Froome: “Zie niemand Yates nog uit het roze rijden”

Door Koen Middendorp, dinsdag 22 mei 2018 om 19:52

foto: Sirotti

Chris Froome wist zich vandaag te revancheren voor zijn mindere optreden onderweg naar Sappada. De Sky-renner eindigde in Rovereto op een vijfde plaats, op 35 seconden van ritwinnaar Rohan Dennis. Op de ploegsite laat de klimmer weten tevreden te zijn met de uitkomst. 


Froome ziet zich – met nog drie Alpenritten te gaan – terug op een vierde plaats in het klassement, op slechts 39 seconden van het podium. “Ik ben tevreden met mijn tijdrit. Ik heb bewust geen risico’s genomen, zeker met de tijdrit in Jeruzalem in het achterhoofd.”

“Misschien kamp ik met een gebrek aan vertrouwen in de bochten, maar ik ben tevreden over het gevoel op de fiets.” De viervoudig Tourwinnaar is benieuwd hoe leider Simon Yates zich zal gedragen in de derde week. Hij verwacht echter dat de Brit als overwinnaar Rome zal binnenrijden.

“Er kan nog altijd veel gebeuren. Het parcours leent zich voor agressief koersen. Simon is desalniettemin gewoon te goed voor de concurrentie. Het is interessant om te zien hoe hij in de derde week zal koersen, maar ik zie niemand in staat om hem nog uit het roze te rijden”, zo besluit Froome.

17 Reacties

Slurpie Blauw 22 mei 2018 om 19:56

Nee, en jouw tijd zit er ook op, ouwe.

tdfan 22 mei 2018 om 20:04

Ik heb toch het idee dat Froome zich niet 100% op deze Giro heeft gericht en daardoor niet top is. Het kan haast niet anders dan dat hij de Tour belangrijker vindt dan deze Giro. Die val in Jeruzalem zal dat gevoel uiteindelijk alleen maar hebben versterkt. Voor de Tour nog altijd de topfavoriet.

Bunny 22 mei 2018 om 20:04

Als het tijdperk Froome ten einde is, ga ik m toch missen. Een mastodont zien vallen, heeft iets tragisch. De ondergang van Merckx. Indurain die afstapt …

snellerfietsen 22 mei 2018 om 20:12

Toch staat froome na een slechte, moeizame giro opeens weer 4e en zal podium misschien nog halen ook. Lijkt me ook gewoon weer topfavoriet voor de tour

stephano 22 mei 2018 om 20:17

Ik het lijkt me vooralsnog nogal oppurtinistisch om Froome af te schrijven. Het is nog altijd een steengoede renner. Hij is nu niet top maar het zou me niets verbazen als hij in de tour gewoon weer de beste is. (Mits hij mee mag doen natuurlijk)

superduke 22 mei 2018 om 20:24

Ik verwacht Sky komende dagen zeker. Combine met Sunweb zou helemaal mooi zijn.

SprintMaster 22 mei 2018 om 20:26

Froome mag toch helemaal niet in de Tour starten van de ASO. Tenzij hij met een verklaring komt. Wat duurt dat lang zeg …

Gebruikersnaam 22 mei 2018 om 20:34

Die eindigt nog wel op het podium, kan niet zeggen dat dat onterecht zou zijn, Pozzovivo rijdt me iets te opportunistisch, dat moet niet beloond worden, want dat blijft die zo rijden en dat past niet bij hem.

Frits des Jeux 22 mei 2018 om 20:47

@sprintmaster dat is spierballentaal van de ASO. Zo’n beslissing gaat bij het CAS nooit overeind blijven staan en dat weten ze zelf ook.

pirazzi 22 mei 2018 om 21:05

Als Froome deze Giro niet wint, mag hij dan de twee miljoen euro startgeld houden?

Cyclingfan 22 mei 2018 om 21:18

Zie Froome (en Sky) Yates zelfs nog wel helpen in het geval Yates door andere ploegen in de problemen komt . Dit om ‘goodwill’ te kweken bij het Engelse publiek. Zoals Mollema, naast te rijden voor zijn eigen klassement, toch ook indirect Tom vorig jaar hielp.

Fort 22 mei 2018 om 22:33

Daarnaast heeft Tom zich ook niet al te positief uitgesproken in de media omtrent de zaak Froome. No way dat die een pact gaat sluiten met Sunweb.

Sonsbach Allstars 22 mei 2018 om 22:38

Gaan inderdaad geen pact sluiten mer TD. TD kan echter wel profiteren van het werk van Sky om Froome op het podium te krijgen. Die gaan nog wel een aantal keer aan de boom schudden en dan maar eens zien wie het moeilijk krijgen.

montventoux 22 mei 2018 om 23:00

Froome? Schors die man of pleit hem vrij! Dat hij lijdt, maakt hem meer mens en sympathiek maar neemt toch niet weg wat boven de markt hangt? Ondertussen zoekt een stel advocaten zich suf naar formvouten. Mede gefinancierd door de organisatie van deze mooie ronde! En wat betreft Yates heeft ‘ie groot gelijk. Nu op naar de Tour!

Jean Dumas 23 mei 2018 om 02:21

Er wordt wel eens verwezen naar het geval Kruijswijk, maar Mitchelton is veel sterker en Tom gaat in de Bergen nog verliezen.

Schollekop 23 mei 2018 om 07:45

Mag hopen dat hij voor de Tour geschorst wordt. Deze komedie duurt al veel te lang.
Mocht hij toch starten, dan wordt het door het Franse publiek een drama.

Spinergy 23 mei 2018 om 10:55

Toch mentale veerkracht van Froome, wat ik verder ook denk van de hele Sky soap.
Eerlijk gezegd zie ik hem liever op het podium dan Pozo of Pinot.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.