‘Filippo Pozzato kiest voor Lampre-Merida’

zaterdag 6 oktober 2012 om 09:46
Pozzato

foto: Sirotti

Filippo Pozzato rijdt volgend seizoen voor Lampre-Merida. Althans, dat meent de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. De 31-jarige Pozzato verlaat zo Farnese Vini-Neri Sottoli, waar hij slechts één seizoen voor uitkwam. Eerder werd de klassiekerspecialist gelinkt aan onder meer Katusha en Liquigas-Cannondale.

Pozzato won in 2006 met Milaan-San Remo zijn eerste en voorlopig ook laatste grote klassieker. In de jaren nadien won hij onder meer nog de Omloop het Volk en de E3 Prijs Vlaanderen. Na twee mindere seizoenen kende hij dit voorjaar in het shirt van het ProContinentale Farnese Vini een opleving met een tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen.

Bij Lampre-Merida vervangt ‘Pippo’ de naar Vacansoleil-DCM vertrokken Sloveen Grega Bole als kopman voor de klassiekers, en wordt hij ploeggenoot van onder meer Michele Scarponi, Damiano Cunego en Alessandro Petacchi. Naast de waarschijnlijke komst van Pozzato zullen ook José Serpa, Roberto Ferrari, Miguel Ubeto, Maximilliano Richeze, Mattia Cattaneo, Jan Polanc en Luca Wackermann de Italiaanse WordTour-formatie komen versterken. Verder worden Kristjian Durasek, Elia Favilli en Fabio Taborre aan de ploeg gelinkt.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone