Froome: “We bekijken de wedstrijd per dag”

maandag 14 mei 2018 om 15:16

Na negen etappes staat Chris Froome op de elfde plek in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Op de website van zijn ploeg Sky reageert hij tijdens de tweede rustdag op zijn teleurstellende optreden tot dusver. “Ik wil nog steeds het beste uit mijzelf halen. Ongeacht of dat een twintigste, tweede of eerste plek is.”


De Britse coureur heeft met enkele valpartijen het geluk niet aan zijn zijde gehad. Desondanks geniet hij van de Giro. “Het plan was om gedurende de wedstrijd sterker te worden, maar ik denk dat de crash (voor de openingstijdrit, red.) een serieuze tegenslag was. De tweede valpartij heeft ook niet geholpen. Dat was ook al op mijn rechter kant. Ik ben hier en ik neem alles tot me. Ik geniet echt van het koersen in Italië. Het is zwaar maar ook een mooie wedstrijd geweest”, legt hij uit.

Roze trui
Simon Yates gaat na negen etappes aan kop van het klassement. Froomey kijkt met bewondering naar zijn landgenoot. “Mitchelton-Scott rijdt dominant. Ze hebben heel sterk gereden tot dusver. Het is goed om een andere Brit in de leiderstrui te zien en ik ben oprecht blij voor Simon. Het is een hele prestatie wat hij tot dusver heeft gedaan. Hij lijkt ook goed met de druk om te gaan.”

De achterstand van de 32-jarige ronderenner bedraagt op dit moment meer dan twee minuten. Froome acht dat verschil niet onoverbrugbaar. Hij is dan ook van plan Yates de resterende ritten het vuur aan de schenen te leggen. “Het is een groot gat, maar er staan ons nog een paar extreem zware etappes en een lange tijdrit te wachten. Ik zou het niet waarschijnlijk vinden, maar er zijn vreemdere dingen gebeurd. Ik ga de wedstrijd per dag bekijken. Ik ben hier om te koersen”, legt hij uit.

Tegelijkertijd hoopt Froome dat een dag rust hem goed zal doen. “Als je valt, moet je lichaam altijd incasseren en ik kan niet trappen zoals ik normaal gesproken doe. Ik hoop dat vandaag, de rustdag, een beetje zal compenseren. Hopelijk voel ik me iets meer mezelf tijdens het tweede deel van de wedstrijd”, aldus Froome.

30 Reacties

ikbenprocycling 14 mei 2018 om 15:20

Ik zie hem graag de Giro uitrijden als hij niet kan winnen.

Veloburto 14 mei 2018 om 15:25

That’s the spirit, Chris!

Bertvd 14 mei 2018 om 15:28

Als hij nu door gaat, doet hij dat sowieso tot zaterdag (Zocolan). Valt het tegen, stapt hij af. En als het meevalt…

Koel 14 mei 2018 om 15:34

het vuur NA aan de schenen te leggen.

kasjaar 14 mei 2018 om 15:36

@Bertvd, snap niet waar jij en anderen de hele tijd vandaan halen dat hij af gaat stappen als het tegenvalt. Kan me een keer eerder herinneren dat Froome een ronde niet uitreed en dat was omdat hij toen ook niet meer kon fietsen. Het lijkt me dat iemand die zoveel grote rondes gewonnen heeft een enorme drive heeft om te fietsen en dan stap je zeker niet af als ’t even tegen zit.

Patat Lefevre 14 mei 2018 om 15:39

Hij zal wel zere benen hebben van open deuren intrappen..

Timocycling 14 mei 2018 om 15:43

@Patat Lefevre: wat moet hij dan zeggen? Ik bak er niks van en dit gaat niks meer worden??

Word altijd zo moe van zo’n makkelijke, flauwe reacties als de jouwe…

Bertvd 14 mei 2018 om 15:46

@kasjaar: dat is het volgen van enige logica. Zie de volgorde. Normaal reed Froome altijd als eerste de Tour. Het absolute hoofddoel van het seizoen. Als hij de Vuelta erachteraan deed, maakte het niet meer uit: daarna was het einde seizoen.

Als hij na zaterdag kansloos 8e of iets dergelijks staat, waarom zou hij zich in de derde week dan nog binnenste buiten keren, met het risico dat hij ook in de Tour uitgeblust is? Ik neem aan dat Froome niet zo dom is.

Maar dat is uiteraard een aanname.

mark vv 14 mei 2018 om 15:48

' we kijken per dag' net zoals bij mijn schorsingszaak.

Domestique 14 mei 2018 om 15:50

Doet me wat denken aan Contador, die in de laatste jaren van z’n carrière ook vaak te veel last ondervond van valpartijen aan het begin van een grote ronde om echt nog om winst mee te strijden.

El Matador 14 mei 2018 om 15:50

Maar er bestaat toch nog steeds een kans dat de uitspraak in de Salbutamol-kwestie nog voor de Tour komt? Het lijkt mij dan ook dat Froome de Giro 100% gaat uitrijden vanwege de onzekerheid over zijn Tour-deelname.

Romāns Vainšteins 14 mei 2018 om 15:52

Elke dag bijpuffen volgens het schaakbordprincipe en hij rijdt via Israel in 1 x door naar de tourstart in een roze truitje.

Jean Dumas 14 mei 2018 om 15:58

Hij heeft wel gelijk dat Mitchelton sterk rijdt. Die berekenen alles goed met de vlucht van de dag, en houden dan toch nog kans over voor de boni’s te gaan. Als het niet lukt, zoals op Montevergine met Yates, is het ook goed.

Abdoe 14 mei 2018 om 16:08

Die 1,4 miljoen gaat hem vast niet worden als hij afstapt en de Tour kan hij mogelijk alleen vanaf de andere kant van de TV meemaken, dus nog maar even doortrappen.

Romāns Vainšteins 14 mei 2018 om 16:26

die 1,4 miljoen komt rechtsreeks uit de achterzak van Netanyahu, hij reed er en vond het geweldig, job done.

t731 14 mei 2018 om 16:35

Wat moet het verschrikkelijk zijn voor hem om hier zo rond te rijden. Geen marginal gains (microdoseringen) meer want dat ging in de Vuelta fout en hij ligt nu onder een vergrootglas. Vervolgens blijkt hij louter een top-20 renner te zijn. Dat moet gigantisch aan zijn zelfvertrouwen knagen. Die valpartijen waren natuurlijk gewoon zonder erg, dat weet hij zelf diep van binnen ook wel.

ikbenprocycling 14 mei 2018 om 16:57

Er bestaat een Engelstalig gezegde voor:

To have bitten off more than one can chew…

Na speciaal veel trainen in winter (kennelijk vanuit een idee voor zijn zaak) via een paar voorjaarsrondes als laatst Tour des Alpes, serieus nog denken de Giro (GT3 op rij) en aansluitend zelfs Tour 5 te kunnen pakken (onder vergrootglas).
Doet hij in juni de Dauphine + hoogtestage of Zwitserland ?

Dat 14 mei 2018 om 16:58

Sterke vergelijking hoor, @Mark vv.

guyremgabdel 14 mei 2018 om 17:00

Wat me altijd verbaasd heeft bij Armstrong en Froome, is dat ze er in hun eerste grote rondes niks van bakten voor het klassement. Ze eindigden ergens op de plek van mr. nobody omdat ze er in de bergen steeds afgereden werden. Andere renners zoals Quintana, Aru, Nibali konden in de bergen hun mannetje staan en eindigden al subiet in een top-20. Je kan inderdaad met training iets verbeteren maar ik zie bvb een sprinter nooit een berggeit worden.

Japsie 14 mei 2018 om 17:02

Hij geeft dus eigenlijk aan Milaan niet te halen.

Veloburto 14 mei 2018 om 17:12

@Japsie, klopt. Hij fietst naar Rome. En Rome is nog ver.

NDI22 14 mei 2018 om 17:30

Niet te hard roepen aub. Volgende afspraak is pas volgend weekend. Een herstelde Froome pakt wat tijd terug, rijdt er op de meeste nog eens anderhalve minuut af in de TT en doet gewoon weer mee in de laatste week. 2.20 is ook weer niet onoverbrugbaar.

Tour 14 mei 2018 om 17:56

Die valpartijen komen waarschijnlijk ook door gebrek aan focus, door vermoeidheid.
Hij zit niet zo lekker in zijn vel, en ik zie dat ook niet verbeteren.
De goede hoop die Froome in het begin nog had, is hij al wel kwijt.

Nibs 14 mei 2018 om 18:28

Het onrustwekkende voor hem is dat hij in trentino op schema zat naar mijn mening. Maar nu blijkt dat hij gewoon slechter wordt en tot overmaat van ramp is zelfs de eeuwige schaduwkopman nergens.

Fast Freddy 14 mei 2018 om 19:48

Newsflash:: Froome geeft aan de giro niet van dag tot dag te bekijken! Verder meldt de Brit dat hij niet in Italië is om te koersen.
Duss

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.