Filip Maciejuk pakt eindwinst in L’Étoile d’Or, Paul Penhoët wint slotrit
Filip Maciejuk - foto: Cor Vos
dinsdag 20 juli 2021 om 17:18

Filip Maciejuk pakt eindwinst in L’Étoile d’Or, Paul Penhoët wint slotrit

Paul Penhoët heeft de slotrit van de Étoile d’Or gewonnen. De Fransman was de snelste in de massasprint in Montmorillon. De Pool Filip Maciejuk schreef het algemeen klassement op zijn naam, Marijn van den Berg werd daarin vierde.

In de slotrit van 181 kilometer met start en aankomst in Montmorillon, ten zuidoosten van Poitiers, koos Louis Blouwe de vroege aanval. De Belg kreeg twee man met zich mee. Na 60 kilometer over geaccidenteerd terrein werd het drietal weer ingerekend. Vervolgens reden er steeds kleine groepjes weg, waarvan de laatste op enkele kilometers van de streep werd ingerekend.

In Montmorrilon kwam het neer op een massasprint. De verschillen waren minimaal, maar uit de finishfoto bleek dat Paul Penhoët de snelste was. Vito Braet uit België werd knap tweede, de Sloveen Matevz Govekar maakte het podium compleet.

Eindklassement
De leiderstrui van Filip Maciejuk kwam in de laatste etappe niet in gevaar. De Pool greep de leiding in de proloog en gaf die vervolgens niet meer uit handen. Kevin Vauguelin werd tweede. Filipo Baroncini nam dankzij bonificatieseconden de derde plaats over van Marijn van den Berg. De Nederlander sloot de beloftenwedstrijd voor landenteams af op de vierde plek.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
20 juli 2021 17:29
In 2019 was er dit artikel: https://www.wielerflits.nl/nieuws/deze-zes-toptalenten-staan-in-het-vizier-van-jumbo-visma/

Vijf van de zes hebben inmiddels de Worldtour gehaald, Maciejuk rijdt nog voor dezelfde CT-ploeg als destijds. Ook geen spectaculaire uitslagen, dus aangenomen dat hij prof wil worden kan hij deze winst goed gebruiken.

Reacties zijn gesloten.