsoren, daar aan toe. “Zowel voor het aantrekken van internationaal grote namen als voor de sponsormarkt.” Andere redenen om de krachten te bundelen was omdat beide wedstrijden te maken kregen met bezuinigingen vanuit de (lokale) politiek en omdat ploegen aangaven drie koersen op rij – Fjords, Hammer Stavanger, Norway – te lang te vinden.

Verder als Ronde van Noorwegen?
Het plan is om de nieuwe rittenkoers te verrijden van 28 mei tot en met 2 juni 2019, waarmee het enkel overlapt met de Giro d’Italia en de Ronde van België. Op 24, 25 en 26 mei staat de tweede editie van de Hammer Series Stavanger op het programma. Naar verluidt gaat de koers verder onder de naam Ronde van Noorwegen, maar de organisatoren geven aan daar nog over om de tafel te gaan de komende periode.

De samenwerking die de Tour des Fjords dit jaar is aangegaan met Velon (en de Hammer Series) wordt meegenomen. Hierdoor is men verzekerd van een deelnemersveld met minstens tien WorldTour-ploegen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 29 juni 2018 om 19:34

Alweer een oliestaatje dat koersen samenvoegt.

kelderfan 29 juni 2018 om 20:52

In dit geval zeker een goede zaak.

Covadonga 29 juni 2018 om 21:47

Op naar de hoogste divisie.

Headlines

Materiaalzone

Populair