Fuglsang: “Overtuigd dat ik in de Ardennenklassiekers de juiste vorm heb”

zaterdag 10 april 2021 om 09:37
Fuglsang: “Overtuigd dat ik in de Ardennenklassiekers de juiste vorm heb”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang zet op dit moment in de Ronde van het Baskenland de puntjes op de i voor de Ardennenklassiekers, die over een week op de kalender staan. Volgens de Deense renner van Astana-Premier Tech gaat zijn vorm de juiste kant op.

Fuglsang eindigde in 2019 in alle drie de Ardennenklassiekers op het podium. Hij begon met een derde plaats in de Amstel Gold Race, op de Muur van Hoei gevolgd door een tweede plek in de Waalse Pijl. In Luik-Bastenaken-Luik haalde hij vervolgens zijn eerste monumentale zege binnen. Afgelopen jaar overlapten de heuvelwedstrijden met de Giro en kon hij zijn titel in La Doyenne niet verdedigen.

Dit seizoen is het een ander verhaal en vertrouwt de 36-jarige renner erop dat zijn conditie voor de Ardennenklassiekers de juiste kant op gaat. “Als ik kijk waar ik op dit moment sta, dan ben ik net zo goed als twee jaar geleden, zo niet beter. Ik ben ervan overtuigd dat ik in de juiste vorm aan de start kom”, vertelde hij in de Ronde van het Baskenland aan Cyclingnews. In die etappekoers is Ion Izagirre de kopman, maar zelf staat de Deen na vijf dagen op een verdienstelijke veertiende plaats.

Fuglsang was in 2019 de beste in LBL – foto: Cor Vos

Fuglsang moet het aangepaste parcours van de Amstel Gold Race nog bestuderen, voordat hij kan zeggen welke van de Ardennenklassiekers hem dit seizoen het beste ligt. “De Waalse Pijl is voor mij erg moeilijk, hoewel ik die tweede plaats van 2019 graag zou inwisselen voor een overwinning. Dan is er de Amstel Gold Race op een aangepast parcours, dus ik weet niet wat er mogelijk is of dat het zwaar genoeg is. Ik ga in ieder geval in alle drie de wedstrijden mijn best doen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Kruisberg 10 april 2021 om 09:57

Ja die was heel erg goed in 2019. Zal mij benieuwen of hij die vorm weer kan halen dit jaar.

chiller87 10 april 2021 om 10:31

Fuglsang heeft wat meer wedstrijdkilometers nodig om op niveau te geraken. Ik geloof er wel in dat hij podium kan rijden dit jaar.

zeewolde 10 april 2021 om 14:13

Een tweede plaats inwisselen voor een overwinning. Wat een open deur, wie wil dat nu niet.

Poeksel 10 april 2021 om 16:32

Josef Cerny.

Atapumafanclub 10 april 2021 om 15:30

Zal mij verrassen als hij net zo goed doet als in 2019. Was toen 2e in StradeB en 3e en 4e in Tirreno en Baskenland. Vooralsnog is het dit seizoen allemaal net een beetje minder.

Overigens klinkt het wat potsierlijk om Waalse Pijl als lastig te betitelen als je 2e bent geworden. Tenzij hij heeft bedoeld dat het stiekem voor iedereen lastig is.
Het is daar voor de punchers. Als je 2e kan worden zal je wel bij die punchers horen.

Headlines

Materiaalzone

Populair