Florian Vermeersch begint aan zijn profavontuur bij Lotto Soudal

maandag 1 juni 2020 om 10:18
Florian Vermeersch begint aan zijn profavontuur bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Voor Florian Vermeersch begint vandaag zijn avontuur bij de hoofdmacht van Lotto Soudal, waar hij in december zijn krabbel onder zijn eerste profcontract zette. De Belgische beloftekampioen maakt volgens planning de overstap vanuit de ontwikkelingsploeg.

Vermeersch (21) staat te boek als een snelle man met de nodige inhoud. Zo werd hij vorig seizoen in Habay la Neuve nationaal kampioen bij de beloften, won hij de Ronde van Midden-Brabant en pakte hij drie ritzeges en het eindklassement in de Tour de Moselle. “Florian is echt een talent. Hij is sterk en heeft een groot potentieel”, vertelde teammanager John Lelangue eerder.

Lelangue benadrukte bij de aankondiging van Vermeersch dat 2019 pas zijn eerste seizoen op de weg was, nadat hij eerder actief was als veldrijder. “We gaan Florian rustig brengen. We zullen hem vooral inzetten in kleinere rittenkoersen. Onze jonge talenten, opgeleid door Kurt Van de Wouwer, krijgen de kans om rustig door te groeien.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Turtlehead 1 juni 2020 om 12:21

Wel slim. Lekker nog n half jaartje bij de beloften wat conditie kweken en succesjes boeken en dan de tweede helft van het seizoen voorzichtig proeven van WT-niveau :)

boenk 1 juni 2020 om 14:06

Weet er iemand hoe het zit met Arensman? Die zou ook deze zomer Sunweb vervoegen. Daar kijk ik persoonlijk net iets meer naar uit. Ook Vansevenant zou in de zomer naar Quick Step trekken.

Verweggistan 1 juni 2020 om 14:11

Beide worden per 1/7 prof.

boenk 1 juni 2020 om 14:15

Bedankt. Toch benieuwd wat die gasten dit jaar nog gaan rijden. Of gaan ze prof worden om vervolgens enkel nog U23 races te rijden (Avenir, Girobio…)? Dat lijkt dan ook wat knudde.

HoofdIsVrij 1 juni 2020 om 15:05

Op Social media zie ik dat Arensman in ieder geval heel 2020 al op de Sunweb Cervelo traint.

Headlines

Materiaalzone

Populair