L’Equipe linkt Froome aan BMC, Froome ontkent
Foto: Sirotti
donderdag 8 juni 2017 om 12:15

L’Equipe linkt Froome aan BMC, Froome ontkent

Chris Froome wil volgens L’Equipe vertrekken bij Team Sky. De drievoudig Tourwinnaar wordt door de Franse sportkrant gelinkt aan BMC. De krant meldt dat Froome ondanks een doorlopend contract tot en met 2018 zijn diensten bij BMC heeft aangeboden.

De toekomst van de Amerikaans-Zwitserse formatie is momenteel nog in ongewis omdat het sponsorcontract afloopt. Geldschieter Andy Riihs is ernstig ziek, maar het prestigieuze horlogemerk Tag Heuer zou klaar staan om de nieuwe naamsponsor te worden.

Froome – die bij Sky nog een doorlopend contract heeft tot en met 2018 – zou voor de start van de Tour duidelijkheid willen hebben over zijn toekomst. De 32-jarige Brit (al sinds 2010 in dienst van Sky) verlangt naar verluidt een jaarsalaris van vijf miljoen euro. Mocht het komen tot een transfer, dan zou hij bij BMC herenigd worden met zijn voormalige luitenant Richie Porte.

Update 12:15
Chris Froome ontkent tegenover Cyclingnews dat er sprake is van een mogelijke transfer naar BMC. “Het is complete onzin,” aldus Froome.

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2017 08:47
Lijkt me een erg vreemde move.
Dat zal Porte niet willen, die wil voor eigen kans gaan. En daar heeft ie geen trein. Of misschien wil ie wel een lucratieve deal sluiten voor de Tour omdat al voelt dat ie het langzaam gaat afleggen tegen de anderen? Als we dan toch aan het speculeren geslagen zijn...
8 juni 2017 08:47
Onzin. Ik geloof hier niks van. Heeft alles wat hij wil bij Sky. Porte zou hier ook niet blij mee zijn.
8 juni 2017 08:48
Gistermiddag zei Wuyts op de Belgische TV dat het pertinent niet waar zou zijn dat Tag Heuer door zou willen gaan. Zij zouden zelfs helemaal willen stoppen met sponsoren.
8 juni 2017 08:49
whooo de nieuwe wielerglossy is los gegaan. Dit klinkt erg onwaarschijnlijk. Vooral omdat Porte ook geen reden heeft om het kopmanschap te willen delen met Froome. Dus froome gaat inboeten op de kwaliteit van zijn trein, porte vertrekt en blijft een concurrent.

Ik geloof er weinig van.
8 juni 2017 08:50
Fake news!
8 juni 2017 08:57
Of het is anticiperen op een dreigend zwaard dat boven Sky hangt inzake de fluimucil zaak.
8 juni 2017 08:59
@Wigo
Hoorde het Wuyts ook verkondigen. Anderzijds hoorde ik Wuyts op een uurtje tijd zoveel blunders maken, dat ik me vragen begin te stellen over zijn focus, relevantie en geloofwaardigheid.
Los daarvan vind ik dit ook een broodje aap verhaal.
8 juni 2017 09:00
Merkwaardig verhaal. De enige reden die ik zou kunnen bedenken waarom dit waar zou zijn, is dat hij niet geassocieerd wil worden met een Sky-beerput die in de toekomst opengaat. Maar dan nog lijkt BMC me niet echt de meest voor de hand liggende keus. Die zoeken nog naar een sponsor en hebben Porte al.
8 juni 2017 09:02
edit redactie: niet doen
8 juni 2017 09:04
Als dit waas is, is het wel een bijzondere transfer.
8 juni 2017 09:05
Ook een manier om je grootste concurrent uit te schakelen... Onzin natuurlijk.
8 juni 2017 09:08
Gewoon een gevalletje gissen. Kijken of Froome zich hier wel of niet mee gaat vermoeien de aankomende dagen.
8 juni 2017 09:09
Zoals sommige hierboven al melde, was mijn eerste gedachten gang, dat hij een zinkend schip wil verlaten.
L'equipe staat toch niet zo bekend als sensatie krant?
8 juni 2017 09:13
dan zal BMC eerst een goede nieuwe sponsor moeten vinden voor langere termijn
8 juni 2017 09:17
En wat is dan waar van het gerucht, ook uit betrouwbare bron, dat Froome een nieuwe topploeg om zich heen wil laten bouwen bij Israel Cycling Academy ?
8 juni 2017 09:20
Dat dit soort geruchten de wereld in wordt geholpen vlak voor de Tour is natuurlijk geen toeval. Eens kijken of Porte de psychologische oorlogsvoering aan kan.
8 juni 2017 09:28
Quote van josi:
De enige reden die ik zou kunnen bedenken waarom dit waar zou zijn, is dat hij niet geassocieerd wil worden met een Sky-beerput die in de toekomst opengaat.

Als er een onderzoek komt naar Sky, dan is dat net zo goed een onderzoek naar Froome. Froome is dan natuurlijk één van de kopstukken in dat onderzoek, ongeacht wie op dat moment zijn werkgever is. Sky=Froome. Daarom geloof ik ook niet dat hij echt wil vertrekken bij Sky... welke ploeg kan voor hem een betere trein opstellen dan Sky? De enige reden waarom hij vertrek ter discussie stelt lijkt mij als machtsmiddel: laten merken dat er iets moet veranderen en dat het geen vanzelfsprekendheid is dat ondanks alles zou willen blijven. Tuurlijk is dat gissen, want wat die verandering zou moeten zijn weet ik ook niet.
8 juni 2017 09:30
Hij wil voor de start van de tour duidelijkheid. Maar hij heeft nog een doorlopend contract, dus die duidelijkheid heeft hij al wat betreft Sky.

Andere redenen waarom Froome Sky zou willen verlaten, op de mogelijke beerput na, is natuurlijk onenigheid binnen het team. Als hij inderdaad met zijn gedachte bezig is bij een andere ploeg, dan vraag ik me af hoe goed hij gaat zijn in de Tour. Het wordt afwachten wat hij gaat doen in de bergen in de Dauphiné, maar met zijn (voor zijn doen) magere tijdrit en deze transfergeruchten, heb ik het idee dat zijn voorbereiding op de Tour verre van ideaal is. Ik heb het gevoel dat hij makkelijker te verslaan zal zijn dan andere jaren in de Tour. Maar hij zal er zeker staan in juli.
8 juni 2017 09:36
Wie weet speelt er gewoon iets, iets waar wij geen weet van hebben. Anders zou ik echt geen reden zien waarom hij opeens weg zou willen. De laatste twee tours had hij steeds wel een slechte dag in de laatste week, door zijn team hoefde hij zich toch geen moment in gevaar te voelen.
8 juni 2017 09:41
Is dit geen opzetje voor de Fransen om onrust te veroorzaken bij de grote twee niet-Franse favorieten voor de Tour, in het jaar dat er een serieuze Franse kandidaat is?
8 juni 2017 09:42
In juni transfers zijn meestal ballonetjes,om te kijken of er geen
andere op af komen: Porte - Van Avermaet - Froome of de ploeg
van de kopmannen en we halen hier zelfs enkele bevoorrechten
niet aan...
8 juni 2017 09:42
Op basis van wat algemeen bekend is zie ik echt 0,0 reden voor deze move. Dus
* Of het is onzin
* Of er is iets dat we niet weten
8 juni 2017 09:42
Mogelijk een drukmiddel om zijn contract open te breken voor de Tour de France en de komende jaren voor een hoger salaris rond te rijden bij Sky. Of hij wil echt weg daar, omdat het gedoe rond Brailsford natuurlijk (terecht) ook op hem af straalt. Of hij ziet dat er voor zijn vriend bij BMC wel in een nieuw ketonen-achtige product wordt geïnvesteerd, terwijl ze bij Sky mogelijk wat terughoudender zijn geworden na het gedoe. Of het is onzin, wat me het meest waarschijnlijk lijkt.
8 juni 2017 09:57
Wordt niet gezond voor de enigheid binnen team Sky.
Wie gaat er zijn ballen afrijden voor een kopman die vertrekt? Terwijl je zelf een plaats in de hierarchie kan opschuiven
8 juni 2017 10:04
Zo gek is dit toch niet? Het was toch al overduidelijk dat de relatie tussen Sky en Froome verre van optimaal is nadat het oorverdovend stil bleef in kamp Froome na die Brailsford gate. Blijkbaar vreest hij voor zijn imago. De keuze voor BMC is dan wel weer opvallend ivm de onzekerheid voor de toekomst en de aanwezigheid van Porte.

Reacties zijn gesloten.