Filippo Ganna: “Deze gouden medaille is belangrijk voor ons”

woensdag 8 september 2021 om 17:32
Filippo Ganna: “Deze gouden medaille is belangrijk voor ons”

foto: Cor Vos

Voor Filippo Ganna en de Italiaanse elite-renners en -rensters had het EK wielrennen in eigen land niet beter kunnen beginnen. Op de eerste dag van het kampioenschap in Trentino pakten zij goud op het onderdeel mixed relay.

Ganna mocht met Matteo Sobrero en Alessandro De Marchi proberen een toptijd te realiseren, en dat lukte. Bij de wissel waren de Italianen 27 seconden sneller dan de Nederlandse mannen. Het lukte Elena Cecchini, Marta Cavalli en Elisa Longo Borghini vervolgens om de voorsprong op de concurrentie vast te houden.

“Dit is voor ons een geweldig resultaat”, zei Ganna in het flashinterview. “Om deze fantastische wedstrijd te beginnen met een gouden medaille is belangrijk voor ons. Nu gaan we zien hoe het morgen (in de individuele tijdrit, red.) en zondag (de wegkoers) gaat”, vertelde de wereldkampioen tijdrijden.

“Morgenochtend moeten we eerst zien of het lichaam goed is hersteld. Daarna willen we net zo snel gaan als vandaag. We zijn heel blij met dit resultaat, net als de vrouwen. Ze hebben het echt geweldig gedaan. Ook voor mijn eigen tijdrit van morgen geeft dit veel vertrouwen”, aldus een gelukkige Ganna.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Franco Ballerini 8 september 2021 om 17:48

Bij gebrek aan Nederlandse kanshebbers: hup Filippo, pak het goud morgen!

0
reusjen 8 september 2021 om 20:01

Winnen is voor een sporter natuurlijk altijd lekker, maar deze wedstrijd boeit natuurlijk helemaal niemand.

0
Derierre de la course 8 september 2021 om 22:45

Ik vind ‘m leuk

0
vroege vlucht 9 september 2021 om 08:58

Ik vind het ook een leuk concept

0

Headlines

Populair

Materiaalzone