Fusie Jo Piels en Parkhotel Valkenburg wankelt

Fusie Jo Piels en Parkhotel Valkenburg wankelt

foto: Leon van Bon/Topcompetitie

zondag 18 september 2016 om 08:00

De fusie tussen Parkhotel Valkenburg en CT Jo Piels verloopt niet van een leien dakje. Achter de schermen is een machtsstrijd ontstaan tussen de ploegmanagers, waardoor het nog maar de vraag is of de samenvoeging doorgaat. Ondertussen dreigen de wielrenners slachtoffer te worden van het getouwtrek.

Beide Nederlandse Continentale ploegen fuseren op verzoek van de hoofdsponsors. Destil, dat momenteel als subsponsor aan beide ploegen is verbonden, wordt de nieuwe hoofdsponsor en er is ook een derde team betrokken, namelijk de veldritploeg Orange Babies van manager Frank Groenendaal.

Wat is het plan?
De nieuwe ploeg moet de naam Destil-Jo Piels krijgen en plekken bieden aan de beste negen renners van CT Jo Piels en Parkhotel Valkenburg. Laatstgenoemde sponsor gaat meedoen in de mannenploeg en blijft naamgever van het vrouwenteam. Orange Babies zal vanaf het begin met de fusieploeg blijven samenwerken. Het veldritteam dat nu gelieerd is aan CT Jo Piels kan door nog lopende verbintenissen pas in 2018 volledig opgaan in de fusieploeg.

Wat is er aan de hand?
De grote vraag is: gaat de fusie door? De meningen daarover verschillen. Niet alle partijen lijken evenveel te voelen voor de samenvoeging. Sleutelfiguren in deze kwestie zijn Han Vaanhold (ploegleider CT Jo Piels) en Paul Tabak (ploegmanager Parkhotel Valkenburg). Beide heren houden er een totaal andere lezing op na. Tabak rekent nog altijd op een fusie. Dat fusieplan wordt ook bevestigd door Parkhotel Valkenburg-eigenaar Jos van de Mortel. René Kars, algemeen directeur van Destil, onthoudt zich van commentaar tot de eerstvolgende bestuursvergadering op 23 september. Herhaaldelijke verzoeken aan het adres van CT Jo Piels-ploegmanager Ria Vink bleven onbeantwoord.

Vaanhold beweert dat een fusie niet meer aan de orde is. Hij spreekt over een voortzetting van zijn huidige CT Jo Piels-ploeg, waarbij eventueel ruimte is voor enkele renners van het huidige Parkhotel Valkenburg-team. Volgens Vaanhold zou Tabak zelf tijdens de Eurode Omloop in Kerkrade een streep door de fusie hebben gezet omdat hij met een nieuwe ploeg bezig zou zijn. Vaanhold is ondertussen begonnen met het vastleggen van de eerste renners voor volgend seizoen.

Hij plaatst daarmee een bom onder het fusieplan, want alleen het nieuwe stichtingsbestuur kan besluiten nemen over het renners- en personeelsbeleid. En die nieuwe stichting is nog in oprichting. Vrijdag 23 september spreken de huidige stichtingsbesturen en de grote sponsoren pas over het renners- en personeelsbeleid, en met welk materiaal en subsponsors gewerkt gaat worden.

Renners de dupe
Ondertussen verkeren de wielrenners in grote onzekerheid. Zij hebben halverwege september nog altijd geen duidelijkheid over hun toekomst bij hun huidige ploeg en bij andere teams zijn de meeste plekken voor volgend jaar inmiddels ingevuld. Indien de fusie niet doorgaat, moeten beide ploegen in financieel opzicht een stap terugdoen. De vraag is of het bestuur nu nog zin heeft in de fusie. Voor het antwoord op die vraag is het – net als voor de renners – wachten tot vrijdag 23 september.

Dit artikel delen:

8 Reacties

cartouche_dn 18 september 2016 om 08:55

Goed interessant stuk! Hoop gerommel daar

0
OscarV 18 september 2016 om 09:46

Een wedstrijdje “wie heeft de langste” onder de ploegleiders?
Als dan maar niet de uitkomst is dat alles wordt opgeheven of dat renners onnodig de dupe zijn.

0
spiderh 18 september 2016 om 10:01

Dit zou toch eeuwig zonde zijn!!!De renners mogen hier zeker niet de dupe van worden!!Zowel van de zijde van Jo Piels als Parkhotel Valkenburg!!!

0
xistnc 18 september 2016 om 10:02
Quote:
Sleutelfiguren in deze kwestie zijn Han Vaanhold (ploegleider CT Jo Piels) en Paul Tabak (ploegmanager Parkhotel Valkenburg).

Als ik dit lees, zijn volgens mij Vaanhold en Kars de sleutelfiguren. Het lijkt erop dat Kars namens Destil zijn hand enigszins heeft overspeeld en bij Parkhotel een bepaalde indruk heeft gewekt, die hij niet waar kan maken.

0
Wildebert 18 september 2016 om 10:07

WT een gepiel in het parkhotel.

0
Tuubke 18 september 2016 om 10:14

Vaanhold kan toch als ploegleider zomaar geen renners vastleggen? Dat lijkt mij meer een taak voor de ploegmanager. Cruciaal lijkt mij daarom de lezing van Vink – jammer dat die vooralsnog niet reageert op vragen. Als renner zou ik mij bij dit alles heel ongemakkelijk voelen.

0
Verweggistan 18 september 2016 om 10:50

23 september is ook wel laat voor een oprichtingsvergadering. Daarna kunnen er pas renners worden aangetrokken (als ze er al uit komen). Ik snap wel dat Vaanhold alvast renners wil vastleggen.

Edit: Goede foto trouwens.

0
Wielerfan1987 18 september 2016 om 14:56

Ondanks de genoemde startdatum van 23 september lijkt het mij ook niet verkeerd om te proberen voor die tijd pak hem beet 5 a 6 renners alvast te verlengen ofwel nieuw aan te trekken.
Anders riskeer je dat je huidige sterkhouders de zekerheid van een andere ploeg verkiezen boven jouw beloften die aan het eind loos zouden kunnen blijken.

Gevolg zou dan zijn dat je heel komend jaar nergens een deuk in een pak boter rijd simpelweg omdat er dan misschien minder sterke renners voor je overblijven om aan te trekken

0

Headlines

Populair

Materiaalzone