Froome na tijdverlies: “Leg lat niet zo hoog deze Vuelta”

zaterdag 29 augustus 2015 om 10:29
Froome na tijdverlies: “Leg lat niet zo hoog deze Vuelta”

Foto: Sirotti

Chris Froome kon vrijdag in de eerste echte bergetappe van de Vuelta a España niet met de besten mee omhoog. De winnaar van de afgelopen Tour de France verloor een halve minuut op een deel van zijn concurrenten. Zelf is hij daar allerminst verbaasd over. “Eerst een Tour en dan van criterium naar criterium. Dan komt dit niet onverwacht”, liet hij in een korte reactie weten aan de BBC.

Froome zegt niet voor niets lang te hebben getwijfeld of hij de Vuelta wel zou rijden. “Eerst wilde ik nagaan of ik fysiek niet helemaal leeg uit de Tour was gekomen. Ik leg de lat voor mezelf dan ook niet zo heel hoog deze Vuelta.”

Door het tijdverlies op de slotklim duikelde Froome uit de top tien in het klassement. De renner van Sky vindt zichzelf nu terug op de twaalfde plaats, met een achterstand van 1.22 minuten op leider Esteban Chaves. Zijn ploeggenoten Nicolas Roche (vierde) en Mikel Nieve (elfde) staan hoger.

Dit artikel delen:

27 Reacties

Turtlehead 29 augustus 2015 om 10:36

T zal net zo goed in t hoofd zitten als in de benen. Nou ja, jammer. En aan het koersgedrag te zien (behoudend) zijn er meer die t zwaar hebben.
Aru voor z’n eerste?

batchieboy 29 augustus 2015 om 10:49

Kruijswijk had hier meten startten ipv in de Tour.

Contador#N.1 29 augustus 2015 om 10:54

Froome doet na mijn verwachtingen niet zo slecht. Ik had hem nu al op minimaal 2 minuten verwacht, als je kijkt naar de vormcurve van Froome in de tour. De renner wie ik het meeste tegen vindt vallen deze vuelta tot nu toe is Landa. Zijn slechte prestatie komt waarschijnlijk door het niet deelnemen aan het Astana trainingskamp.

Bazzz 29 augustus 2015 om 11:02

Ben benieuwd wie dan kopman is. Henao verloor gisteren ook tijd en denk dat Roche het niet kan dragen

Rodney 29 augustus 2015 om 11:03

De Nibali-tactiek van de Tour: eerst vroeg tijd verliezen om vervolgens ruimte te krijgen en hoog in het AK te eindigen.

Purito 29 augustus 2015 om 11:03

Kan die man ophouden met dat gezeur dat hij zo moe is, en dat hij zoveel criteriums heeft gereden etc.

Quintana heeft ook een pak criteriums gereden. En Bala is al goed vanaf januari. De waarheid is dat Froome gewoon niet het herstelvermogen heeft van die twee, of andere ronderenners.

Ik vraag me eigenlijk af wat hij hier nog komt doen, als hij de lat daadwerkelijk zo laag legt. Dan kun je alleen maar verliezen.

Sammysosa 29 augustus 2015 om 11:04

Ik word hier altijd een beetje chagrijnig van. Voorafgaand aan de Vuelta roepen dat het alle ballen op Froomie is en binnen een week een beetje lankmoedig terugkrabbellend zeggen dat het allemaal niet als een verrassing komt dat je niet top bent. Maar goed, ik had niet anders verwacht.

Moosje07 29 augustus 2015 om 11:06

Wat ik dan wel jammer vind is dat hij dan toch het kopmanschap opeist (al krijgt roche een vrije rol). Het zou hem sieren als hij zelf de vrije rol aan zou nemen en het zou al helemaal mooi zijn als hij een half uur laat lopen om vervolgens lekker dr in te vliegen. Maarja, froome heeft duidelijk niet de mentaliteit die Valverde, Contador of Nibali hebben.

Sammysosa 29 augustus 2015 om 11:08

@Contador#1, Landa stelt helemaal niet teleur. Jou misschien maar dat is bolledig onterecht. Landa heeft nog nooit aangetoond twee grote rondes op topniveau te kunnen presteren, dus we weten helemaal niet of ie dat in zich heeft. Sterker nog, Landa heeft uberhaupt maar één keer laten zien dat ie een ronde lang met de maestro’s omhoog kan en dat was afgelopen Giro. Er kan bij die evaluatie echt geen sprake van teleurstelling zijn.

Rosanero 29 augustus 2015 om 11:29

@Moosje: Nibali heeft ook duidelijk niet de mentaliteit van die andere twee die je noemt.

Contador#N.1 29 augustus 2015 om 11:39

Edit redactie: Gedraag je

Rosanero 29 augustus 2015 om 11:42

@Contador: Reageer zelf dan ook eens normaal. Sammysosa heeft anders wel volledig gelijk.

Ik had ook gehoopt dat hij de tegenstand aan flarden zou rijden deze Vuelta, maar hij is nog erg jong en heeft pas één keer zijn talent uit de beloftenperiode laten zien en dat was afgelopen Giro. Dan is het niet fair om meteen alles te verwachten van zo’n renner.

MooieMario 29 augustus 2015 om 11:47

Kom op het staat allemaal dicht bij elkaar en er is nog niet met minuten gesmeten. Iedereen heeft wel een beetje tijd verloren gedurende de eerste week. Na een week vuelta had niemand Chaves en Dumoulin verwacht.

Bazzz 29 augustus 2015 om 11:57

@contador
Je wordt gewoon afgebluft en geeft dan maar zo’n reactie.

Verder ben ik het eens met purito en moosje, hij zou overigens ook nooit gestart zijn als hij dit had verwacht. Ben ook erg benieuwd of hij zal gaan knechten

Vic413 29 augustus 2015 om 12:00

Vorig jaar was hij ook zeer zwak in het begin van de Vuelta, maar kwam er op het einde helemaal doorheen.
Zelfde in de Giro met Hesjedal, Kruiswijk en Uran. Er kan nog vanalles gebeuren in de Vuelta.

robotour 29 augustus 2015 om 12:13

Dit heet zand in de ogen te proberen te strooien. De Vuelta is pas onderweg en de verschillen zijn nog minimaal. De grote hebben nog zeker niet het achterste van hun tong laten zien.
Op woensdag zullen we pas gaan zien wie er echt goed zijn en een kans maken deze Vuelta te winnen.

Purito 29 augustus 2015 om 12:20

@Vic413
Hij was vorig jaar juist helemaal niet zwak aan het begin van de Vuelta. Dat is echt een fabeltje. Hij werd 3e op La Zubia, de eerste echte bergrit, in dezelfde tijd als Bala en Contador, en nog voor Purito en Quintana.

Daarna had hij een vreemde tweede week, die bestond uit lossen en weer terugkomen. Maar hij verloor eigenlijk nergens echt veel tijd, behalve in de tijdrit. Zijn derde week was daarna wat beter, en wisten Contador en hij afstand te nemen van de rest.

Timber 29 augustus 2015 om 12:29

Had iemand serieus dan verwacht dat Froome hier hoge ogen zou gooien? Vond het al zo raar dat ie samen met Quintana op alle serieuze wielersites als favoriet bestempeld werd.

Rvboxtel 29 augustus 2015 om 12:38

@moosje, gelukkig heeft Froome inderdaad niet de mentaliteit van Valverde. Die heeft niets geleerd na zijn schorsing, heeft nooit toegegeven na het overduidelijke DNA bewijs, en rijdt nog steeds het hele seizoen van voren. Hoe zou dat toch komen?

schipperaar 29 augustus 2015 om 13:19

Niks ad hand, het echte werk moet nog komen.

vevie 29 augustus 2015 om 13:22

Wat SammySosa zegt: Landa heeft nog nooit bewezen dat hij dit twee keer (twee goede rondes in een jaar) aankan, dus ik begrijp niet waarom er gesteld wordt dat Landa tegenvalt. Plus die jongen kan er nog doorheen komen in de tweede week. Froome daarentegen doet wellicht iets te dramatisch. Ik zie hem absoluut de Vuelta niet winnen, maar er is nog niks verloren. Die kan nog steeds meedoen voor podium of top 5. De vraag is natuurlijk of hij zich daarvoor leeg wil rijden, maar dan had je niet mee moeten doen. Wat Purito zegt: andere renners doen al jaren twee grote rondes achter elkaar. Misschien niet voor de hoogste trede, maar een ronde winnen (of hoog eindigen) en in de daaropvolgende ronde ook hoog eindigen (wat Valverde, Froome, Rodriguez en Contador al hebben bewezen) is gewoon mogelijk.

Orakel 29 augustus 2015 om 13:35

Niet iedereen lijkt even goed geïnformeerd te zijn. Froome gaf al voor de Vuelta aan dat hij geen hoge verwachtingen had, ook geplaatst op Wielerflits: http://www.wielerflits.nl/nieuws/100651/froome-tempert-verwachtingen-vuelta.html/comment-page-1
Ook Landa gaf aan dat hij, wegens zijn vertrek bij Astana, niet de teamleider zou zijn en maximaal zou kunnen gaan voor een enkele ritzege.

Moosje07 29 augustus 2015 om 14:09

@Rosanero
Nibali gaat anders wel vol in de aanval als zijn klassement er niet in zit, zie dauphine
@RVboxtel
Ik doelde er meer op dat valverde in de tour gewoon heeft geknecht omdat andere nou eenmaal beter waren.

achilles 29 augustus 2015 om 14:22

Mooi dat Froome het kan opbrengen hier überhaupt te rijden. Alle tourwinnaars het voorbije decennia, op Sastre na, hadden er geen zin meer in. Froome doet het gewoon.
Zie hem wel keurig in de top10 eindigen.

Rvboxtel 29 augustus 2015 om 15:06

@moosje, nou Valverde heeft geweldig geknecht in de Tour. Als quintana niets van die “knecht” had aangetrokken, had hij misschien de Tour nog wel gewonnen. Nee, Valverde denkt maar aan een ding, en dat is aan Valverde. Vraag maar eens aan Purito, hoe zijn WK kansen naar de gallemiezen zijn geholpen. Voor mij onbegrijpelijk dat er nog wielerfans zijn, die fan van Valverde kunnen zijn. Egocentrisch tot en met.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair