Froome heeft ziekenhuis verlaten, overgebracht naar revalidatiecentrum

vrijdag 21 juni 2019 om 08:12
Froome heeft ziekenhuis verlaten, overgebracht naar revalidatiecentrum

foto: ASO/SWPix

Chris Froome heeft het ziekenhuis van Saint-Étienne mogen verlaten. Dat laat de viervoudig Tourwinnaar weten via Twitter. De renner van Team Ineos verbleef er ruim één week, nadat hij zwaar ten val kwam tijdens de verkenning van de tijdrit van het Critérium du Dauphiné. Froome is overgebracht naar een revalidatiecentrum, waar hij verder zal werken aan zijn herstel.


“Mijn tijd in het universitair ziekenhuis van Saint-Étienne zit erop”, zo begint Froome zijn verhaal op Twitter. “Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de dokters en de verpleegsters te bedanken voor de geweldige zorg. Het is een zware week geweest, maar jullie hebben het zo comfortabel mogelijk gemaakt voor mij.”

Voor de 34-jarige ronderenner – die zijn rechterdijbeen, heup, elleboog, nek en meerdere ribben brak – begint de revalidatie nu pas. Hij zal de komende maanden in een speciaal revalidatiecentrum aan zijn herstel werken. “Dit is slechts de eerste stap in wat een zeer lange periode van herstel zal worden”, aldus Froome.

Lange revalidatie 
“Jammer genoeg mag ik nog niet naar huis, maar ik krijg tenminste de mogelijkheid om mijn kinderen weer te zien”, zo besluit de Brit. Eerder liet de opererende arts Remi Philippot weten dat Froome minstens zes maanden uit de roulatie zal zijn. “Maar zijn sportieve toekomst is niet in gevaar”, aldus de Fransman.

Dit artikel delen:

8 Reacties

André Hilgersom 21 juni 2019 om 09:15

Froome breekt dijbeen, heup, elleboog, nek en meerdere ribben, maar volgens arts Remi Philippot is zijn sportieve toekomst niet in gevaar. Volgens mij moet deze arts bij het K.N.M.I. gaan werken. Zijn ook heel goed in voorspellen.

debarreman 21 juni 2019 om 13:11

Tot zo’n 5 dagen vooruit gaat dat best aardig bij het KNMI tegenwoordig. De dokter zal ook zo’n periode in gedachten hebben gehad.

vanSpringel 21 juni 2019 om 14:21

Hahaha !

Mark 21 juni 2019 om 13:22

Revalidatiecentrum in Frankrijk lijkt me pittig, dit jaar een maand in een revalidatiecentrum (jukbeen, borstwervel, elleboogbreuken en lichte hersenletsel) gewoond, maar dat was gewoon in Nederland gelukkig. Eten was heel Hollands, dat was wennen. Hopelijk kan hij deels ‘eigen eten’ eten en spreken de artsen goed Engels.

Romāns Vainšteins 21 juni 2019 om 13:33

Ja, laten we dat hopen. Zoveel breuken is al ontzettend vervelend maar wanneer je daarnaast ook nog de hele dag brie moet vreten en Frans lullen wordt het wel erg pittig !

Mark 21 juni 2019 om 13:38

Hopelijk is hij niet lactoseintollerant (zoals ik)… Gooien ze overal crème fraiche erover :p

west 21 juni 2019 om 16:24

Ik revalideer altijd uitstekend van Rode Wijn.

Mark 21 juni 2019 om 20:47

Ik houd het op speciaal bier (imperial stouts).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.