Furieuze Talansky wilde excuses van Gerrans (update)
zaterdag 12 juli 2014 om 10:50

Furieuze Talansky wilde excuses van Gerrans (update)

Talansky

foto: Sirotti

Andrew Talansky was op zijn zachtst gezegd not amused na de zevende etappe van de Tour de France. De Amerikaan werd in de laatste meters geraakt door Simon Gerrans en kwam ten val. Op beelden van SBS Cycling Central is een furieuze Talansky te zien terwijl hij naar zijn teambus wordt begeleid. “Hij haalde mij onderuit voor de achtste plaats… what a joke that guy is!

“Ik ging uit de weg zodat de sprinters hun sprint konden doen en hij haalde mij onderuit! Ik wil dat Gerrans zijn excuses aanbiedt”, riep de renner van Garmin-Sharp. Zijn teammanager Jonathan Vaughters reageerde kalmer. “Andrew probeerde uit de weg te gaan, terwijl Simon naar winst wilde sprinten. Deze twee dingen waren niet per se verenigbaar. We gaan niet naar de commissarissen of iets dergelijks, maar Simon zou langs moeten komen om zijn excuses aan te bieden. Dan denk ik dat het over is.”

Gerrans reageerde na afloop tegenover SBS Cycling Central op het verzoek van Garmin-Sharp. “Het spijt me dat hij gevallen is, maar ik denk niet dat ik iets verkeerds heb gedaan. Als je de beelden terugkijkt, zie je dat ik absoluut niet de intentie had om hem te laten vallen. Ik denk dat geen van ons beiden veel fout deed. Het was gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, aldus de Australisch kampioen.

Update
Later blikte de renner van Orica-GreenEDGE op zijn website nog eens terug op de val. “We hebben een paar uur na de koers nog even gesproken toen iedereen gekalmeerd was. We werden het eens dat niemand echt schuldig was. Het was simpelweg een koersincident.”

Volgens Vaughters valt de schade bij Talansky mee. Hij kwam via Twitter terug op het incident: “We realiseren ons dat het niet volledig de schuld van Simon was. Dit gebeurt in het heetst van de strijd. Excuses van alle kanten.”

RIDE Magazine