Floortje Mackaij ‘beetje teleurgesteld’: “Ik zat wel heel dicht bij die trui”

zaterdag 24 juni 2017 om 18:34

Floortje Mackaij was een van de smaakmaaksters van het NK voor vrouwen, maar de renster van Sunweb had geen antwoord op de beslissende demarrage van Chantal Blaak. Mackaij werd uiteindelijk derde. “Ik zat wel heel dicht bij die trui, dat blijft nog wel in mijn achterhoofd zitten. Een klein beetje teleurgesteld ben ik nog wel”, zei ze na afloop voor de camera van WielerFlits.

“Je weet dat je op één iemand moet letten, dat is Chantal als ze gaat”, aldus Mackaij. “Ik was een fractie te laat. We hadden die laatste ronde zo hard gereden met z’n drieën, dus daar streden we echt tegen elkaar. Maar Chantal had een gaatje, wij twijfelden even – twee seconden – en dat was te veel.”

Mackaij neemt het zichzelf kwalijk dat ze een moment twijfelde. “Ik had gewoon op haar wiel moeten zitten, dat zat ik niet. Ik reed op dat moment op kop en daar maak ik dan wel een heel grote fout. Ik weet nog niet of ik het dan af had kunnen maken in de sprint, want ik leg het daarna ook af tegen Anouska. Dat blijft altijd de vraag, maar Chantal reed wel heel hard.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Chaba 24 juni 2017 om 19:09

Begrijp haar teleurstelling omdat je altijd wilt winnen maar ze kon duidelijk niet mee met Chantal. Daar zat net even wat meer power op. Geen schande, ze zal alleen maar sterker worden. Top gereden!

Hoebele 25 juni 2017 om 11:36

Terechte derde plaats. Ze kon nauwelijks overnemen van Koster en verliest ook de sprint van haar. Maar na een jaar vol blessures is dit een mooie beloning en ze is nog pas 21 jaar!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair