Fortuneo-Samsic hoopt na matig seizoen op wildcard Tour de France

Fortuneo-Samsic hoopt na matig seizoen op wildcard Tour de France

foto: Sirotti

zondag 25 november 2018 om 12:13

Fortuneo-Samsic hoopt komend jaar – ondanks een matig seizoen – opnieuw de Tour de France te rijden. Dit laat teammanager Emmanuel Hubert weten aan Ouest-France. “Het zal moeilijk worden, maar ik geloof erin”, aldus de Fransman.

De ProContinentale ploeg begon juist met hoge verwachtingen aan het seizoen, nadat Hubert Warren Barguil wist te verleiden tot een overstap. De Franse klimmer kende in 2017 nog een zeer succesvolle Tour, met twee ritzeges én eindwinst in het bergklassement. Barguil wist echter op geen enkel moment zijn niveau te halen.

Mede hierdoor won Fortuneo-Samsic afgelopen seizoen slechts twee wedstrijden. Maxime Bouet was de beste in de openingsetappe van Le Tour de Savoie Mont Blanc, terwijl Pierre-Luc Périchon La Poly Normande won. Dat moet beter, beseft ook Hubert. “Daarom hebben we ook André Greipel aangetrokken.”

“Met André hebben we een harde werker binnengehaald, die de renners zal inspireren. Als we al vroeg op het seizoen kunnen winnen, dan zal dit wellicht bevrijdend werken”, zo is de grote baas van mening. “Zijn komst zal zorgen voor meer succes.”

Concurrentie 
Hubert hoopt met het aantrekken van Greipel ook op een wildcard voor de Tour, al beseft hij dat het geen uitgemaakte zaak is. Met Cofidis, Vital Concept, Direct Energie en Wanty-Groupe Gobert is de concurrentie groot. Daarnaast hoopt ook Euskadi-Murias op een uitnodiging.

“Ik geloof erin, maar het zal moeilijk worden gezien de concurrentie. We moeten onszelf echt bewijzen. We hebben met Greipel echter iemand die elf Touretappes heeft gewonnen. Daarnaast is Warren nog altijd een van de speerpunten van het Franse wielrennen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

SolitaryShell 25 november 2018 om 12:19
Quote:
Daarnaast is Warren nog altijd een van de speerpunten van het Franse wielrennen.”

Stellen dat ie dat ooit is geweest is al punt van discussie, maar nu nog?

tendam 25 november 2018 om 13:13

Beetje waan van de dag-reactie. Wat Alaphilippe dit jaar was in de Tour, was Barguil vorig jaar… eigenlijk nog beter, want tegen het eind was hij gewoon de beste klimmer. Dat talent is niet zomaar weg natuurlijk.

john 25 november 2018 om 12:31

Heeft Roompot -Sniper geen ambitie om de tour te rijden!! . Ze staan niet bij de vijf ploegen die op een wildcard hopen

tendam 25 november 2018 om 13:14

Welke Roompot-renners moeten daar iets gaan betekenen dan?

mk187 25 november 2018 om 13:34

idd.. op basis van welke renners? Zelfs als ze de pannen van het dak rijden in het voorseizoen denk ik niet dat ze kans maken. Minimaal 3 Franse ploegen en daarnaast dan nog Wanty/Isr. cycling/Eusk./Franse ploeg

west 25 november 2018 om 12:47

1. Calmejane-Terpstra-Bonifazio (Hivert, Taaramae)
2. Bouhanni-Laporte-Herrada-(Atapuma, Simon)
3. Coquard-Rolland-Vichot-(Gautier)
4? Martin-Offredo-Dupont-(Pasqualon- De Clerq?)
4? Barguil-Greipel-(Vachon-Bouet)
… Barbier-Plaza-Hermans-(Sbaragli-Cimolai-Boivin-Brandle)
… Inxausti-Rodriguez-(Sanz)
… (Grosu-Finetto-J. Moreno)

Polleke 26 november 2018 om 08:51

Vital Concept is aan de beurt…Wanty zal misschien een jaartje moeten thuis blijven tot het ranking-systeem in werking komt, als de AsO daar in mee wil gaan natuurlijk…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair