Froome trekt met vertrouwen naar Giro d’Italia na Tour of the Alps
foto: Sirotti
zaterdag 21 april 2018 om 10:50

Froome trekt met vertrouwen naar Giro d’Italia na Tour of the Alps

Chris Froome liep in de eerste maanden van het seizoen achter de feiten aan, maar in de recente Tour of the Alps (4e) stak hij voor het eerst zijn neus nadrukkelijk aan het venster. De Brit laat in een interview met Cyclingpro.net weten de voorbije week vertrouwen te hebben getankt met het oog op de Giro d’Italia.

De meervoudig Tourwinnaar is tevreden over zijn vormpeil. “Ik ben nu duidelijk meer klaar voor de Giro d’Italia dan dat ik was tijdens Tirreno-Adriatico. Afgelopen week was een perfecte opbouw. Ik heb de afgelopen etappes genoten. Het waren korte en explosieve ritten, wat echte koers opleverde. Dit kun je onmogelijk simuleren op training. Ik ben kortom erg blij met hoe ik me voel.”

Wat hem ook tevreden stemt, is de sterkte van zijn ploeg. Vooral de Franse pocketklimmer Kenny Elissonde maakte indruk als laatste man bergop. “Mijn ploeggenoten hebben ook tijdens de slotetappe geweldig werk geleverd. Kenny is deze week fantastisch. Maar niet alleen hij is sterk, de hele ploeg heeft goed gereden”, aldus Froome.

Ondanks het feit dat de Salbutamol-zaak nog altijd als een donkere wolk boven zijn hoofd hangt, kijkt Froome uit naar de Ronde van Italië. “Na mijn winst in de Tour de France en Vuelta a España vorig jaar, hoop ik in mei voor mijn derde zege op rij te gaan in een grote ronde. Het is een compleet nieuwe uitdaging, maar dat geeft ook weer nieuwe motivatie”, besluit de Sky-renner.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
21 april 2018 10:53
Wie kan deze gozer nog serieus nemen? Toch een schande dat hij straks meedoet in de giro en doodleuk gaat zitten doen alsof er niks aan de hand is.
21 april 2018 11:09
Mwah, ik vind hem nog wel een serieuze kandidaat voor eindwinst.
21 april 2018 11:10
Maar hij geeft wel goed aan, dat je je vorm moet aanscherpen in dit soort rondjes in voorbereiding op de Giro.
Het laat ook zien, dat hij te pakken is, want ploegen als Astana en Bahrain zijn niet minder.
En TLJ met Bennett en Bouwman kunnen zich ook mengen in de strijd door ook aanvallend koersen {zoals Kruijswijk heeft laten zien}.
21 april 2018 11:14
Graag geen aandacht meer aan deze man geven. Boycotten is beter voor de wielersport.
21 april 2018 11:17
Oei dat wordt puffen.
21 april 2018 11:17
Ik zou niet zo gerust zijn ,weet niet hoe de Italianen reageren maar In de tour kan hij beter met twee bodyguards rond zich rijden(als hij daar al start)
21 april 2018 11:18
Deze man is een sieraad voor de sport. Het aantal memorabele verhalen wat hij al heeft opgeleverd is goud
21 april 2018 11:20
schande dat hij meedoet. Ik hoop dat het publiek dit niet pikt en met een (geweldloze) actie deze man/ploeg tot de orde roept.
21 april 2018 11:21
Ik sluit me aan bij chasse_patate en kelderman. Het is een schande dat deze man nog meedoet. Het is een gotspe dat iedereen ook doet alsof er niets aan de hand is (media en collega-renners in koers). Ik zou hem zowel in als buiten koers op elke mogelijke manier tegenwerken. Ik zeg het niet graag, maar hopelijk zorgen de tifosi ervoor dat Froone niet mee kan doen voor de overwinning straks. Wakker houden in het hotel, blokkeren op de Zoncolan, whatever. Het moreel gelijk ligt toch niet bij Froome. Van de UCI moeten we het ook niet hebben. De omerta draait weer en bij Sky is de smaak nog smeriger dan bij US Postal.
21 april 2018 11:25
Mooie analyse van hem, dat wel. Maar een schande is het dat hij mag deelnemen.
21 april 2018 11:30
Die man zou gewoon niet aan de start moeten verschijnen in de Giro. Is alleen maar schadelijk.
21 april 2018 11:36
Behalve Kenny vond ik de Skytrein eigenlijk helemaal niet zo goed. Daar moet nog echt wel aan gewerkt worden tov bijvoorbeeld een Astana
21 april 2018 11:38
Ik kan mezelf niet indenken dat je nog trots op je eigen prestaties kunt zijn na deze hele affaire. De hele geloofwaardigheid is weg bij deze man. Het was beter geweest om met een 'schone lei' te beginnen nadat deze verotte zaak is afgerond.
21 april 2018 11:40
In italie liggen ze helemaal niet zo wakker vd wielersport, het is daar al voetbal wat de klok slaat. Problemen zal froome er niet kennen op een enkele zatlap na mss.
Frankrijk wordt een ander paar mouwen maar ik vermoed dat aso alles zal doen om hem te weren.
21 april 2018 11:45
De hatelijke reacties zijn nu zover aan het doorschieten dat ik bij mezelf zowaar een sympathie voor hem begin te bespeuren. Wat mij betreft mag hij de Giro winnen!
21 april 2018 11:46
Weet Froome wel dat hij bij Sky rijdt en niet bij Astana?
21 april 2018 11:46
Nou jongens en meisjes. Wat moet froome dan doen?

Geen enkele koers rijden tot de uitspraak is? En wat als hij toch onschuldig blijkt?
21 april 2018 11:46
hopelijk vergeet hij zijn pompje niet. Schande voor de sport dat er nog geen uitspraak is gedaan of op zijn minste een voorwaardelijke schorsing is gegeven door de ploeg zelf totdat alles duidelijk is. Hoop dat een van die gekke "wielerfans" die altijd mee rennen bergop toevallig op zijn bek gaat en in zijn val Froome meeneemt dat Froome sleutelbeen breekt ofzo en dan opgeeft en dat Woutje Poels voor het roze tegen Dumoulin.
21 april 2018 11:51
In de Tour zal hij niet starten.
21 april 2018 11:53
Ik hoop echt dat types als t731 en 04398 hun handen en monden thuis weten te houden als Froome de Giro rijdt. Ik vind ook dat de salbutamol-zaak te lang duurt, maar binnen een rechtssysteem mogen verdachten gebruik maken van de rechten die ze hebben, en dat doet Sky/Froome. Tot die tijd is de man juridisch onschuldig en vrij om te koersen. Eigenrichting zoals sommige reaguurders hierboven bepleiten is een vorm van middeleeuws barbarisme. Wie zit er te wachten op een Giro waarin het publiek bepaalt wie er mag winnen of niet? Waar leg je de grens? Froome? Valverde? Iedereen die onder Lefevere of Vinokourov rijdt?
Afgezien van de zakelijke overwegingen zit er wmb ook een heroïsche kant aan Froome's deelname. Hoe sterk moet je mentaal zijn om in zijn positie deel te nemen en te zorgen dat je scherp bent? Ik denk dat Froome wil bewijzen dat hij ook zonder pufjes en poefjes een grote ronde kan winnen, en dat kan ik enorm waarderen. Vergelijk Cancellara die na beschuldigingen over motortjes overduidelijk zonder motortje alsnog iedereen naar huis reed in een tijdrit.
21 april 2018 11:58
Froome is toch jarig op 20 mei ?

Moet overigens zeggen dat hij het erg leuk deed in TdA, vooral dalend. Ik heb besloten de S-affaire verder te nemen zoals het komt, geen zin in meer bad vibes.
Bring on the Giro met Froome en hopen dat zijn rivalen sportief een stevig antwoord laten zien. Froome ligt onder vergrootglas in elk opzicht. Eigenlijk wel heel gutsy van die gast zo te presteren en te persisteren bij zijn boude ambitie van 3 op rij.
21 april 2018 12:05
Hij gaat gewoon geschorst worden en gaat het resultaat van deze Giro terug verliezen, maar kan ondertussen wel een koers beïnvloeden waarin hij niet thuis hoorde.

Al zou het wel lachen zijn als er zo'n ander opgedraaid "marginal gains" figuurtje van Sky tweede zou worden en de Giro-zege zou erven.
21 april 2018 12:08
Froome is toch echt wel een goede renner. Gisteren op pad gegaan met extra pufjes. Heeft niet zo uitgepakt als gehoopt.
21 april 2018 12:11
Er is niets heroisch, episch of legendarisch aan de deelname van froome. De beste man doet dit uit pure arrogantie en haalt daar ook zijn motivatie uit. In het belang vd wielersport had hij zich moeten terugtrekken en dat had ook op respect gewezen naar zijn collega s toe.
FYSIEK LAAT MEN DE RENNERS MET RUST ook als het froome betreft. Ik moet absoluut niet van froome weten en op G en stannard na van geen enkele sky renner maar geef ze aub niet de mogelijkheid van zich in een slachtoffer rol te werken. Arrogante mensen zijn daar redelijk straf in.
21 april 2018 12:15
Per favore geen hooligans / gestoorde tifosi van welke nationaliteit dan ook langs de Giro-koers.

Reacties zijn gesloten.