Frans Maassen kijkt uit naar slotdag met Roglič: “We zijn er bijna”
foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto
vrijdag 6 april 2018 om 19:07

Frans Maassen kijkt uit naar slotdag met Roglič: “We zijn er bijna”

Met een riante voorsprong op zak gaat Primož Roglič de slotdag van de Ronde van het Baskenland in. De Sloveense kopman van LottoNL-Jumbo heeft bijna twee minuten voorsprong op zijn dichtste belager, Mikel Landa. “Ze gaan ons zeker onder vuur nemen. Maar als het team net zo super werkt als vandaag, heb ik er alle vertrouwen in”, zegt ploegleider Frans Maassen op de ploegsite.

Vandaag behoorde Roglič tot de sterkste renners van de favorieten bergop, samen met Landa en Ion Izagirre. Samen met de twee Spanjaarden pakte hij bijna anderhalve minuut op de andere concurrenten, terwijl Julian Alaphilippe nog meer tijd verloor. “Als hij maar geen tijd verloor op de concurrentie, had hij 120e mogen worden”, vertelt Maassen, “maar nu zat hij in de situatie dat ritwinst ook tot de mogelijkheden behoorde. Een scenario dat we van te voren niet hadden bedacht. Beter dan gehoopt dus.”

Morgen volgt nog een bergetappe met maar liefst acht cols en finish bovenop de klim van Arrate. De ploegleider van dienst heeft alle vertrouwen in zijn kopman: “Primož heeft goede benen en over de rest van het team waren we vandaag ook zeer te spreken. We zijn er bijna.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
6 april 2018 19:15
Heeft een mooi gat de ploeg moet er tot 90km bijzitten en daarna kan Roglic hetzelf wel afmaken denk ik. Enige ploeg waar we iets van moeten verwachten is Movistar, maar Quintana staat al op 3,5 minuut.
6 april 2018 19:19
Met deze gigantische voorsprong kan het bijna niet meer fout gaan. Roglic oogt zo onwijs sterk deze ronde. Steekt er met kop en schouders boven uit. Alleen ziekte of zware val kan het nog verpesten.
6 april 2018 19:22
De vorige keer dat een TLJ'er iets in deze trant zei lag er de volgende dag iemand met zijn snufferd in een sneeuwmuur.
6 april 2018 19:27
Alleen Landa en Izagirre maken nog een kleine kans. Maar dan moeten Bahrein en Movistar meteen oorlog maken. Supersterk gereden door Roglic vandaag.
6 april 2018 19:31
Maasen zou moeten weten dat de prijzen pas aan de meet worden verdient. Ziet er goed uit maar morgen toch noch even spannende etappe.

Kijk ook nog even naar de reactie van Landa. Mogelijk zijn er nog andere ploegen die nog een rekening hebben te vereffenen met TLJ. We zullen zien.
6 april 2018 19:38
Zat ik ook al aan te denken chrys, hopelijk praat maassen niet te vroeg
6 april 2018 19:55
Domme uitspraak van Maassen. Hoe waar het ook mag zijn, zoiets moet je gewoon niet hardop zeggen.
6 april 2018 19:57
Frans Maassen verwoordt het wel goed maar ook ik moet denken aan huiden en beren met Steven in het achterhoofd.
6 april 2018 20:01
Hoogmoed komt regelmatig nog voor de val. Wie herinnert zich nog Kruissie in de Giro, met die halve gare Tanking die voor de camera zei dat het niet meer mis kan gaan?

Of Dumoulin in de Vuelta?

Een slecht team als TLJ is te isoleren, en dan is Roglic kwetsbaar.
6 april 2018 20:02
Kom op allemaal, Frans Maassen zegt toch niks onzinnigs? Moet hij dan zeggen: ik hoop niet dat Primoz morgen in een sneeuwmuur rijdt?
6 april 2018 20:04
Eerste 85km moet hij morgen wel op de ploeg kunnen rekenen. Dan is het nog 40km. Daarin zie ik hem niet zomaar 2 minuten kwijt raken als hij zijn niveau van de afgelopen week haalt.
6 april 2018 20:05
Quote van assen:
Een slecht team als TLJ is te isoleren, en dan is Roglic kwetsbaar

Mooi, door deze onzin is de verspreking van Maassen meteen weer geneutraliseerd.
6 april 2018 20:07
Vandaag liet TLJ het gat ook oplopen tot meer dan 5 minuten en anderen knapten daarna het werk op. Ik vond dit niet van kracht getuigen. Integendeel. Los van hoe Roglic zelf reed.
6 april 2018 20:13
Als Movistar wat mensen vooruit weet te sturen met Quintana erbij, kon het nog wel eens een lastige dag worden. Het zijn geen superhoge cols, maar met acht van die kuitenbijters kun je nog heel wat tijd verspelen als je alles alleen moet opknappen. Ik verwacht niet dat het misgaat, maar je kunt het lot beter niet tarten door nu al te stellen dat de buit binnen is.
6 april 2018 20:16
Hmmm, iets met bordje en van een ander?
6 april 2018 20:27
Hahaha wat een gepiep allemaal, van die Maassen ook. Kom op man. Vreet ze op. Natuurlijk gebeurt er niets meer.
Wildebert: lekker toch die 5 minuten? Laat de rest het lekker opruimen als ze zo graag willen. En ik zal jullie wat vertellen, het liefst gaan de gc mannen naar huis nu, niks meer te winnen hoor. Zo'n coup, of 'isoleren' of wat dan ook ik hier voor n kletskoek lees... kom op zeg het is geen grote ronde!
6 april 2018 20:30
@wildebert dat deden ze toch juist heel slim. De voorsprong zover laten oplopen dat de mannen achter Roglic op een gegeven moment vanzelf zenuwachtig gaan worden... op die manier kan je rustig controleren. Zij hoeven zich niet leeg te rijden om de koplopers terug te halen. Ik denk dat de knechten van Roglic vandaag niet alles gegeven hebben. Morgen moeten ze nog 1x vol gas en dan hoeven ze niet eens uit te rijden. Zolang Roglic maar zover mogelijk wordt afgezet.
6 april 2018 20:37
Roglic gaat de tour winnen
6 april 2018 20:39
@rahims. Begrijp je redenering, maar je kunt het ook anders zien. De concurrentie doet gewoon helemaal niets. En dan is ook Roglic zijn klassement naar de vaantjes. Maar goed, je hebt het gelijk aan je zij, je begonnen wel te rijden. Toch vond ik het team op De Tier na niet bepaald sterk. Maar het is ook wel een zwaar parcours. Hopen dat Rogie morgen de zege binnen sleept, zou een zeer fraaie opsteker voor Team Jumbo zijn. En hij is zeer zeker overtuigend bezig!
6 april 2018 21:26
Ik denk dat de meeste zich hebben gespaard. Powless heb ik sterker zien rijden. Lindeman ook nog niet op z'n best. Dus gok erop dat kuss dan martens als laatste battaglin het eerste stuk op hun rekening nemen.

Dan als de hoge bergjes komen Lindeman, Powless en dat als laatste de tier over blijft.

En dat roglic achter landa over de finish komt in een sprint a deux
6 april 2018 21:32
We zijn er bijna... Als Frans ooit nog werkloos raakt dan kan hij prima aan de slag als buschauffeur van schoolreisjes.
6 april 2018 22:09
Met een lelijke coup ben je als relatief onhandige coureur zo 2 min kwijt. Het wordt een geweldige uitdaging voor Roglic die hem een zevenmijlsstap verder zal brengen als het lukt.
6 april 2018 22:52
Niet gek laten maken en vooral op Landa letten. Hij is de sterkste man in koers, en behoorlijk ook. Dan kan je zonder gekkigheid een boel herstellen. Mannetje mee vooruit en zorgen dat movistar/bahrein niet met z'n 2 je bij de ballen nemen. Als je dat voorkomt is de ander wellicht bondgenoot.
6 april 2018 22:57
@tededelacource Als Landa de sterkste is waarom staat hij dan 2 minuten achter
6 april 2018 23:16
@walko: als ik het nog eens lees, snap ik dat je dat zo zegt...maar ik bedoel echt dat Roglic sterkste man in koers is

Reacties zijn gesloten.