Fränk Schleck richt zich op Tour de France na herstel

dinsdag 10 mei 2016 om 14:22
Fränk Schleck richt zich op Tour de France na herstel

Foto: Sirotti

Waar Greg van Avermaet zondag zijn eerste koers rijdt na een sleutelbeenbreuk, moet Fränk Schleck nog wat langer geduld hebben. De 36-jarige renner van Trek-Segafredo, die zijn sleutelbeen brak bij een val in de Waalse Pijl, heeft inmiddels wel weer voorzichtig de training hervat. De Tour de France is zijn volgende hoofddoel.

Schleck moest na zijn val geopereerd worden en is nog altijd niet volledig hersteld. “Ik heb nog steeds pijn en moet dus voorlopig aangepast trainen”, zegt hij op de website van zijn ploeg. “Ik weet nog niet wanneer ik mezelf weer volledig kan belasten, maar ik hoop zo snel mogelijk. Binnen vijf tot zeven dagen wordt er een nieuwe scan gemaakt, dan weet ik meer.”

Tot aan de start van de Tour de France heeft Schleck nog bijna twee maanden en hij verwacht dat dat ruimschoots genoeg moet zijn. “Ik focus me nu volledig op de Tour en wil daar in goede vorm aan de start staan, zonder excuses. Mijn ploeg kan daar op me rekenen.” De Luxemburger zal in de Tour een belangrijke kompaan zijn van Bauke Mollema.

Fabio Felline: “Wil in juli weer koersen”
Een andere renner van Trek-Segafredo die op de weg terug is van een blessure is Fabio Felline. De Italiaan smakte tijdens de neutralisatie van de Amstel Gold Race hard tegen de grond en liep verwondingen op aan zijn neus en zijn nek. Bovendien moest hij tijdens zijn revalidatie nog afrekenen met een infectie.

“Op 16 mei wordt ik weer onderzocht aan mijn neus en nek”, vertelt de 26-jarige renner, die na zijn drievoudige neusbreuk een zware operatie moest ondergaan. “Als alles goed is en het blijft stabiel, kan ik misschien beginnen op de rollers. Ik wil zo snel mogelijk weer koersen. Hopelijk in juli, ik voel dat dat mogelijk moet zijn.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Noud89 10 mei 2016 om 14:30

Ik vroeg me op recht heel even af of hij echt nog koerste. Ja dus, nou succes dan maar Frank, samen met Zubeldia de topknechten voor Bauke. Wat een weelde. :)

Bassi 10 mei 2016 om 18:23

Ik voel dat het niet meer gaat gebeuren.

Sebas 11 mei 2016 om 12:32

Goh, als hij niets tegenkomt denk ik dat hij (zeker gezien de sterkte bergop in deze ploeg) nog wel wat voor Mollema kan betekenen in de Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair