Fred Wright ging vol voor ritwinst: “Dacht dat we nog bij Soler zouden komen”

donderdag 25 augustus 2022 om 08:38
Fred Wright ging vol voor ritwinst: “Dacht dat we nog bij Soler zouden komen”

foto: Cor Vos

Fred Wright is de nieuwe nummer twee van de Vuelta a España, op slechts twee seconden van Rudy Molard. De Brit liep het rood in de vijfde etappe naar Bilbao net mis. Zelf baalde Wright er echter vooral van dat hij niet had kunnen sprinten voor de dagzege.

In de ultieme finale van de rit was het een duel tussen Marc Soler, die op de laatste beklimming bij de rest was weggereden, en een achtervolgend groepje. Daarin zaten onder anderen Wright en Molard. “Ik ging vol voor de ritwinst, en ik dacht dat we bij Soler zouden komen in de afdaling”, reageerde Wright na afloop via de site van Bahrain Victorious.

Dat gebeurde uiteindelijk niet, de Spanjaard hield het vol tot de streep. “Ik zal de hele avond denken wat ik beter had kunnen doen, maar ik ben heel blij met mijn vorm. De witte trui is een mooie troost voor het feit dat ik niet kon winnen vandaag”, aldus de 23-jarige Wright.

Wright maakt dit seizoen indruk. Nadat hij in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen al nadrukkelijk zijn neus aan het venster stak, was hij ook in de Tour de France op dreef. “Ik eindigde de Tour in goede vorm, dat hebben de Commonwealth Games (Wright werd tweede in de tijdrit en vijfde in de wegrit, red.) bewezen. Ik ben er nu een paar keer heel dichtbij geweest. Ik moet vertrouwen putten uit vandaag in plaats van me er te druk over maken, want er komen nog veel dagen in deze Vuelta en in de toekomst. Ik weet dat het zal komen als ik het blijf proberen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

bilthoven 25 augustus 2022 om 09:29

Kwestie van tijd of deze man wint zijn eerste (grote) wedstrijd. Fred is een echte allrounder. Is snel, kan heel goed tijdrijden (8e in de laatste tijdrit van de Tour!) en kan ook heel aardig mee in het gebergte. En daarnaast koerst hij altijd aanvallend. En dan is hij ook nog eens pas net 23! Wie wil zo’n renner niet in zijn ploeg hebben???

7
Ronellenfitsch 25 augustus 2022 om 09:47

Right said Fred

0
Panache 25 augustus 2022 om 10:04

Fred Wright is toch wel een revelatie dit seizoen. Hoe vaak hij mee zit in heuveletappes is gewoon knap. Zoals je Kämna blind kan opschrijven in de bergen (rit voor de vluchters) zo geldt dat voor Wright in de heuvels. Een rit winnen deze Vuelta zal denk ik niet lukken. Hij heeft Vlaanderen, de Tour en net zijn 23e verjaardag achter de rug. De kilometers en het niveau zullen toch zijn weerslag hebben op de conditie mag je aannemen.

2
AnderJ 25 augustus 2022 om 10:48

Zelf bewaar ik de term revelatie nog even totdat hij een overwinning pakt en neit alleen (de hoogste) ereplaatsen in etappes in grote rondes. Zal niet lang duren, zou je denken.

0
Wheely 25 augustus 2022 om 10:11

Geweldig interview met ES na de meet, hij wou echt graag winnen en dat rood!

https://mobile.twitter.com/eurosport/status/1562465472649768961

1
S. Morgenstern 25 augustus 2022 om 10:01

Top rittenkaper in de dop! Specialist van bij de beloften. Inderdaad een kwestie van tijd voor het eens raak gaat zijn in een grote ronde.

0
De Bezemwagen! 25 augustus 2022 om 10:10

Hij moest ook erg veel zelf doen in de achtervolging.
Ik verwacht dat hij wel vandaag de leiderstrui gaat overnemen van Molard.

0
oostrijck 25 augustus 2022 om 11:36

Ze hadden Soler zeker nog kunnen pakken maar in de laatste kilometers keek men te veel naar elkaar. Molard zat in het wiel geplakt van Wright. En Soler bleef zijn eigen tempo rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone