Froome: “We kunnen morgen vuurwerk vanaf de start verwachten”

Froome: “We kunnen morgen vuurwerk vanaf de start verwachten”

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 8 september 2017 om 18:23

Chris Froome gaat als leider aan de laatste serieuze hindernis van deze Vuelta beginnen. Morgen wacht de zware bergetappe naar de top van de Alto de l’Angliru. De Britse kopman van Sky kijkt er met vertrouwen naar uit. “Iedereen is vermoeid op dit moment in de race, maar ik voel mij nog goed”, zegt hij.

“De Angliru zal brutaal zijn. Het is een explosieve en korte rit, dus we kunnen vuurwerk vanaf de start verwachten. Er zijn nog lastige klimmen voor de Angliru”, blikt Froome alvast vooruit.

Ook in de negentiende etappe naar Gijón moest Froome even aan het werk toen Alberto Contador in de aanval ging. “Contador kan niet verweten worden dat hij het niet geprobeerd heeft. In elke etappe heeft hij gedemarreerd en vandaag was dat exact hetzelfde”, aldus Froome. “Voor mij ging het vooral om zoveel mogelijk energie sparen voor morgen en zonder problemen de dag doorkomen. Ik ben blij om deze dag achter mij te laten en mij te kunnen focussen op morgen.”

Dit artikel delen:

39 Reacties

Geit in mijn Kelderman 8 september 2017 om 18:25

Ik hoop dat hij en zijn zaaddodende ploeg flink in de mangel worden genomen door Alberto. Het zal ijdele hoop zijn, maar man, wat gun ik het de mooiste renner van deze generatie.

LutsenkoFan 8 september 2017 om 18:30

Ik vraag me af wie vanaf volgend jaar smaakmaker zal worden. Lopez heb ik sommigen al horen noemen maar die presteert niet echt constant, is echter nog altijd 23. Maar verwacht hem dus volgend jaar niet al op een podium of iets dergelijks. (Niet dat dat iets af doet van Smaakmaker)

Wie in het huidige peloton heeft naast Contador het lef om zijn klassement op het spel te zetten puur omdat je iets moet proberen. Zal geen Nederlander zijn in ieder geval.

Maar als ik een naam moet noemen zeg ik Landa.

Romāns Vainšteins 8 september 2017 om 18:34

Landa en Aru dappere coureurs, die zie ik overigens beiden de combi giro-vuelta doen aankomende jaargang. De tourdirectie is ook niet dom en zal er een 60km TT indouwen om het duel met Dumoulin te forceren aldaar.

schipperaar 8 september 2017 om 18:35

@lf
Bol, Bauke en Tom natuurlijk, gaan voor het ak door elke dag aan te vallen levert op den duur winst op en Alberto is nog lang niet moe al lijkt Chris er anders over te denken.

Pietertje2 8 september 2017 om 18:36

@lutsenkofan

Froome deed het dit jaar in de dauphine.
Ik weet niet of hij volgend jaar in dezelfde positie komt als Contador maar verwacht dat ook voor Froome alleen de eindzege telt.

Romāns Vainšteins 8 september 2017 om 18:43

Wat Pietertje zegt, Froome zal vanuit een semi-geslagen positie ook pogen te winnen.

Johnny7 8 september 2017 om 18:44

Alberto gaat je slopen!!!

LaFlorecita 8 september 2017 om 18:48

Froome was in geslagen positie in de Vuelta van 2014 en 2016, toch bleef hij toen braaf wachten tot de laatste beklimming van de laatste etappe. Ik heb nog geen “alles of niets” aanval van hem gezien.

Doordrijver 8 september 2017 om 18:49

Ik denk ook dat Alberto eens gaat rammelen morgen. Hij weet dat dit Froome’s zwakke plek is.
En zwak oogt hij allesbehalve!

schipperaar 8 september 2017 om 18:55

Froome lijkt toch een beetje in de war, overdag vuurwerk heeft weinig zin maar niemand gaat meer dan een minuut pakken op hem tenzij dwaze supporters een halt toesteken.

nederbelg 8 september 2017 om 18:56

Hoe zit het met de puntenverdeling morgen? Hoeveelste moet Froome morgen worden om Trentin definitief af te houden voor het groen?
Belachelijk trouwens dat een tussensprint in de Vuelta een schamele 4 punten oplevert, dat zou minstens x2 mogen.

Jungle Man 8 september 2017 om 19:07

Contador en nibali lijken veel samen te spannen. Op zich gun ik nibali de winst wel, nibali biedt meer spektakel dan froome

jan jansen 8 september 2017 om 19:28

Allez Froome; laat zelf eens wat vuurwerk zien, zonder je achter die zwarte smaakverpestende trein te verstoppen.

vevie 8 september 2017 om 19:44

Idd, Froome deed het in de Dauphine, maar die heeft niet het strijdershart dat Alberto heeft. Dat is geen probleem, want verder heeft Froome alles in zich om rondes te winnen. Maar er is maar 1 renner als Contador. Het wordt echt een groot gemis zonder Bert in de koers. Daar is iedereen het wel over eens. Ongeacht wie je favoriete renner is, Contador is dé renner. Ik hoop dat hij morgen een atoombom gooit op de koers en de concurrentie flink een angstige paar uren bezorgd. Het podium lijkt uit zicht, maar dit is zijn laatste koers. Ik hoop dat hij desnoods heroïsch ten onder gaat. Viva Alberto! Vamos El Pistolero!!

TykkeThor 8 september 2017 om 19:45

Ach, aan de twee mooiste grote rondes van de afgelopen 5/6 jaar deed Contador niet eens mee. De strijd om het klassement als geheel vind ik van veel groter belang voor de amusementswaarde van een grote ronde dan individuele passanten. Sure, Contador is een prachtige renner, maar de deelname van bijvoorbeeld een type Dumoulin levert vaak juist een hele interessante tweestrijd op tussen een klimmer als Aru of Quintana en de tijdrijer. (zie vuelta 2015 en giro 2017) In wiens voordeel zo’n tweestrijd betwist wordt maakt dan vrij weinig uit.

Etio 8 september 2017 om 19:53

Froome heeft ook in weinig grote koersen niet in de leiderstrui gereden, waardoor hij ook weinig in de positie is geweest om een echte coup te plegen. In 2014 en 2016 stond hij tweede in het AK en dan is de motivatie om echt vroeg aan te gaan ook minder dan wanneer hij 5e had gestaan in het AK (kans op het verspillen van het podium).

In de Dauphine van dit jaar deed hij het wel. Als hij in de toekomst in vergelijkbare situaties terecht zal komen, zie ik hem ook wel dit soort pogingen ondernemen. Maar inderdaad, Contador heeft het vele, vele malen vaker gedaan.

nederbelg 8 september 2017 om 20:29

Vraag me af wat primeert voor Contador: plek 3 op het podium, of zijn laatste profjaar afsluiten met een klinkende ritoverwinning. Want in 2016 slaat de teller op nul. Zijn eerste seizoenszege, tevens laatste profzege zou dan ook nog eens de eerste en zo goed als zeker enige Spaanse ritoverwinning zijn in deze Ronde van Spanje.
Dus: als Contador kan kiezen tussen ritoverwinning + plek 4 in het klassement of 2de in de rit maar plek 3 in het klassement, wat kiest hij dan?
En hoe zuur zou het zijn als hij morgen met lege handen zou staan, en enkel de troostprijs van de strijdlust zou krijgen?

Pédaleur de charme 8 september 2017 om 20:30

Attent van Froome. Het was vandaag de ‘nationale’ feestdag in Asturië, dus morgen meteen vuurwerk is een leuke geste.

Specialized2016 8 september 2017 om 20:40

Wat een negativiteit hier zeg over Froome op wielerflits. Froome en sky bashing lijkt het wel..Jammer geen respect voor de sportman die hard traint, werkt, geen wielzuigertje is, geen doping verleden heeft (contador) of respectloos is jegens tegenstanders en jegens de sport om km’s aan auto’s te hangen (Nibali)..

schipperaar 8 september 2017 om 20:41

@nb
Bij de ritoverwinning is een derde plek goed haalbaar maar de rit zal de grootste prioriteit hebben, van zover komen en opklimmen naar drie heeft veel meer glans dan die bende teletubbies op plek een, doet me denken aan de afkijkers op school die dankzij jou een tien haalden terwijl jij door een achtelijke fout er een negen nog uitsleepte, uitstervend ras lijkt het die geen boodschap had aan de wetenschap, gelukkig.

Johnny7 8 september 2017 om 20:42

@Nederbelg

De lof die Contador krijgt vanwege zij manier van koersen in zijn eentje heeft al meer waarde dan de rode trui van Froome. Alberto gaat aanvallen om alles om zijn kop te zetten. Hij wil alleen de Vuelta winnen en als je niets probeert dan weet je ook niet of het kan. 2e, 3e of 4e boeit hem niet. Een etaple waarschijnlijk is ook niet het doel van de aanvallen. Hij wil alles blijven proberen tot de laatste meter om de Vuelta winnen.

nederbelg 8 september 2017 om 20:43

Froome ligt nog altijd op koers om de eindzege, puntentrui, bergtrui én combiné binnen te rijven… zo positief genoeg?

Jacco van Stierop 8 september 2017 om 20:48

@Specialized2016
“… geen wielzuigertje is,…”
Volgens mij kan hij het achterwiel van Moscon, Nieve of Poels feilloos natekenen.

“of respectloos is jegens tegenstanders en jegens de sport om km’s aan auto’s te hangen…”
Nee, hij geeft de voorkeur aan motoren om aan te hangen (Giro 2010).

IL DON 8 september 2017 om 20:49

@Specialized2016
Ja, ik ben het hier helemaal eens. Ik ben ook geen groot fan van Sky, maar Froome zelf is zeker geen saaie renner. En enerzijds heb ik best bewondering voor de ploeg SKY. Hoe ze rijden en hoe sterk ze zijn is echt ongekend. Dat is echt heel knap. De opoffering van de ploegmaten voor Froome is ook heel mooi om te zien.

En ik begrijp sowieso hier de adoratie voor Contador niet. Ja, hij valt vaak aan. Maar dat moet hij ook wel, want hij staat in een positie om aan te moeten vallen. Logisch dat Contador aanvalt en Froome niet, totaal andere uitgangspositie. Daarnaast is Contador gewoon een dopeur gebleken en normaal worden die hier altijd verguisd. Contador is gewoon het oude wielrenner, net als die andere Spanjaard Alejandro. Mooie renners met een fantastisch palmares, maar voor het wielrennen is het beter als zo snel mogelijk stoppen.

En ook deze Vuelta vind ik het rijden van Contador opvallend te noemen. In de Tour kwam hij niet vooruit en in Andorra stond hij geparkeerd en werd hij op minuten gereden. Ik krijg sterk de indruk dat Contador daarna weer wat verboden pilletjes heeft genomen, want sindsdien blijft hij maar aanvallen en lijkt hij desondanks niet te verzwakken. Als Contador morgen weer zo rijdt en hij rijdt iedereen naar huis, dan is het wel een duidelijk verhaal. Hij zal dan hier als Messias worden neergezet, terwijl bij andere renners de verdachtmakingen net mis zouden zijn. Hypocrisie viert hier op Wielerflits hoogtij.

IL DON 8 september 2017 om 20:53

Morgen hopen dat Contador niet te hard van stapel loopt en dan is gelukkig zijn carrière voorbij. Tenminste dat is te hopen, want Bertje heeft al meermaals gezegd dat hij zou stoppen en dat deed hij niet. Ik zie hem wel weer terugkomen op zijn beslissing, aandachtsgeil als hij is. Het wielrennen stopt niet met Contador, er staan vast weer nieuwe renners op. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit.

Headlines

Materiaalzone

Populair