Fuglsang mikt op podiumplek en ritzege in Zwitserland

donderdag 3 juni 2021 om 11:08
Fuglsang mikt op podiumplek en ritzege in Zwitserland

foto: Cor Vos

De Ronde van Zwitserland is een groot doel voor Jakob Fuglsang. De Deense klimmer van Astana-Premier Tech mikt namelijk op een podiumplek, net als in 2018 toen hij tweede werd, en een etappezege. “Ik bewaar goede herinneringen aan de Ronde van Zwitserland”, zegt Fuglsang.

“Het is fijn om terug te keren in deze ronde. Ik werd in 2018 tweede en het zou geweldig zijn om dat te herbeleven met een nieuwe podiumplaats, en misschien ook met een ritzege”, kijkt Fuglsang vooruit. Het wordt voor de kopman zijn eerste wedstrijd sinds Luik-Bastenaken-Luik.

“Ik heb lang op de Teide gezeten en heb daar een goede hoogtestage gehad met onze Tour de France-ploeg. Ik voel mij goed na een paar weken van intensieve trainingen. Deze achtdaagse is het het begin van het tweede deel van mijn seizoen. Ik hoop er meteen te staan, maar we moeten zien hoe mijn benen zijn na een break”, houdt Fuglsang een slag om de arm.

Ploegleider Bruno Cenghialta heeft vertrouwen in de 36-jarige Deen, die onder meer Omar Fraile met zich mee krijgt. “We mikken dit jaar op een podiumplaats, maar dat wordt zeker niet makkelijk. Het deelnemerslijst is sterk, aangezien het de laatste test is voor de Tour de France”, verwacht hij.

Selectie Astana-Premier Tech voor de Ronde van Zwitserland 2021 (6-13 juni)
flag-it Manuele Boaro
flag-za Stefan De Bod
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-kz Yevgeniy Gidich
flag-dk Jonas Gregaard
flag-ca Hugo Houle

Dit artikel delen:

3 Reacties

ThorHushovd 3 juni 2021 om 12:28

Hij wordt samen met Ion Izaguirre kopman in de Tour, terwijl hij duidelijk voorafgaand aan dit seizoen aankondigde niet meer voor een gc te willen strijden in een grote ronde. Wat zou het kopmanschap dan betekenen? De ploeg in dienststellen zodat hij ergens een etappe wint? Hoe dan? Een vlucht terughalen? Hij is sterk bergop, maar legt het af tegen genoeg toppers in de Tour. Dus mijns inziens redt hij het alleen door zelf weg te springen of vanuit een kopgroep. Daarvoor gaat hij geen team tot z'n beschikking nodig hebben. En Ion kan meedoen voor een plek bij de top 10, maar that's it ben ik bang. Dus ik hoop op een speelse en aanvallende koers van onze Astana-boys tijdens de Tour.

Ronellenfitsch 3 juni 2021 om 12:38

Leuk, die standaardteksten over ‘een sterk deelnemersveld want Tour de France’, terwijl de praktijk natuurlijk is dat de echte Tourfavorieten deze koers niet rijden. Nog steeds een mooie wedstrijd, maar dat heeft niet zoveel met de Tour te maken …

Titaantje 3 juni 2021 om 15:20

Eens met de dondergod hierboven: Ion en Jakob moeten lekker voor ritzeges gaan jagen en het klassement laten lopen in de Tour. Met ook Loutsenko erbij kunnen ze zomaar allemaal 1 rit pakken (3 ritten in totaal), dat zu een geweldige tour zijn voor Astana.

Headlines

Materiaalzone

Populair