Finish Luik-Bastenaken-Luik gaat terug naar Luik

Finish Luik-Bastenaken-Luik gaat terug naar Luik

foto: Sirotti

donderdag 26 april 2018 om 12:10

Luik-Bastenaken-Luik finisht de komende vijf seizoenen in de stad Luik. Het gerucht deed afgelopen weekend, tijdens de editie die gewonnen werd door Bob Jungels, al de ronde. Sinds 1992 was het kleinere Ans de aankomstplaats voor de heuvelklassieker. De organisatie hoopt daarmee dat de finale van La Doyenne eerder losbarst.

De handtekening is gezet onder een samenwerking die van 2019 tot en met 2024 geldig is voor de mannen- en de vrouwenwedstrijd van Luik-Bastenaken-Luik. Beide WorldTour-wedstrijden zullen finishen in Luik. Waar de nieuwe aankomst komt te liggen, is nog niet bekendgemaakt. In het verleden was de Boulevard de la Sauvenière het decor voor de laatste meters van de monumentale klassieker.

Ans blijft verbonden aan de heuvelklassiekers van de ASO. De start van de Waalse Pijl is volgend jaar in de plaats die ten noordwesten van Luik ligt. De aankomst van de Waalse Pijl voor mannen en vrouwen blijft tot en met 2024 op de Muur van Hoei.

Dit artikel delen:

29 Reacties

limburgia 26 april 2018 om 15:55

Als je Luik goed kent dan weet je dat er ook vele steile klimmen liggen
van meer dan 10% met een wegdek met of zonder kasseien .

0
Max1 26 april 2018 om 19:17

Heel goed nieuws, de grote kanonnen zullen nu wel koers nu wel hard moeten maken, anders wordt het een sprint met een grote groep. En in 95% van de gevallen zal dat ook gebeuren. Kijk maar naar Gent-Wevelgem, laatste keer Kemmel is op 35 km van de aankomst, daarna “makkelijke” finale over grote wegen in een licht golvend landschap. Levert spannende en mooie koers op en ook grote winnaars. Het zou mooi zijn moest de koers openbreken in het tweeluik Stockeu – Haut Levee op 65 km van de aankomst.

0
Frits des Jeux 26 april 2018 om 21:02

@Max mwah ze willen St Nicolas in de finale houden. Ik denk dat je dan eerder nog meer afwachten krijgt omdat er ploegen zijn die weten dat ze met types als Kwiat, Matthews in de sprint alle kans hebben. Alaphillipe zal een sprintje ook wel aandurven tegen die 2. Die hebben geen enkel belang bij een harde koers en dat zijn 3 grote blokken. Verplaatsen finish is alleen voor het imago van Luik goed met een PR praatje om de liefhebber zoet te maken.

0
Coppi Coppi 29 mei 2018 om 18:03

@veloburto die in Oost is komen wonen: Diemen hoort gewoon bij Amsterdam hoor, mensen die in Amsterdam (Oost) geboren zijn doen daar niet zo moeilijk over.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone