Frans talent Martin blijft een jaar langer bij Wanty-Groupe Gobert

Frans talent Martin blijft een jaar langer bij Wanty-Groupe Gobert

foto: KRamon/Team Wanty-Groupe Gobert

vrijdag 13 januari 2017 om 21:26

Guillaume Martin heeft zijn aflopende verbintenis bij het Belgische Wanty-Groupe Gobert met één jaar verlengd tot en met 2018. Het Franse klimtalent heeft een veelbelovend jaar achter de rug en kijkt uit naar meer. Hij wil debuteren in de Tour de France.

Interesse van meerdere ploegen
Naar eigen zeggen kon Martin ook elders terecht. “Enkele andere ploegen hadden interesse in mij, maar ik heb nooit geprobeerd om contact te zoeken. Bij Wanty-Groupe Gobert krijg ik de kans om mij te ontwikkelen in een project op middellange termijn. Dat komt overeen met de ontwikkeling van mijn sportieve carrière. Ik krijg de kans om een mooi programma te betwisten in een statuut als beschermde renner. Een privilege dat ik niet zou krijgen bij andere ploegen.”

Martin werd dit jaar onder meer tweede in de Österreich Rundfahrt, vierde in de Tour de l’Ain en elfde in de Tour of Britain. “Een tweejarig contract staat me toe om op een positieve manier te werken met de lange termijn in het achterhoofd. De ploeg is dit jaar ook uitgebreid met een trainer en extra medische begeleiding. Ik hoop om dit jaar mijn eerste grote ronde, zoals bijvoorbeeld de Tour de France, te betwisten. Dat is meer dan een droom. Zowel mijn persoonlijke evolutie als die van de ploeg rechtvaardigen een deelname aan een grote ronde.”

Wildcards
Sportief directeur Sébastien Demarbaix hoopt ook op wildcards. “De contractverlenging van Guillaume is slim van zijn kant. Het zal hem als jonge renner toelaten om verder te evolueren zonder druk op zijn schouders. We gaan samen met hem een programma uitwerken met drie of vier doelen zonder hem exacte doelstellingen op te leggen. Guillaume is een kwaliteitsrenner, een groot talent dat dit jaar zou kunnen doorbreken in de Ronde van Romandië, Zwitserland of het Critérium du Dauphiné (indien we een uitnodiging ontvangen). Hetzelfde geldt voor een grote ronde, waarin hij zich moet richten op enkele bergetappes en niet op het algemene klassement.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

LutsenkoFan 13 januari 2017 om 21:51

Zo’n nuchter en slim denkende jongen met talent moet toch wel een topper worden!

Is gewoon een coureur waar ik eigenlijk maar 1 jaar wanty had verwacht maar hij doet er gewoon 3.. Zou gewoon meekunnen draaien op WT Niveau maar gaat dus eerst proeven aan de top bij de PCT.

respect in deze tijd.

Titaantje 13 januari 2017 om 22:28

1 van de beste / meest belovende renners in het PCT circuit. Knap dat Wanty hem weet te behouden en goed voor de ploeg. Enerzijds wel goed voor zijn ontwikkeling, omdat deze kleinere ploeg hem denk ik niet gaat opbranden en echt aan zijn ontwikkeling werkt, maar anderzijds gaat hij hier niet de juiste ondersteuning kunnen krijgen (ondersteuning bergop) en het is de vraag hoeveel relevante wedstrijden hij kan rijden. Het niet rijden van een grote ronde in 2017 lijkt me overigens helemaal niet verkeerd voor hem.

Koersmaniak 13 januari 2017 om 22:39

Het zou mooi zijn als Wanty wildcards krijgt voor enkele WT-rittenkoersen of een grote ronde en Martin zich op die manier kan ontwikkelen.
Goed dat een talent het ook eens op deze manier probeert ipv tekent voor team sky en wegdeemstert

Headlines

Materiaalzone

Populair