Filippo Pozzato aan beterende hand na opname in ziekenhuis

woensdag 10 november 2021 om 14:28
Filippo Pozzato aan beterende hand na opname in ziekenhuis

foto: Cor Vos (archief)

Filippo Pozzato herstelt momenteel van een coronabesmetting. De Italiaanse oud-wielrenner werd eind oktober positief getest op het coronavirus en belandde vorige week in het ziekenhuis, waar hij ook aan de beademing moest. Inmiddels is hij aan de beterende hand, laat Pozzato weten.

“Het gaat beter. Het ziekenhuispersoneel heeft gezorgd dat ik kan opstaan en ik heb zelfs al gedoucht”, vertelt de 40-jarige Pozzato in een kort bericht aan La Gazzetta dello Sport. Vanuit het ziekenhuis liet ‘Pippo’ weten dat hij van plan was om een coronavaccinatie te halen, maar dat hij vlak voor die afspraak positief testte.

“Waarom was ik niet eerder ingeënt? Omdat ik me altijd sterk heb gevoeld. Ik heb bij mensen gezeten die Covid hadden gehad en mij was nooit iets overkomen. Ik was een sukkel, en ik kreeg ervan langs”, aldus Pozzato afgelopen week. “Ik deed meteen een test en het was Covid. Toen had ik bijna tien dagen 39 graden koorts. Bijna was ik er geweest. Mijn koorts ging daarna weg, maar mijn zuurstofverzadiging daalde. Ik kon zelfs niet rechtstaan, waarna ze mij hierheen brachten.”

‘Idioot’
Achteraf noemde Pozzato zichzelf een ‘idioot’ omdat hij niet eerder een coronavaccinatie had gehaald. “Ik was dan waarschijnlijk niet in het ziekenhuis beland. Mijn moeder is gevaccineerd en kreeg het coronavirus via mij, maar zij had een paar dagen wat verhoging en werd daarna weer beter”, legt hij uit. “Ik heb mij gerealiseerd dat we allemaal risico lopen, ook al ben je fit, gezond en redelijk jong. Ik kan alleen maar het advies geven om je te vaccineren. Het is van fundamenteel belang om het ergste te voorkomen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chaba Jimenez 10 november 2021 om 17:52

macho wappie

0
Bram Zwaluw 10 november 2021 om 18:04

Flip heeft geluk gehad dat zijn immuunsysteem nog niet helemaal verrot was door de spuit. Zodoende kan ie prima herstellen zonder kans op bloedproppen of ontstoken hartspier ed.

0
Japiejo 10 november 2021 om 18:13

Nou inderdaad. Moet je voorstellen hoe sterk het immuunsysteem van z’n moeder dan wel niet was! Gewoon mét spuit en dus bloedproppen en kapotte harspieren, alsnog maar een paar dagen verhoging.
Eigenlijk maar een mietje. Die pipo.

0
Emergo 11 november 2021 om 10:01

Liever Covid uit het land dan één Zwaluw in de hand.

0
Romāns Vainšteins 10 november 2021 om 18:15

Doch zijn het juist dit type verhalen die nog wat halsstarrigen over de grens trekken kunnen.

0
Fritsie 10 november 2021 om 18:23

Siert hem wel dat hij zo kritisch is op zijn vroegere houding tov Covid. Je eigen fout durven inzien is een kwaliteit die niet iedereen gegeven is

0

Headlines

Populair

Materiaalzone