Ganna daags voor openingstijdrit: “Ik wil die gele trui ook in mijn museum”

donderdag 30 juni 2022 om 17:20
Ganna daags voor openingstijdrit: “Ik wil die gele trui ook in mijn museum”

foto: Cor Vos (archief)

Het is geen geheim dat Filippo Ganna een doel heeft gemaakt van de openingstijdrit in de Tour de France. De tweevoudig wereldkampioen tegen de klok hoopt in Kopenhagen vrijdag de eerste gele trui op te halen. “Ik wil die gele trui zeker om in mijn museum te hangen”, klinkt het in gesprek met Het Nieuwsblad.

Ganna is een van de grote favorieten, zo niet de topfavoriet om de inleidende tijdrit van de Tour te winnen. De Italiaanse tijdritmachine is echter beducht voor de concurrentie. Ganna moet namelijk wel eerst zien af te rekenen met onder meer Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Stefan Küng, Stefan Bissegger en de Slovenen Tadej Pogačar en Primož Roglič. “De gele trui? Dat zou mooi zijn. Alleen is elke renner die de Tour rijdt, 110 procent in orde.”

“Dat maakt het niet makkelijker. Ik wil die gele trui zeker om in mijn museum te hangen. De trui heeft iets mythisch en ik hou van de geschiedenis van de Tour. Vrijdagochtend zal ik wel opstaan met een portie grinta. Ik weet dat mijn vorm goed is, dat heb ik kunnen vaststellen tijdens het Italiaans kampioenschap tijdrijden. We kunnen nu alleen de vingers kruisen dat ik ook goed genoeg ben om vrijdagavond een feestje te kunnen bouwen.”

Ganna in opperste concentratie – foto: Cor Vos

Op papier lijkt Van Aert de grootste uitdager van Ganna, al wil die laatste niemand onderschatten. “Iedereen wil die trui. De Tour is één van de meest intense, harde en stressvolle wedstrijden. Iedereen zal hongerig zijn, maar Wout is zeker één van mijn meest agressieve tegenstanders in een tijdrit als deze. Hij is één van de belangrijkste kandidaten voor het geel.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jean Dumas 30 juni 2022 om 17:31

Ik wil ook een museum.

FDJ 30 juni 2022 om 17:45

Ik heb er een maar dat geel ontbreekt nog

Reutemeteut 30 juni 2022 om 17:51

Dan ga achter een boekenkast zitten, Jean.

Mr_Japio 30 juni 2022 om 18:04

Dit is toch zijn aller eerste Tour ?

Kopinkas 30 juni 2022 om 18:27

Zou Ganna zich na zijn dood laten plastineren door Gunther Von Hagens (Jr. vermoedelijk) zodat hij in zijn eigen museum kan staan pronken? Gezeten op een tijdritfiets dan, want voetjes op de grond zit er zo te horen niet meer in…

Wim Kruithof 30 juni 2022 om 19:16

In ieder geval geeft 'museum' weg dat hij truien koestert als relikwieën en dat kan ik zeer waarderen.

Quote:
Vrijdagochtend zal ik wel opstaan met een portie grinta.

Lekker hoor, zulke zinssneden. Ik kan alvast niet wachten…

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone