Francesco Bongiorno zegeviert in Ronde van Slovenië

zaterdag 21 juni 2014 om 17:10

Francesco Bongiorno

foto: Sirotti

Francesco Bongiorno heeft de derde rit van de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaan was de beste in een kopgroepje van drie. Tiago Machado eindigde op plek twee voor Ilnur Zakarin. Machado heeft de leiding overgenomen in het algemeen klassement.

Binnen de eerste tien kilometer reden er al zes vluchters weg bij het peloton. Klemen Stimulak, Pavel Brutt (Katusha), Antonio Parrinello, Andrea Fedi, Edward Theuns en Alessandro Malaguti kozen het hazenpad. De maximale voorsprong van het zestal bedroeg zo’n vijf en een halve minuut.

Het verschil werd onderweg al verkleind door het peloton toen Stefano Pirazzi het gat alleen probeerden te dichten met nog vijftig kilometer te gaan. De Italiaan slaagde hier niet in en liet het peloton terug koen. Vooraan moesten Theuns en Malaguti afhaken, waardoor er nog vier koplopers overbleven met nog dertig kilometer te gaan. Het verschil was echter wel maar een minuut meer.

Op tien kilometer van de meet was het gedaan met de koplopers, waarna Bongiorno, Zakarin en Machado wegrijden bij de rest van de klassementsrenners. Gestaag bouwde het drietal hun voorsprong uit en konden het met z’n drieën uitzoeken voor de dagzege. Bongiorno was dus de sterkste.

Ronde van Slovenië (2.1)
Uitslag rit 3, Rogaška Slatina – Trije Kralji (192 km):

1. flag-it Francesco Bongiorno (Bardiani-CSF)
2. flag-pt Tiago Machado (NetApp-Endura) op 1s
3. flag-ru Ilnur Zakarin (RusVelo) op 7s
4. flag-it Matteo Rabottini (Neri Sottoli) op 29s
5. flag-gb Simon Yates (Orica-GreenEDGE) z.t.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone