Flanders Classics wordt eigenaar van Gent-Wevelgem

donderdag 2 december 2021 om 10:53
Flanders Classics wordt eigenaar van Gent-Wevelgem

Wout van Aert won dit jaar Gent-Wevelgem - foto: Cor Vos

Nadat Flanders Classics al in 2009 instapte in de organisatie van Gent-Wevelgem, zal het vanaf 2022 volledig eigenaar worden van de wedstrijd. In het kader van de verdere ontwikkeling van Gent-Wevelgem kiezen de historische aandeelhouders ervoor om een stap opzij te zetten.

De twee historische sterkhouders van de organisatie van Gent-Wevelgem, Luc Gheysens en Bernard Langedock, brachten de wedstrijd de voorbije decennia terug naar het hoogste niveau. Daarnaast besloot de organisatie Gent-Wevelgem uit te breiden met meerdere internationale jeugdwedstrijden. De historische aandeelhouders kiezen er echter nu voor de voorjaarsklassieker in goede handen achter te laten met het oog op de verdere ontwikkeling van de wedstrijd.

“Er is door de jaren heen veel veranderd, maar we kunnen met heel veel trots terugkijken op wat we verwezenlijkt hebben”, klinkt het bij de organisatie van Gent-Wevelgem. “We hebben de voorbije jaren zeer goed samengewerkt met Flanders Classics en hebben er het volste vertrouwen in dat de kwaliteit van de organisatie en de eigenheid van de wedstrijd in en om Ieper en Wevelgem ook in de toekomst bewaard zullen blijven.”

Stevig fundament
De wedstrijd zal de komende jaren, ondanks de overname, niet van karakter veranderen. “We hebben samen meer dan tien jaar aan het merk Gent-Wevelgem in Flanders Fields gebouwd”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “We willen de organisatoren dan ook graag bedanken voor de constructieve samenwerking en het vertrouwen. Die samenwerking én het resultaat ervan heeft ervoor gezorgd dat Gent-Wevelgem een meer dan stevig fundament gekregen heeft dat we blijvend zullen waarderen.”

“Niet alleen sportief maar ook verhalend, dankzij de historiek van Flanders Fields die de wedstrijd naar een nog hoger niveau tilt. Wij kijken er dan ook enorm naar uit om één van de meest unieke koersen op de kalender internationaal verder uit te dragen en te vertegenwoordigen”, aldus Van Den Spiegel. Gent-Wevelgem 2022 gaat door op zondag 27 maart. Tussen Ieper en Wevelgem zoekt men tegen die tijd naar de opvolgers van Marianne Vos en Wout van Aert.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Theo Bovengemiddelkamp 2 december 2021 om 14:05

Wat vindt Nys hier van?

0
De Blindenloterij 2 december 2021 om 14:26

Over 3 jaar enkel nog Romeinse tentenkampen rondom de plugstreets en de Kemmel een rudimentair spektakel in de slotrit van de Bonkel Bank Tour.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone