Flanders Classics denkt aan zaterdag 19 september om Ronde van Vlaanderen te organiseren

dinsdag 7 april 2020 om 08:52
Flanders Classics denkt aan zaterdag 19 september om Ronde van Vlaanderen te organiseren

© Cor Vos

Het gerucht circuleert al enkele dagen: voor Flanders Classics is het een serieuze optie om op zaterdag 19 september de Ronde van Vlaanderen te organiseren. De vzw Impanis-Van Petegem, dat de Primus Classic organiseert, is eventueel bereid – mits compensatie – zijn datum af te staan. 

Voor alle duidelijkheid: eerst is de UCI (Internationale Wielerunie) aan zet. Als zij een geschikte datum vinden voor de Ronde van Vlaanderen, is een deal tussen Flanders Classics en de vzw Impanis-Van Petegem – organisator van de Primus Classic – niet nodig. Maar als de UCI geen degelijke oplossing vindt, zou de Ronde op zaterdag 19 september (eerste weekend van het WK) kunnen gereden worden.

“Er zijn inderdaad al gesprekken geweest”, bevestigt Philip Beke, ondervoorzitter van de organiserende vzw, aan Het Laatste Nieuws. “We willen eventueel een helpende hand reiken en onze plaats eenmalig afstaan. Weliswaar op voorwaarde dat ook onze sponsors akkoord gaan.” De vzw vraagt ook een financiële compensatie, mocht het zo ver komen.

Naar de link tussen beide organisaties is het niet ver zoeken. Peter Van Petegem is voorzitter van het organiserend comité van de Primus Classic en tezelfdertijd kind aan huis bij Flanders Classics.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Arry1337 7 april 2020 om 09:02

Daar gaat de UCI toch nooit mee akkoord? Ze trekken twee zondagen uit voor de WK, zonder zich iets aan te trekken van de huidige situatie. Waarom zouden ze dan toestaan dat alle kijkers afstemmen op de RVV ipv de WK? Want dat krijgt ongetwijfeld de voorkeur van het grote publiek tov een tijdrit :/

Steven_E 7 april 2020 om 09:13

Omdat dit geen zondag is maar een zaterdag.

Maar ok, een Van Aert bvb zal hier niet voor staan springen. Top-8 op het WK tijdrijden zal wellicht voldoende zijn voor de OS, dus ik vermoed dat hij zijn kansen eerlijk wil verdedigen tegen Campenaerts (als beide al mogen starten op het WK).
Hetzelfde geldt mogelijks ook voor Kung, Van Baarle, Jungels, Asgreen, Lampaert, Pollitt etc.

Romāns Vainšteins 7 april 2020 om 09:24

UCI gaat gewoon inbinden en dit toestaan, of anders zouten de tijdrijders maar op naar dat op maffe fietsen en met maffe helm een beetje op je eentje saai rondfietsen en dingen ze niet mee in de RvV, kwestie van keuzes

SoloSlim 7 april 2020 om 11:58

@Steven_E
Ook voor deze tijdrit zijn maar 2 plaatsen per land beschikbaar + de Europese kampioen (als dit zou doorgaan).

Arry1337 7 april 2020 om 14:03

Even gemist dat het een zaterdag is, inderdaad. Dat maakt dat het wel een iets grotere kans van slagen heeft. Blijft wel dat ik het absurd vind dat de UCI de twee zondagen neemt zonder aanpassingen te maken.

AWestie 7 april 2020 om 10:03

Maar VZW Impanis-Van Petegem is dus de organisator van de Primus Classic? Was me nog niet helemaal duidelijk uit de tekst :’)

tommietoko 7 april 2020 om 10:15

Een prima alternatief!

KnightBiker 7 april 2020 om 10:54

Persoonlijk zie ik het liever in de eerste helft van Oktober, om in september de klim koersen te doen. (De beschikbare klassiekers omdraaien qua volgorde.

Arry1337 7 april 2020 om 11:00

Met extra kans op regen in Roubaix ;)
Zul je zien dat het dan alsnog zonnig is

Maenhout 7 april 2020 om 11:29

Dat is aan de UCI om te bepalen. Maar anders heeft Vlaanderen alvast een koersdag.

Tutu888 7 april 2020 om 11:47

Hoewel er inmiddels landen zijn die maatregelen licht versoepelen lijkt het mij ietwat voorbarig om nu al data te gaan vastleggen voor koersen in de tweede helft van het jaar. We hebben nog geen idee hoe het virus zich ontwikkelt en of het geen comeback maakt zodra social distancing van de baan is.
Los daarvan roept iedere organisatie nu van alles. Laat de UCI kijken hoe invulling te geven aan de rest van het seizoen indien de crisis achter ons ligt.

SoloSlim 7 april 2020 om 12:02

Wachten op de UCI is zoals wachten op Godot.

Panache 7 april 2020 om 11:50

Voor drie grote ronden is amper plek, dus de weekenden na Lombardije zou er ruimte genoeg zijn om in ieder geval de monumenten in te halen. Zit je ook niet in de knoop met het WK-tijdrijden.

Veloburto 7 april 2020 om 15:49

Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in november doen. Lekker slecht weer en mooie koers voor de tv-kijkers

ProfrondeZevenbergen 7 april 2020 om 19:59

Ik was aanvankelijk voor schuiven met alles, maar merk dat ik steeds meer zie in het skippen van koersen die niet door zijn gegaan en de rest van de kalender handhaven. Waarom weet ik eigenlijk niet. Als er nog koers komt dit jaar natuurlijk.

De Tour staat voor mij echter boven alles, dus ik hoop dat die wel door kan gaan ergens in 2020. Desnoods dan maar zonder publiek.

Headlines

Materiaalzone

Populair