Filippo Zana slaat dubbelslag in koninginnenrit Vredeskoers
foto: Cor Vos
zaterdag 5 juni 2021 om 17:45

Filippo Zana slaat dubbelslag in koninginnenrit Vredeskoers

Aan het stuwmeer van Dlouhé Stráně heeft Filippo Zana de zwaarste etappe van de Vredeskoers op zijn naam geschreven. De 22-jarige Italiaan reed bij aankomst bergop bijna een minuut weg van zijn concurrenten en sloeg meteen een dubbelslag. Toon Clynhens werd tweede, Kristjan Hocevar derde.

De Přístřešek Pod Horní Nádrží-klim stond centraal op de derde dag van de Vredeskoers. Na ruim 105 kilometer rondden de renners de top voor een eerste maal, om na een afzink de klim nog een keer naar boven te rijden om te eindigden bij het stuwmeer Dlouhé Stráně.

Zana ontbond op deze slotklim zijn duivels. De Italiaan, die namens Bardiani-CSF vorige week nog de Giro d’Italia reed, duldde geen concurrentie en won met overmacht de koninginnenrit. Als hij morgen recht op zijn fiets blijft zitten, gaat hij de Vredeskoers winnen.

De 20-jarige Clynhens bleek achter Zana de best of the rest te zijn door voor Kristjan Hocevar tweede worden. In het klassement bezit de Belg nu de derde plaats. Stijn Daemen was op plek 25 de beste Nederlander, op bijna vijf minuten van de Italiaanse winnaar.

Zana plaatst zijn beslissende aanval – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2021 17:51
Gohh ja hij rijdt al 2 jaar bij de profs.
5 juni 2021 18:18
Toch jammer om te zien dat de Nederlanders, in ieder geval bergop, totaal niet mee kunnen op dit niveau. Vergeleken met andere grote wielerlanden is het wel erg treurig gesteld qua talent bij de beloften..
    5 juni 2021 19:17
    Het wordt inderdaad armoe wanneer de huidige generatie stopt
    5 juni 2021 20:02
    De Nederlanders hebben bijna geen koers kunnen rijden. Zelfs geen clubkoersen. Zoals eerder aangegeven, de winnaar heeft een GT in de benen. De uitslagen zijn geen referentiekader.
    5 juni 2021 21:16
    Deze jongens komen veelal van Jumbo development, DSM development en Seg! Ze hebben dan ook voldoende koersen gereden dit jaar. De uitslagen zijn dan ook zeker wel een referentiekader, het is zeer armoedig bergop wat de Nederlanders brengen.
5 juni 2021 21:54
Hier mag je dus wel rijden als je in de WT gereden hebt.
    5 juni 2021 23:49
    Deze wedstrijd is onderdeel van de Nations Cup en wordt dus met nationale selecties verreden.
    Zanna rijdt hier dus voor Italië, niet voor Bardiani. En ja, in principe kan elke U23 renner geselecteerd worden en zou België dus bvb Evenepoel kunnen meenemen.

Reacties zijn gesloten.