Frans kampioenschap op de weg verplaatst naar oktober
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 6 mei 2020 om 14:23

Frans kampioenschap op de weg verplaatst naar oktober

Warren Barguil mag zich nog een tijdje Frans kampioen op de weg noemen. Het Frans kampioenschap in Plumelec is namelijk uitgesteld van augustus naar oktober, zo laat de vicevoorzitter van de Franse wielerfederatie weten aan Le Télégramme.

De UCI publiceerde dinsdag een nieuwe wedstrijdkalender voor de WorldTour. Of er ook een kalender voor wedstrijden van lagere niveaus (UCI Hors Categorie, UCI .1 en UCI .2) komt is niet bekend, maar de meeste nationale kampioenschappen zullen normaal gesproken plaatsvinden van 20 tot en met 23 augustus.

Een probleem: in Frankrijk zijn tot 1 september bijeenkomsten van meer dan vijfduizend personen verboden. “We zullen de Franse kampioenschappen dan ook verplaatsen naar oktober”, zo klinkt het bij wielerbond FFC. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid dat de nationale titelstrijd zal moeten concurrenten met een grote klassieker.

In oktober staan namelijk Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix gepland. “We weten nu al dat de Franse kampioenschappen niet tijdens het weekend van Parijs-Roubaix (25 oktober) zullen doorgaan.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 mei 2020 14:28
Das toch mazzel voor Waba. Kan hij gewoon nog een Tour in de tricolore rijden.
6 mei 2020 14:46
Waarom niet de beste Fransman in Roubaix uitroepen tot Frans kampioen? Die datum heb je toch al.
    6 mei 2020 15:02
    Zou ik eerder op het WK doen dan ipv Roubaix..
    6 mei 2020 16:09
    Als je dat op een WK gaat doen, krijg je nooit alle neuze dezelfde kant op voor één kopman. Dan kun je er donder op zeggen dat er een stel gaan "muiten".
    6 mei 2020 17:08
    Lastige selectiekeuze voor de Franse bondscoach dan op zo’n WK. Wie mag er NK worden?

Reacties zijn gesloten.