Filippo Magli volgt Mathieu van der Poel op in Muur Classic Geraardsbergen
woensdag 30 augustus 2023 om 18:58

Filippo Magli volgt Mathieu van der Poel op in Muur Classic Geraardsbergen

Filippo Magli heeft woensdagavond in Geraardsbergen de Muur Classic op zijn naam geschreven. De coureur van Green Project-Bardiani CSF-Faizanè was op de Muur van Geraardsbergen de beste van een kopgroep die lange tijd vooruitreed. Magli volgt op de erelijst Mathieu van der Poel op.

De Stadsprijs Geraardsbergen is dit jaar in een nieuw jasje gestoken met een nieuwe naam en een UCI-status (1.2) op de wielerkalender. De deelnemerslijst kwam het echter niet ten goede, al zagen de toeschouwers woensdag wel een enerverende koers.

Lange tijd reed een kopgroep met Robbe Claeys, Meindert Weulink, Peter Schulting, Magli, Alex Colman, Toon Vandebosch, Gianni Marchand en Harry Birchill voorop in de omgeving van Geraardsbergen.

Kopgroep haalt het
Met een voorsprong van 55 seconden op een achtervolgende groep met onder meer Ruben Apers en Tom Van Asbroeck begonnen de acht koplopers aan de laatste omloop van dertig kilometer. Dat bleek genoeg te zijn om hen af te houden, en dus mochten de acht het onderling uitvechten.

Op de Parikeberg met nog achttien kilometer te gaan reden Magli, Birchill en Schulting definitief weg in de kopgroep. Na een enerverende slotfase waarin Schulting moest lossen en toch nog kwam terugkeren, kwamen de drie koplopers samen aan bij de voet van de Muur, waar zij om de zege mochten sprinten.

Magli bleef in die sprint koelbloedig en klopte Birchill en de moegestreden Schulting.

RIDE Magazine