Frits van Eerd tijdelijk weg bij Jumbo

vrijdag 23 september 2022 om 17:31
Frits van Eerd tijdelijk weg bij Jumbo

foto: Cor Vos

Frits van Eerd treedt tijdelijk af als algemeen directeur van Jumbo. De topman en hoofdsponsor van wielerploeg Jumbo-Visma is betrokken bij een grootschalige witwaszaak. Daarvoor zat hij enige tijd in de cel; afgelopen zaterdag werd hij vrijgelaten, maar hij blijft wel verdachte in die zaak.

De topman van de supermarktketen heeft in overleg met zijn familie en de raad van commissarissen van zijn bedrijf het besluit genomen om zich – al dan niet tijdelijk – terug te trekken. “Dit is in het belang van Jumbo en maakt het ook mogelijk voor Frits om zich volledig te concentreren op zijn persoonlijke situatie”, laat Jumbo in een persbericht weten. “De familie Van Eerd, de raad van commissarissen en het directieteam respecteren dit moedige besluit en zeggen hem alle steun toe in de komende periode.”

Frits van Eerd is dus sponsor van de wielerploeg en ook van Formula 1-coureur Max Verstappen. Wat de consequenties voor hen zijn, is op dit moment niet bekend. Het onderzoek richt zich specifiek op diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen. “Dit witwassen gebeurde via onroerend goed-transacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcrosssport”, zei het OM over de zaak. “Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Koers 23 september 2022 om 17:59

Een beurtbalkje voor de ogen lijkt me wel zo netjes.

4
r525 23 september 2022 om 18:07

Ik vind het wel grappig om te zien hoe er op de verschillende sociale mediums en fora wordt gereageerd. De “graaiers uit Den Haag” krijgen alleen maar stront over zich heen, maar Dhr Van Eerd wordt toch vooral verdedigd.
Zegt wellicht wat over de gemiddelde Verstappen fan… Voor je het weet is het veroordelen van Van Eerd onderdeel van de Great Reset.

1
Brabander 23 september 2022 om 18:23

Ik moest hier toch smakelijk om lachen. Vooral de connectie tussen populistisch roeptoeteren, sociale media en Verstappen-fans vind ik hilarisch, fascinerend en eigenlijk ook wel zeer treffend

5
De Dikbilgorgel van Dorestad 23 september 2022 om 19:43

Anonieme roeptoeter op sociaal medium veroordeelt anoniem roeptoeteren op sociale media.

Zoiets?

2
De Dikbilgorgel van Dorestad 23 september 2022 om 19:40

Heeft PCS dit al bevestigd?

1
Murcia 23 september 2022 om 21:04

kelderfan is on the case.

0
DeSjors 23 september 2022 om 21:43

Als je sitevulling wilt verdiep je dan eens in andere categorieën , kon best eens interessanter zijn dan de voorpagina van Telegraaf delen.

1
A.M.M. Jonkers 23 september 2022 om 17:37

Dacht dat ik op Wielerflits zat niet op het Financieel Dagblad…….

-2
BoemBoemWvA 23 september 2022 om 17:42

Wat gek inderdaad. De geldschieter van de beste ploeg ter wereld en tevens ook het Nederlandse team.

0
Brabander 23 september 2022 om 17:45

Zo kun je wel heel veel berichten in twijfel gaan trekken of het terecht is of niet dat het vermeld wordt.
Ik vind het in ieder geval geen enkel probleem. Liever zulks dan artikel 352 over Wout of Mathieu

3
Alfred Issendorf 23 september 2022 om 19:09

Een zeer relevant artikel voor een wielersite. De misdaden van de crimineel Frits van E. zijn inderdaad de doodsteek voor de zeer succesvolle wielerequipe TJV. Het was al langer bekend dat er binnen het Jumboconcern grote onvrede bestond over deze zeer kostbare hobby van Frits.

-2
Murcia 23 september 2022 om 20:54

Als je beweert dat dit de doodsteek is en bij voorbaat Frits al schuldig hebt bevonden kan ik je aanname over de onvrede binnen Jumbo ook al wat minder serieus nemen. De ploeg kan gewoon door en de sponsoring is niet afhankelijk van Ome Frits wel of niet in de directie-zetel. Gaat daar gewoon om wat elke euro sponsoring oplevert en dat is vrij veel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone