‘Financiële problemen Astana tijdelijk opgelost’

vrijdag 2 maart 2018 om 10:32
‘Financiële problemen Astana tijdelijk opgelost’

foto: Sirotti

Astana kan spoedig de achterstallige salarissen van januari en februari betalen. De financiële problemen zouden voorlopig zijn opgelost, meldt Darhan Kaletaev, van de raad van toezicht van de Presidential Sports Club.

Vorige week kwam naar buiten dat het voortbestaan van de ploeg onzeker is door acute financiële problemen. De sponsorgelden voor 2018 waren nog niet overgemaakt, meldde teammanager Alexander Vinokourov.

De grote geldschieter van de ploeg, Samruk-Kazyna (onder andere mede-eigenaar van de nationale postdienst, spoorwegen, olie- en gasbedrijf van Kazachstan), zou vanwege een wisseling van de bestuurlijke structuur niet hebben betaald. De geldstromen liepen eerst via het ministerie van Cultuur en Sport, de ploeg is nu ondergebracht bij de Presidential Sports Club, waardoor een andere instantie dan voorheen de controle over het sponsorgeld krijgt.

Samruk-Kazyna blijft wel hoofdsponsor maar er wordt gezocht naar een nieuwe founding sponsor. Het is nog onduidelijk of de financiële problemen definitief zijn opgelost. De Presidential Sports Club, waar onder meer ook voetbal, motorsport en ijshockey onder zijn gebracht, bepaalt nu hoeveel budget naar welk project gaat.

Kaletaev verwacht dat de eventuele nieuwe geldschieter kritisch naar de budgetten gaat kijken en sluit een verlaging van het totale sportbudget niet uit. “Wellicht dat er ook projecten worden gestopt. Het is bijvoorbeeld al duidelijk dat het Dakar-project (autorally) ophoudt te bestaan”, zegt Kaletaev.

Dit artikel delen:

6 Reacties

vluggejapie 2 maart 2018 om 10:45

De vraag is: zal het genoeg zijn om Lutsenko nog te zien uitgroeien tot de nieuwe Vinokourov?

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2018 om 11:43

Mooi !

Lutsenko die met een streek van jewelste + de nodige mazzel LBL binnentikt ? Ik teken er meteen voor. Hoog tijd voor een Kazacchenstreek weer daaro.

0
Bikeage 2 maart 2018 om 11:45

Uitgroeien tot de nieuwe Vino met minder budget? Dat wordt in plaats van varkensbloed iets goedkopers zoeken. Misschien wat gesjoemel met paardenbloed in varkensbloedzakken?

Hopen dat de renners ergens anders een plekje vinden en deze boevenclub opdoeken.

0
Polleke 2 maart 2018 om 11:52

@Bikeage… hold your horses… als we alle ‘boevenclubs’ tegen het licht houden en dus moeten opdoeken volgens jouw, dan is de kans groot dat we zelf de Tour moeten gaan rijden… want er zit overal wel iemand die het niet te nauw heeft genomen, ga het rijtje maar af…;)

0
kleomantre 2 maart 2018 om 12:17

Ze hadden gewoon wat goede prestaties nodig om de geldschieters over de streep te trekken. Of dat extra motivatie gaf of dat er goed medisch is geprepareerd, weten we natuurlijk niet.

0
Bikeage 2 maart 2018 om 13:32

@Polleke
Ik ben al in training! :)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone