Freire schrijft Parijs-Tours op zijn naam (+beeld)

zondag 10 oktober 2010 om 16:33

Oscar Freire heeft Parijs-Tours op zijn naam geschreven. Met een extreme sprint nadat hij ingesloten raakte versloeg hij toch nog Angelo Furlan. Gert Steegmans eindigde als derde.

Na veertig kilometer ontstond er een kopgroep van acht renners, met daarin onder meer Simon Geschke (Skil-Shimano) en Juan Antonio Flecha (Sky). Een grote voorsprong kreeg het achttal nooit, want het maximale verschil lag rond de vier minuten.

Voordat de echte finale begon werden de acht al ingehaald en probeerden anderen nog weg te komen. Er was er echter maar één die er echt in slaagde om te vertrekken. Verrassend genoeg was dat de Fransman Geoffroy Lequatre (RadioShack).

Hij reed zo’n halve minuut bij elkaar en ondanks verschillende jumps van onder meer Sep Vanmarcke, Matteo Tossato, Marco Marcato en Niki Terpstra, kwam niemand in de buurt.

Lang leek het dan ook Lequatre die voor de winst ging. Met nog twee kilometer te gaan had hij nog steeds zo’n vijftien seconden voorsprong op het op hol geslagen peloton. Op minder dan vijfhonderd meter van de streep was het echter toch gedaan.

Bij Lampre leek men dan goed de sprint aan te trekken. Danilo Hondo deed het werk voor Furlan. Freire leek dan ingesloten te raken en kansloos voor te zege. Een tweede versnelling zorgde dan toch voor de zege van de Rabobank-renner.

Parijs-Tours 2010 (233 km – 1.HC)
1. Oscar Freire (Spanje/Rabobank) in 4u52m54s
2. Angelo Furlan (Italië/Lampre)
3. Gert Steegmans (België/RadioShack)
4. Klaas Lodewijck (België/Topsport Vlaanderen)
5. Yukiya Arashiro (Japan/BBox Bouygues)
6. Romain Feillu (Frankrijk/Vacansoleil)
7. Yoann Offredo (Frankrijk/Française des Jeux)
8. Wouter Weylandt (België/Quick-Step)
9. Bernhard Eisel (Oostenrijk/HTC-Columbia)
10. Sébastien Chavanel (Frankrijk/Française des Jeux)

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone