Flandrien en Flandrienne 2019: resultaten en puntenverdeling

Flandrien en Flandrienne 2019: resultaten en puntenverdeling

©Cor Vos

dinsdag 5 november 2019 om 22:19

Wout van Aert en Sofie De Vuyst zijn de grote winnaars van de Flandrien 2019, een organisatie van Het Nieuwsblad. We zetten voor u de uitslagen op een rijtje.


Flandrien 2019:
1. Wout van Aert – 506
2. Remco Evenepoel – 505
3. Philippe Gilbert – 481
4. Thomas De Gendt – 304
5. Victor Campenaerts – 289

De namen van de vijf genomineerden – verkozen door een vakjury – werden voorgelegd aan het profpeloton. In een geheime stemming konden zij hun voorkeur uitspreken. 79% van het Belgische profpeloton deed aan de stemming mee.

Flandrienne 2019:
1. Sofie De Vuyst – 97
2. Sanne Cant – 75
3. Lotte Kopecky – 65
4. Jolien D’hoore – 62
5. Julie Van De Velde – 61

Sofie De Vuyst mocht de Trofee Flandrienne ontvangen uit handen van Yvonne Reynders, zelf vier keer wereldkampioene. De Vuyst volgt Sanne Cant op als Flandrienne

Nevenprijzen:

Het Nieuwsblad introduceerde ook de nieuwe Trofee Patrick Sercu, die de beste renner op de baan, in het veld, in de BMX, het mountainbiken bekroond. De krant wil daarmee de dit jaar overleden Olympische kampioen en veelvuldig zesdaagsewinnaar Patrick Sercu eren.

Voor zijn uniek werelduurrecord ging de eerste editie van de Trofee Patrick Sercu naar Victor Campenaerts, die in april in Mexico een werelduurrecord vestigde.  Campenaerts kreeg de trofee uit handen van Christophe Sercu, zoon van Patrick en teammanager van Sport Vlaanderen-Baloise.

De Trofee van Beste Ploegmaat was dit jaar voor Dries Devenyns. De renner van Deceuninck-Quick Step ontving zijn trofee uit handen van de nieuwe Vlaamse minister van Sport Ben Weyts.

De Trofee van Internationale Flandrien werd door de wielerredactie van Het Nieuwsblad gegeven aan Juilian Alaphilippe. Hij volgt Tom Dumoulin op.

De lezers van Het Nieuwsblad mochten dan weer het mooiste wielermoment van het jaar kiezen, de zogenaamde Vonk. Zij kozen voor de zege van Thomas De Gendt in de Tour. De sprint van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race en de blik van Elia Viviani bij de sprintzege van Van Aert in de Tour waren de andere momenten.

Bij de jeugdcategorieën waren de trofeeën voor Dries Verstappen bij de nieuwelingen, Julie De Wilde bij de juniores en Ilan Van Wilder bij de beloften. Voor het eerst werd de trofee in de jeugdreeksen opengezet voor zowel meisjes als jongens.

Dit artikel delen:

6 Reacties

LuckyLuc 5 november 2019 om 22:48

Logische en verdedigbare keuzes, alleen het mooiste wielermoment voor de zege van Thomas De Gendt in plaats van de zege in Paris-Roubaix van Philippe Gilbert doet wat mij betreft wat lachwekkend aan. Dat zal wel zijn omdat die prijs werd gekozen door de lezers van het (Vlaamse) Nieuwsblad

xistnc 5 november 2019 om 22:59

Is dit dan nummer 53?

Cochise 5 november 2019 om 23:04

Of gewoon omdat ze verser in het geheugen ligt? Ik ben persoonlijk meer fan van Gilbert dan van De Gendt maar vond die ritzege in de Tour ook wel een van de strafste wielermomenten van het jaar. Zie hem niet meteen als een Waal. En hoewel Parijs-Roubaix (met RVV) wel een “Vlaamse” koers is die ook internationaal tot de verbeelding spreekt vond ik Pinot, Alaphilippe en andere Bernal’s afhouden toch minstens even straf als Politt, Lampaert en Vanmarcke kloppen.
Blij dat Evenepoel dit niet wint. Laat hem nog maar wat uitdagingen voor de komende 15 jaar…

FDJ 6 november 2019 om 12:14

Dit is toch gewoon voer voor .be? Er doet geen Nederlander mee aan deze verkiezing en hier al meerdere artikelen voor een verkiezing georganiseerd door een krant?

Onze renner van het jaar verkiezing zal in België misschien de zijkolom van de kranten halen, meer niet.

debarreman 6 november 2019 om 16:47

Die .be is dan nog niet overleden, maar veel scheelt het niet.

Covadonga 6 november 2019 om 22:01

De kop van Viviani in de Tour vond ik geweldig. Mooi beeld was dat.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair