Frederik Frison promoveert naar WorldTour-team Lotto Soudal

maandag 28 december 2015 om 08:34
Frederik Frison promoveert naar WorldTour-team Lotto Soudal

foto: Sirotti

Vlak voor het nieuwe jaar heeft Lotto Soudal een nieuwe renner aan haar WorldTour-ploeg toegevoegd. Frederik Frison, de achterneef van ploegleider Herman Frison, reed de voorbije drie seizoenen voor het U23-team van Lotto Soudal. De 23-jarige renner stapt over naar de hoofdmacht en tekent een contract voor twee jaar.

“Dit is een heel mooi eindejaarscadeau. Ik ben heel tevreden dat ik na een seizoen als elite zonder contract de overstap naar de profs kan maken”, zegt Frederik Frison. “Het is heel moeilijk om in een WorldTour-team te geraken en als je daar je profdebuut kan maken is dat des te mooier. Dit stemt me heel blij.”

“Afgelopen seizoen mocht ik als stagiair een aantal wedstrijden betwisten bij de WorldTour-ploeg. Tijdens de Ronde van Groot-Brittannië reed ik in dienst van André Greipel en dat was toch speciaal voor mij als stagiair; het is schitterend om te zien hoe hij jouw werk echt apprecieert.”

“Je kan mij als type renner vergelijken met Stig Broeckx. We zijn niet zozeer de afwerkers, maar je kan rekenen op ons om te rijden in dienst van de kopmannen. Ik ben een echte hardrijder, een renner die geschikt is voor de voorjaarskoersen. Dit jaar werd ik Belgisch kampioen tijdrijden bij de elite zonder contract en dat is zeker een discipline waar ik me op wil toeleggen in de toekomst, ik wil dit niet laten verwateren. De tijd zal uitwijzen of ik daarin bij de profs ook kan scoren of niet, maar dat is iets dat ik bekijk op langere termijn.”

“Ik vond het heel belangrijk dat we een 27ste renner aan onze kern konden toevoegen”, zegt Marc Sergeant, teammanager van Lotto Soudal. “Door de revalidatie van Kris Boeckmans en door het olympisch traject van Jasper De Buyst hadden we tot op vandaag maar 24 renners die meteen inzetbaar zijn om een kwalitatief dubbel of bij momenten zelfs driedubbel programma te rijden, dat is te weinig. Vandaar dat ik gepleit heb om Frederik erbij te halen. Frederik was stagiair bij ons WorldTour-team vanaf 1 augustus. In de Ronde van Denemarken en Ronde van Groot-Brittannië heeft hij getoond over hoeveel kwaliteiten hij beschikt. De renners waarvoor hij in dienst reed hebben vaak gezegd dat het een nuttige pion zou zijn om er in 2016 bij te halen en dat hebben we bij deze ook gedaan.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

zoetepap 28 december 2015 om 09:03

Een loopbaan zoals Herman of beter is natuurlijk al top. Lijkt me een goeie toevoeging.

0
tdv21 28 december 2015 om 09:03

Dat is pas een eindejaar cadeau.
Ik ken hem nu niet, maar een pure knecht komt altijd wel van pas neem ik aan.

0
rahimns 28 december 2015 om 09:11

Ze laten dan Dennis Vanendert gaan en halen deze jongen die zelfs bij de beloften geen hoogvlieger is als knecht naar de WT-ploeg. Op zich wel opvallend. Kan niet anders dan een geldkwestie zijn of de achternaam. Jammer voor Dennis die de kind van de rekening lijkt te worden.

0
kruissema 28 december 2015 om 09:16

@rahimns, Dennis van endert is nou ook niet een hoogvlieger/hardrijder snap dat ze liever een jonge gast als deze de kans geven

0
rahimns 28 december 2015 om 09:32

@Kruissema dat had ik begrepen als Dennis dik in de 30 was, maar is ook nog maar 27. En heeft dus de ervaring en de inhoud. Dus als knecht heb je daar net iets meer aan.

0
kelderfan 28 december 2015 om 10:02

@rahimns
Maar wat te zeggen over die andere Lotto, wat betreft Flens, die toch ook nog niet dik in de 30 is.

0
rahimns 28 december 2015 om 10:10

@Kelderfan ten eerste is die wel 5 jaar ouder en blijft het jammer dat hij weg moet. Maar de renners die daar binnen zijn gehaald zijn allemaal wel renners met enige potentie en dat moet bij Frison nog blijken. Is ook echt binnen gehaald als knecht. Vind de situatie niet echt vergelijkbaar.

0
kelderfan 28 december 2015 om 11:42

@rahimns
Dennis Vanendert en Rick Flens zijn toch ook knechten en dus toch een beetje vergelijkbaar.
Maar je hebt wel een punt met Frison, want met bijvoorbeeld Sprengers hadden de Lotto’s toch een betere renner binnengehaald.

0
Samamba 28 december 2015 om 11:52

Vanendert was niet goed genoeg en werd dus terecht geen nieuw contract aangeboden. Frison is dat echter ook niet en heeft ook niet de potentie om ooit een volwaardig profrenner te worden. Vrij onprofessioneel van Lotto aangezien het hier duidelijk een keuze voor de achternaam is.

0
nielsboy 28 december 2015 om 12:15

Frison is wel belgisch kampioen tijdrijden bij elite zonder contract, dus potentie heeft hij wel. Verder is hij een keer 5e in een sprint geworden, en 9e in de Olympia’s Tour.

http://www.procyclingstats.com/rider/Frederik_Frison

0
tylerhamilton 28 december 2015 om 13:34

Misschien heeft het ook een financiële reden, denk dat Frison zijn loon een mooi stukje lager ligt dan dat van zijn collega’s die al wel wat op worldtour niveau ‘gepresteerd’ hebben.

0
Othello 28 december 2015 om 17:38

Frison is vooral familie van Frison. Zou dat ook niet mee spelen?

0
LB108 29 december 2015 om 13:35

Ik denk niet dat dit een kwestie is van de familienaam anders was hij al veel eerder bij de ploeg geweest. als stagiair heeft hij er echt week heel mooi en sterk werk geleverd voor Greipel en co dus als pure knecht lijkt hij mij wel een degelijke renner en om het over Dennis Vanendert te hebben, na al die jaren prof heeft hij buiten voor zijn broer nu ook niet veel gedaan he..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone